Transakčný účet
Ahojte, môj muž Čech si teraz nedávno vybavil podnikateľský účet v tatrabanke, koli tým novým zákonom, ale mam taky problém, môj muž za slobodna v ČR si narobil dlhy ma exekúcie ale splacame ich po malých čiastkach teraz sa bojím, že mu siahnu na ten podnikateľský účet, dalo by sa tam tie peniaze proste neposielat? Neverím veľmi tomu, že ľudia ktorý sú takisto zadlzeny tak si nechajú stiahnuť peniaze a budú si nechávať posielať na ten podnikateľský, doteraz chodili jeho výplaty na môj ucet a rada by som to tak ponechala
@draik ta nech ich šľak trafí
@vivi291018 ,,rada by som to tak ponechala ". Ale to takto nefunguje, zákon hovorí jasne.
Okrem toho, prečo chodia jeho peniaze tebe? Aby ste zase len trošku odrbkávali a nesplacali poriadne čo má?
Veď chvalabohu nech mu to pošlú na účet a nech si stiahne exekútor koľko treba. Veď sú to mizove dlhy, to je len pre vás lepšie, že si ich čím skôr splatí.
@vivi291018 aby sa ti tieto reči raz nevypomstili.
@martul my máme spoločné peniaze aj moje výplaty tam chodia, nikto nikoho neodrbava ja mu platím tie dlhy, lebo on si tak prial aby som sa mu o to ja starala o jeho úradné veci a podobne sa všetko starám ja, len nechcem aby mu stiahli viac nez maju to je môj problem a ne ze platiť dlhy
Len aby si nenarobil este vacsie dlhy ak nebude konat podla zakona.
@renka30 no presne tomu nerozumiem voči komu ten dlh by bol akože, dostal by nejakú pokutu alebo niečo
na FB som niekde takuto otazku citala, tak ucet ma, nutit ho nik nebude aby tam posielal peniaze, ale nutne je aby z neho platil podnikatelske ucty, tie ktore sa nedaju v hotovosti riesit. Ak bude platit z inakade, bude musiet vyrovnat tuto dan sam = vypocitat a zdanit (aspon tak som to pochopila ja). Cize ja odporucam, pokym mu exekutor nezablokuje ucet, co moze... aby previedol penaize, urobil platby a moze tam napr. drzat zostatok NULA (tak to robi aj na podnikatelskych uctoch vela podnikatelov roky, aj bez TD). ALE kedze tie pravidla su fakt nejasne aj teraz, kazdy si to vysvetli po svojom. Otazne je ako sa pozeraju na prijmy, ak ich dostava na iny ucet.. to je horsie, lebo podnikatel ma mat prijmy na svojom ucte a nie niekde na "Janku Mrkvickovu".
A k spolocnym peniazom, skor to myslela @martul ze cast prijmov proste ulieva on inde, okrem toho je to netransparentne, lebo takto sa tako oddeluje co je zdanitelny prijem a co nie. Ja aj odmietam uctovat takychto akrobatov s uctom s priatelokou, manzelkou a osobnymi hlupostami a lustit to , co je a co nie je "podnikatelske", cize zase to nie je taka novinka.
@vivi291018 strhnú len toľko koľko dlží.
@vivi291018 samozrejme dostane pokutu z finančnej správy, oni to veľmi rýchlo zistia a s radosťou sa budú zameriavať na kontroly.
@vivi291018 danovemu uradu bude dlhovat transakncu dan.
@martul áno dlhuje veľa v ČR ale na SK ani cent tu si plati všetko riadne, a ak by som nebola ja tak si neplatí ani to co platí teraz, dlhy platíme riadne každý mesiac len sa bojím ze namiesto 60e co platim jednu exe tak si stiahnu dajme tomu 600e a tak
@simca06022011 veď o to práve ide, o príjmy na podnikateľský účet, oni si ich chcú posielať na ženin. Katastrofa.
@simca06022011 lenže ak mu aj výplata príde na jeho podnikateľský ucet tak si ju presunie na bežný a aj tak sa nezaplatí ta transakcna daň, takže nechápem tomu vôbec, všetci szco to tak spravia príde výplata na podnikatelsky a presunu na bežný a žiadne dane nič
@vivi291018 radosť mať takú ženu ako si ty. Čo ho má zlatého? Keď zaňho platíš a sama priznávaš že bez teba by to nerobil a bol by ešte vo väčších dlhoch? Len pekne všetko plať a po poslednej splátke pôjdeš ta het.
tu mas autorka otazku z financnej spravy?
Som SZČO a príjem mi príde na podnikateľský účet. Z tohto účtu zaplatím dane
a odvody a ostatné peniaze si prevediem na osobný účet. Vyhnem sa takto DFT?
Nie, pretože výdavky spojené s podnikaním, ktoré budú uhrádzané z osobného účtu
podliehajú DFT a podnikateľ túto daň musí sám priznať a uhradiť správcovi dane.
Cize vsetky platbicky pekne bude musiet tvoj muz zdanit z osobneho uctu = sam. SZCO nema vyplatu, szco ma platbu za fakturu/sluzbu atd. A ziadne naklady s podnikanim nema, neplati z uctu? Ak nie, tak nebude mat co zdanovat, a je to ok, ale staci ze natankuje, zaplati telefon alebo hocico a je tam.
@vivi291018 ty tomu absolútne nechápeš. Aké žiadne dane? Dane sa platia z toho čo mu príde na účet, darmo si to potom prevedie na súkromný...ach jaj.
@martul a komu ma posielať, ta nech teraz robí na dlhy a ja si nájdem este 3tiu robotu a budem zbierať peniaze na terapie pre dcéru zo zeme, samozrejme ze mam nervy na to ked potrebujeme každé 1e
@simca06022011 tomu rozumiem, toto mi je jedno ta transakcna dan, že či sa zaplatí ja len nechcem aby mu exekútory stiahli viac len aby sa cim skor nahrabali
@vivi291018 ak bude mat na jeho meno ucet, a exekutor to zisti, tak samozrejme mu ho moze zablokovat, neviem ci to funguje aj cez hranice, ale ano je to mozne. Treba skusit pogooglit, ja som tieto otazky na FB videla. Teoreticky tak ako vela ludi, moze prejst na vyplacanie v hotovosti. ale transakcny ucet mat musi. A naklady musi platit z tade.
A ze skor nahrabali.. no vies, niekto na tie peniaze caka, ze to tvoj drahy nechal zajst do exekucii, zadlzil sa atd = to je jeho chyba. Tiez by som bola za to a bez pardonu podavam exe prikazy, aby mi dlznik zaplatil cim skor. Cize nie ty si mas hladat 3 prace, ale tvoj muz aj 4 kludne a vyplatit si dlhy. ALe to je ina tema, to uz ako si zariadite ako mate, nechcem rypat, ak to tak vyznie. Ale pochop, to nie je vina ani exekutora, ani veritela, ze tvoj muz ma nieco splacat.
@vivi291018 nuž, čo ti mám povedať, ty si si ho vybrala. On nech si nájde aj tri roboty, on nech sa ťahá zo sračiek. Nadávaš na veriteľov, ale veď oni chcú len to čo je ich, noc viac. Ty nemaj nervy na štát ale na svojho muža.
@vivi291018 a teraz si predstav, ako potrebuje kazde euro ten, ktory mu pozical penaize a nedostal ich naspat... keby teba niekto okradol o peniaze, tak tiez budes rada, ak jeho manzelka povie, ze nech ta slak trafi, ze?
Bože ja už keď toto čítam v mene zákona mám dosť😀
Aká ste vy len pravduvravná slovač.Muž nech vyhlási osobný bankrot a exekútor nech ide inde šporiť na exotické dovolenky.To už nikto nevidí čo sú to za kurvy!!!
@zic hej napríklad taký logicall ked si pozriete tak oni strašne potrebujú naše peniaze my platíme jak tupci a vôbec nič nesťahuje dolu z dlhu normálne ale bez srandy 20kc sťahujú dole a posiela sa cez 1300kc
@vivi291018 ak si pozical, tak to boli niekoho peniaze... ten niekto nerobi charitu. V konecnom dosledku okradate niekoho o peniaze... aj ten niekto ma rodiny, plati vyplaty a nezaraba na to, aby ostatni neplatili... Ak to nechal zajst az k exekutorovi, to je potom problem.
@kimberley123 jasné, také ti nenapadlo, že ten exekútor zaplatí zaňho nejaký dlh? Že to možno jej muž požičal peniaze od niekoho kto ich teraz potrebuje pre seba alebo pre svoje dieťa? Alebo dlží banke?! To kde by sme došli že neberieme pôžičky, nič nezaplatíme, ale exekútor je k...?!
Kto tie dlhy narobil?! Kto?! Odpovedz láskavo.
@kimberley123 ten exekutor len prebral dlh od niekoho ineho... respektive niekto, koho okradli o peniaze si najal exekutora, aby vymohol aspon co sa da. Tebe keby nevyplatil zamestnavatel mzdu, tak si v poho a neriesila by si (naprilad)? Alebo v dobrej viere pozicias peniaze a on sa ti vysmeje do ksichtu, tak to nechas tak, lebo "ved ty si mala peniaze, tebe nechybaju"... tak?
@martul ked vidím všetky tieto komentáre aj ostatné nie len vaše tak sa nedivím ze je náš milý Robko vo vláde, my sme aspoň obyčajný ľudia a môžme si dovoliť dlhy ale su tu aj obrovské firmy, naozaj bohatý ľudia a maju veľké dlhy..
@kimberley123 lenze za exekutrom je firma, zivnostnik.. hocikto... a ten tie peniaze potrebuje.. to ze si pravnici a exe uctuju nehorazne sumy, je fakt... bohuzial. Ale tam proste dlznik nema co dojst, v 99,9% sa firmy snazia komunikovat, riesit, splatky ponukat kym daju vec na exekuciu...
@martul Samozrejme že on.Ale neviem prečo sa nad tým rozčuluješ ty😀.Exekútori sú kurvy najväčšieho zrna.Môže im splácať ešte 30 rokov a ajtak sa toho nezbaví.Existuje možnosť bankrotu.Nevidím dôvod aby to nevyužil keď je v núdzi.

Veritelia by to tak určite neponechali...