icon

Transakčný účet

vivi291018
2. apr 2025

Ahojte, môj muž Čech si teraz nedávno vybavil podnikateľský účet v tatrabanke, koli tým novým zákonom, ale mam taky problém, môj muž za slobodna v ČR si narobil dlhy ma exekúcie ale splacame ich po malých čiastkach teraz sa bojím, že mu siahnu na ten podnikateľský účet, dalo by sa tam tie peniaze proste neposielat? Neverím veľmi tomu, že ľudia ktorý sú takisto zadlzeny tak si nechajú stiahnuť peniaze a budú si nechávať posielať na ten podnikateľský, doteraz chodili jeho výplaty na môj ucet a rada by som to tak ponechala

vivi291018
autor
2. apr 2025

@kimberley123 ďakujem za pochopenie, aspon niekto to pochopil ako som to myslela, že platim ale n3chcem im dat teraz aj gate a ponožky :D

zic
2. apr 2025

@kimberley123 takze nie je hajzel ten, kto druheho okradol o peniaze, ale ten, kto o peniaze prisiel? Wow...

kimberley123
2. apr 2025

@vivi291018 Presne tak👌.To už nikto nepovie že robia dlhy v miliónoch,vyhlasujú bankroty a robia špinavosti kde sa len dá.Toto sú Smeráci čo ti tu píšu.Nič si z nich nerob

simca06022011
2. apr 2025

@vivi291018 tak vies, plati malo.. keby mal RIADNE rozumne splatky a nie par eur, doslova smeti (a kto vie z akeho dlhu), tak nepalti take uroky. TO je proste fakt. A za kazdy den omeskania. A potom z celkovej sumy trovy a percenta za vymahanie...
su experti co sa dohodnu ze budu splacat po 10-20EUR tisice eur a mozu to tak robit do konca zivota, lebo to ani neklesa.. a zaraba na tom jedine exekutor. Ako si tko spravi, tak ma.

mk1111111111
2. apr 2025

Fuuu, no dufam, ze mu ich na ten transakcny poslu, nech mu strhnu, co sa da. Poziciavat si a minat, to vam islo. Vratt? Naco.

kimberley123
2. apr 2025

@vivi291018 Never nedaj nič!!! Bráň sa ako s mužom viete.Exekútor si ujebe vždy najviac ako vie ver mi je to tak.

diewcatqoo
2. apr 2025

To je zlate... ze rada by si to tak ponechala 🙂

A jasne, ako vzdy, exekutor je kurva. A ten, co neplati, je anjel. A vsetci, co tvrdia opak, su ficovolici. Ach jaj 🙂

vivi291018
autor
2. apr 2025

@mk1111111111 boze môj :D

januska12323
2. apr 2025

@vivi291018 nebolo by lepšie dlh čím skôr splatiť aby nenabiehali ďalšie úroky?

kulumulu123
2. apr 2025

@vivi291018 nech ich šľak trafi?? To myslíš vážne?? Ak by tebe niekto dlzil peniaze a snažil s a nájsť spôsob ako ich nevráti tiež by ta mal šľak trafiť??? Nemam slov....

kimberley123
2. apr 2025

@mk1111111111 Žena sa tu slušne pýta a namiesto aby ste jej neako radami pomohli robíte tu zo seba všetci policajtov.
@diewcatqoo nemá na to a hotovo!!! nebude ich exekútor zdierať!!!!

martul
2. apr 2025

@kimberley123 nemáme sa o čom baviť. Jeho vina. Tak nech nesie následky aj v podobe exekútora.

kimberley123
2. apr 2025

@martul keby tebe bral 80% zo sumy ešte by si ho aj pochválila nie? ved to platí ako sa dá.Ako vidiš nesplatená čiastka bude väčšia ako to čo splácajú.A exekutor si pekne pomastí vrecká.

martul
2. apr 2025

@vivi291018 v živote nikdy som nevolila Fica antického bandu.
Len ty to stále nechápeš. Či s tým má on? Vaše dlhy nikoho iného. Vy sa snažíte vyhnúť plateniu posielaním na tvoj účet.

abbey1
2. apr 2025

@kimberley123 Však keď by splatil dlhý, nebude ho exekútor zdierať.

diewcatqoo
2. apr 2025

@kimberley123 to co je za logika, ze ak na to nemam, ma mi dat exekutor pokoj? Wtf? Drzal mu snad niekto zbran pri hlave, ked si poziciaval peniaze? Nutil ho niekto? Preco podpisoval uverovu zmluvu, ked nesuhlasil s podmienkami?
Toto sa vola financna gramotnost. Proste ak na to nemam, tak si nepoziciavam. A ak nechcem zivit exekutorov, tak platim ako mam. Ak sa nieco vyskytne, co mi znemozni platit, riesim s prislusnou instituciou tak, aby sa to nedostalo az k exekucii.

kimberley123
2. apr 2025

@diewcatqoo už som sa vyjadrila vyššie čo má spraviť.Riešenie je tak keď má mať takéto problémy nech to využije a basta.A už nemudrujte všetci toľko čo a prečo a načo a začo!!!! Stalo sa a hotovo

mk1111111111
2. apr 2025

@kimberley123 ved pozicaj niekomu Ty a potom sa "tes" , ze Ti nevratil a este mu aj podakuj.

kimberley123
Odpoveď bola odstránená
hiro
2. apr 2025

"a vôbec nič nesťahuje dolu z dlhu normálne ale bez srandy 20kc sťahujú dole a posiela sa cez 1300kc"
To ma nejaky vyznam platit len urok, poplatky a nie dlh? Za urok zaplatit 1280Kc a za dlh 20Kc? Za dalsich 10 rokov zaplati 150 tisic na uroku a len 2 tisic z dlhu. Keby ste posielali aspon 2x viac tak by sa dlh znizoval zo 64 krat rychlejsie...

mk1111111111
2. apr 2025

@kimberley123 tak pozicaj, ja nebudem radit zlodejom

diewcatqoo
2. apr 2025

@hiro myslim, ze toto tu asi vysvetlujes zbytocne. Financna gramotnost opustila tuto diskusiu po precitani par prispevkov.

ingush616
2. apr 2025

@vivi291018 keď ma dlhy čo si nevybaví osobný branktot? Síce to neviem či sa dá keď Máš živnosť.. ale asi hej… potom ti nemôžu zasahovať na všetky zarobené peniaze len toľko koľko si stanovis…

kimberley123
2. apr 2025

@mk1111111111 to sú odvážne vyjadrenia že zlodeji

esmey
2. apr 2025

@vivi291018 začni posielat viac na splátkach a dlh ti aj začne klesať. Nechápeš že keď posielaš 60e a len úrok tvorí skoro 60e tak že ten dlh budeš splácať donekonečna? Nikto sa nenabaľuje, ani exekútor len pochop že platíš úrok za dlžné peniaze. Čím viac budete splacať, tým rýchlejšie splácaš istinu a tým menej a menej z toho tvorí úrok. Pochybujem však že pochopíš o čom točím, taký ľudia ako vy sú väčšinou prefíkaní len v hľadaní spôsobov ako sa skrývať pred riešením problémov miesto ich riešením.

vivi291018
autor
2. apr 2025

@hiro posielali sme dočítala som sa o nich o tej super firme ze veľa ludi na nich doplatilo poslala som z nasetrenych aj väčšiu čiastku len aby mojej svokre nezobrali nic z bytu a aj tak je tam stále ta istá čiastka to je niečo ako u nás dakedy pohotovosť a skrachovali, my splacame dlhy riadne len mam strach ze si stiahnu viac ako by mali to je cele

vivi291018
autor
2. apr 2025

Niektorí z diskutujúcich ma zlincovali ja som sa normálne opýtala, ved si pozrite na stránkach aké maju dlhy veľa firiem, ale co uz sami policajt a exekutor sa tu našiel, môj muž ked si narobil tie dlhy tak ich nenarobil pre nic za nic neminal ich na handry ani na mobily ani na nic, zomrel mu otec hlava rodiny, svokra sa psychicky zrútila nedokázala v tej dobe nic poriadne vybaviť, chceli ich vyhodiť z bytu a tak proste veľmi zlá finančná situácia, mal len niečo cez 18 rokov malého brata tak nic iné mu neostalo len si pobrat provident a podobne svinstva a nezvladal to platiť tak tu je vysvetlenie pre mudrlatov, co si myslia ze pôžičky sa berú len na handry,dovolenky a rozmary, ja nemusím nikomu nic vysvetľovať ale ked toto tu čítam tak ako sa nečudujem ze ako národ sme tam kde sme a si nechávame doslova srať na hlavu a komandovat od najväčších zlodejov vo vláde a mne tu nadávate ze sme my zlodeji...odpoveď uz mam a to mi stačí, cesky exekutory nemajú právo siahnut na zahraničný ucet alebo plat jedine ak požiadajú cez súd nášho sk exe a to pekne dlho bude trvať, takže si budem ďalej veselo míňať muzove penaze ako mi tu niektoré ženske vytkli ze muzove výplaty chodia na môj účet, môj muž je s tých ze mi dá pekne celú výplatu, ja mam dve roboty a môj muž robí samé nočné a neurobí menej ako 250hodin mesačne, nechápem prečo sa tu tak rozčuľujete ako keby tie penaze dlhoval vám, od nikoho z Vás si nic nepozical, ja mam dobru finančnú gramotnosť preto platíme všetko ja osobne by som si neurobila žiaden dlh voči nikomu takže toľko k tomu, rozculujte sa ďalej lebo cesky exe nemajú právo na sk ucet bohužiaľ pre Vás ktorí mi priali aby sme tu rovno od hladu pomreli

vivi291018
autor
2. apr 2025

A este dodám, ja a môj muž mame výlučne len spolocne peniaze jeho peniaze su aj moje, teraz si vybavil ten sprostý podnikatelsky ucet a aj tak ho dal mne, keďže je zvyknutý ze ja držím kasu a aj dve prace mam len preto lebo ja chcem on to nechce, práve sa hádame ze mam dve práce ze on spraví an viac hodín a zarobí ale ja mu pomáham s platením všetkého a on mi dá celú vyplatu nikdy sa ma neopyta kde dávam peniaze alebo ze su to jeho peniaze...pre ženy, ktoré nevedia zniesť to, že mi môj muž dá pekne celú vyplatu a nikdy mi nic nevycita aj keby som vsetke peniaze minula na rozmary

vivi291018
autor
2. apr 2025

Nie som tu jediná, ktorá dala takúto otázku, môj muž aspoň nedlhuje nikomu na Slovensku ale v CR, ale tisíce ľudí maju dlhy na sk a v tých diskusiách im tam nikto nic nevycital a nenadaval do zlodejov

simca06022011
3. apr 2025

@vivi291018 my ti nevycitame ze ti chodí mužov plat na účet, myslím ze si to vobec nepochopila... Keby mu chodila "mzda/vyplata/plat" na tvoj účet je to iná vec a ako píšeš, exe by aj tak riesil zrážky u zamestnávateľa. Tebe chodí nezdaneny príjem podnikateľa na účet, ktory ani nie je daňovníkov vôbec (pochopiteľne preto potrebuje transakcny ucet).
Ale kľudne si robte ako chcete, myslí si ako ti závidíme mužov plat ( z ktorého dokáže poslať par korún na dlh, ze vam ledva klesa dlh) ale vôbec nie. Ja si ani nemyslím ze sa musíš obhajovať ako sa muz zadlzil atď. A aký je úžasný. Keby bol úžasný zrata dlh, zbali saky páky rýchlo to ide zarobiť aj do zahrqnicia ak sa da a vyplati to alebo si vybaví ten osobný bankrot. Ale.nezatazi celú rodinu a nemuseli by ste sa báť aký exe vám zaklope na dvere.

A teda neviem ci sa tu nadáva do zlodejov. Ale.vsade sú ľudia, ktorým pochopiteľne prekáža, keď niekto dlží peniaze a ešte sa tvári, že ho chce niekto osklbat a veriteľovi tie peniaze "nechýbajú".