Tranze z hypotéky
Ahojte zienky,
na kolko tranzi vam pustali hypoteku pri vystavbe a ako dlho to cele trvalo vam?
Zaujimaju ma skusenosti inych, caka to aj nas tak aby som vedela na co sa mam pripravit 🙂
@alenamihal a ked ste odmietli zobrat tie tranze to vam odpocitali z celkovej sumy hypoteky hned?
No vy budete platiť úroky z aktuálne vyčerpanej sumy a po dočerpaní hypotéky platíte už plnú splátku aj s istinou, ale vždy len z toho čo ste si požičali, nie z pôvodne žiadanej sumy. Tranží môže byť rôzny počet v závislosti od banky, v niektorých bankách za tranže platíte, no a treba si dať pozor aj na to, že niekde v bankách sa za nedočerpanie platí poplatok.
Pozrite si kľudne môj článok o hypotéke na výstavbu, kde je uvedené porovnanie bánk čo sa týka maximálneho počtu tranží, poplatkov za tranže či poplatkov za nedočerpanie: https://relyon.sk/hypoteky/vystavba-domu/
@jakubvojcik zaujimavy, dobre spracovany clanok, urcite si to kuknem,
Takze sa zakazdym da splatka urokov zvysuje po kazdom dalsom cerpani hypoteky?
Mali sme myslim 3 tranze, po vycerpani jednej sme dokladovali pouzitie peňazí fotkami (museli sme do 6 m), potom nam pustili dalsiu. Bolo to uplne v pohode 😊 cerpali sme ich od 2/2019

My sme mali 5 tranži ale posledne 2 tranže sme odmietli zobrat..a trvalo nam to cca 2roky ,lebo akurat vtedy prisiel Covid a vtedy zacal problem s materialmi atd....po kazdej tranži sme museli posielat fotky banke...