Tranze z hypotéky
Ahojte zienky,
na kolko tranzi vam pustali hypoteku pri vystavbe a ako dlho to cele trvalo vam?
Zaujimaju ma skusenosti inych, caka to aj nas tak aby som vedela na co sa mam pripravit 🙂
@alenamihal a ked ste odmietli zobrat tie tranze to vam odpocitali z celkovej sumy hypoteky hned?
No vy budete platiť úroky z aktuálne vyčerpanej sumy a po dočerpaní hypotéky platíte už plnú splátku aj s istinou, ale vždy len z toho čo ste si požičali, nie z pôvodne žiadanej sumy. Tranží môže byť rôzny počet v závislosti od banky, v niektorých bankách za tranže platíte, no a treba si dať pozor aj na to, že niekde v bankách sa za nedočerpanie platí poplatok.
Pozrite si kľudne môj článok o hypotéke na výstavbu, kde je uvedené porovnanie bánk čo sa týka maximálneho počtu tranží, poplatkov za tranže či poplatkov za nedočerpanie: https://relyon.sk/hypoteky/vystavba-domu/
@jakubvojcik zaujimavy, dobre spracovany clanok, urcite si to kuknem,
Takze sa zakazdym da splatka urokov zvysuje po kazdom dalsom cerpani hypoteky?
po kazdej tranzi sme mali sumu uz vypocitanu..
Mali sme myslim 3 tranze, po vycerpani jednej sme dokladovali pouzitie peňazí fotkami (museli sme do 6 m), potom nam pustili dalsiu. Bolo to uplne v pohode 😊 cerpali sme ich od 2/2019

My sme mali 5 tranži ale posledne 2 tranže sme odmietli zobrat..a trvalo nam to cca 2roky ,lebo akurat vtedy prisiel Covid a vtedy zacal problem s materialmi atd....po kazdej tranži sme museli posielat fotky banke...