icon

UniCredit U-konto: Skutočne bez poplatkov alebo sú skryté?

30. mar 2026

Ahojte, uvažujem o prechode do UniCredit a založení si toho U-konta. V reklame píšu že vedenie aj výbery z bankomatov po celom svete sú zadarmo ak mi tam príde aspoň 400 eur. Je v tom nejaký háčik? Neplatia sa dake skryté poplatky za spracovanie platieb alebo dake notifikačné sms? Moja stará banka mi sťahuje 7 eur mesačne tak by som rada ušetrila.

anonym_e11498
30. mar 2026

@anonym_autor mala som to. Ak mi prišla výplata,resp min 400€ jednorazovo a nie napr z môjho iného úctu tak to bolo bezplatne naozaj. Odišla som až po 9 r kedy mi uplynula ta doba na ktorú ta výhoda platila. Takže nič iné skryté tam nebolo
Notifikácie som mala nastavené na push spravy tie sa neplatili

mogaa
30. mar 2026

@anonym_autor no ale UnicreditBank už Ukonto neponúka. Dá sa založiť ŠTART a abz to bolo bez poplatku tak musí prísť na účet 500 EUR.

tomtom2
30. mar 2026

Je to skutočne bez poplatkov ale ako tu píšu, myslím že ten produkt už nieje aktuálny pod menom U konto

anonym_59d448
30. mar 2026

@anonym_autor neviem o žiadnych skrytých poplatkoch, jediná podmienka príjem 400€ mesačne, čo hravo zvládnem.

anonym_716531
30. mar 2026

@anonym_autor keď už tak tak je to 500€.
Výbery z bankomatov v zahraničí sú zadarmo nad 80€ (a na SK v iných bankomatoch) a za sms sa samozrejme platí

anonym_812f49
30. mar 2026

@anonym_autor Nechápem, prečo ľudí trápi poplatok za výber z bankomatov a už tobôž prečo v zahraniční. Ja som z bankomatu v zahraničí asi nikdy nevyberal a tu na SK naposledy asi pred pol rokom.

Však všetko, čo je možné, platím kartou alebo kartou v mobile. A na tých pár platieb v hotovosti (novinový stánok, káva z automatu, niečo na trhu..) mi postačí hotovosť, čo v priebehu roka dostanem iným spôsobom (hotovosť k k sviatkom,...).

A keby som už aj potreboval tú hotovosť, tak raz za pol roka vyberiem 3-4 stovky € a tie mi vydržia v peňaženke ďalšieho pol roka. A ten poplatok 2 € za výber ma nezruiínuje.

To bola len taká moja úvaha, nebolo to myslené len voči tebe, neber to osobne. Inak ako už napísali - U-konto už nie je. Teraz máš na výber 3 druhy bežného účtu: OPEN, START, a TOP. Všetky sú spoplatnené, ale ak pri START a TOP splníš dané podmienky, tak ti odpustia poplatok. A ostatné poplatky si pozri v sadzobníku.

https://www.unicreditbank.sk/content/dam/cee202...

anonym_8c8702
30. mar 2026

@anonym_autor U konto tusim uz ani neexistuje, maju ine nazvy a teraz je podmienka ak mas viac ako 25 /26 rokov ( ak nie si student) , ze ti na ucet musi prist 500 euro mesacne.

majoranka24
Včera o 12:57

@anonym_autor Daj si MBank alebo Fio banku. Tie maju ucet bez poplatku. V Mbank je zatial podmienka, ze kartou musis mesacne minut 70€, ale aj tato podmienka sa bude od 1.6. alebo 1.7. rusit.