UniCredit U-konto: Skutočne bez poplatkov alebo sú skryté?
Ahojte, uvažujem o prechode do UniCredit a založení si toho U-konta. V reklame píšu že vedenie aj výbery z bankomatov po celom svete sú zadarmo ak mi tam príde aspoň 400 eur. Je v tom nejaký háčik? Neplatia sa dake skryté poplatky za spracovanie platieb alebo dake notifikačné sms? Moja stará banka mi sťahuje 7 eur mesačne tak by som rada ušetrila.
@anonym_autor no ale UnicreditBank už Ukonto neponúka. Dá sa založiť ŠTART a abz to bolo bez poplatku tak musí prísť na účet 500 EUR.
Je to skutočne bez poplatkov ale ako tu píšu, myslím že ten produkt už nieje aktuálny pod menom U konto
@anonym_autor neviem o žiadnych skrytých poplatkoch, jediná podmienka príjem 400€ mesačne, čo hravo zvládnem.
@anonym_autor keď už tak tak je to 500€.
Výbery z bankomatov v zahraničí sú zadarmo nad 80€ (a na SK v iných bankomatoch) a za sms sa samozrejme platí
@anonym_autor Nechápem, prečo ľudí trápi poplatok za výber z bankomatov a už tobôž prečo v zahraniční. Ja som z bankomatu v zahraničí asi nikdy nevyberal a tu na SK naposledy asi pred pol rokom.
Však všetko, čo je možné, platím kartou alebo kartou v mobile. A na tých pár platieb v hotovosti (novinový stánok, káva z automatu, niečo na trhu..) mi postačí hotovosť, čo v priebehu roka dostanem iným spôsobom (hotovosť k k sviatkom,...).
A keby som už aj potreboval tú hotovosť, tak raz za pol roka vyberiem 3-4 stovky € a tie mi vydržia v peňaženke ďalšieho pol roka. A ten poplatok 2 € za výber ma nezruiínuje.
To bola len taká moja úvaha, nebolo to myslené len voči tebe, neber to osobne. Inak ako už napísali - U-konto už nie je. Teraz máš na výber 3 druhy bežného účtu: OPEN, START, a TOP. Všetky sú spoplatnené, ale ak pri START a TOP splníš dané podmienky, tak ti odpustia poplatok. A ostatné poplatky si pozri v sadzobníku.
@anonym_autor U konto tusim uz ani neexistuje, maju ine nazvy a teraz je podmienka ak mas viac ako 25 /26 rokov ( ak nie si student) , ze ti na ucet musi prist 500 euro mesacne.
@anonym_autor Daj si MBank alebo Fio banku. Tie maju ucet bez poplatku. V Mbank je zatial podmienka, ze kartou musis mesacne minut 70€, ale aj tato podmienka sa bude od 1.6. alebo 1.7. rusit.

@anonym_autor mala som to. Ak mi prišla výplata,resp min 400€ jednorazovo a nie napr z môjho iného úctu tak to bolo bezplatne naozaj. Odišla som až po 9 r kedy mi uplynula ta doba na ktorú ta výhoda platila. Takže nič iné skryté tam nebolo
Notifikácie som mala nastavené na push spravy tie sa neplatili