UNIQA - rizikové poistenie
ahojte, zlomila som si chodidlo a som zatiaľ na pn 42 dní. V rizikovom poistení mám, že od 7 dní na pn mám 10 eur za deň a od 15 dní mi vyplatia za liečbu úrazu ďalších 10 eur za deň aj spätne, čiže aj za tých prvých 15 dní. Takto by som mala dostať 20 eur za 35 dní a 10 eur za 7 dní. S mojim poradcom sme riešili aj zálohové platby a podobne. Dnes mi prišlo 500 eur ale pn mi ešte nekončí. Nevychádza mi, že je to všetko ale nevedela mi povedať, kým mi nepríde dokument od poisťovne. Tak som sa chcela spýtať akú skúsenosť máte vy? je nejaký dôvod prečo by to nevyplatili v plnej výške alebo vám tiež najskôr poslali väčšinu a potom tú menšiu časť? Ďakujem
Myslím si, že skôr bude problém v tom, že nemáte jasno, či ide o denné odškodné pri liečbe úrazov a pnku. Napr to od 7 dňa bude určite liečenie úrazov a to od 15 dňa môže byť pnka, s tým, že to nie je spätne vyplácaná. Takže v prvom rade by bolo fajn zistiť, aké konkrétne tarify máte. Ďalšia vec je tá, že napr úrazy majú konkrétne tabuľky, že koľko dní môžete daný úraz liečiť. Je potrebné sa na to detailne pozrieť
Ja by som vymenil poradcu, ak ti nedokáže vysvetliť čo tam je a čo všetko, od kedy a v akej výške je platené.
mozes mi napisat a pozrieme sa na to
@matus_ik ale ved ja toto viem 😀 mam tabulku pred sebou, viem do kolkych dni mozem moju konkretnu zlomeninu liecit a je to 45 dni. Jedine co som sa pomylila hore v uvodnom texte je ze od 15 dna mam pn a od 7 dna mam ten uraz. Ja sa pytam ci to vyplacaju naraz alebo oddelene kedze sme riesili zalohovu platbu ale dakujem.
@martinp288 odkial to ma vediet ked ten dokument o vyplacani zasielaju mne?? lenze ho este neposlali tak odkial to ma vediet? 😀 vsetky potrebne info viem ale napis co nie aby som vedela kym zmenim poradcu.
@sweet20 pardon, dakujem za ponuku ale vidim vas pod kazdou takouto diskusiou kde pisete nech sa vam ludia ozvu a nemam o to zaujem, dakujem este raz
Poistné plnenie je v poistných podmienkach. Poisťovňa vypláca plnenie na ich základe ( oceňovacie tabuľky, atď..) Jediná vec kde sa dopredu nevie v akej výške bude plnenie je PN, keďže ako píšeš PN stále trvá. Bolestné, denné odškodné a veci ktoré sú v poistných podmienkach vie agent/ poradca vedieť vyrátať z poistných podmienok.
Neviem ako to má tvoja poisťovňa, ale tu kde pracujem na vidím ako agent každú písomnú komunikáciu medzi poisťovňou a klientom.
Verím že som ti trocha pomohol, ak nie pýtaj sa. Na tieto veci sa ináč pozerá mne ako človeku, ktorý stým robí a ináč klientom. Takže prosím ani môj komentár neber ako útok na teba, ale ako vyjadrenie prekvapenia z toho že ti tvoj agent nevedel dať informácie.
tak ak nemate zaujem tak potom naco su taketo diskusie .. ze ludia nemaju zaujem o pomoc.. neber to ako utok ale ako pisal pan vyssie proste to treba skontrolovat lebo tvoj financnik ti to nevie vysvetlit
Ahoj, ak si si to ešte nevyriešila - napíš mi správu, môžem sa ti na to pozrieť nestranne, nech vieš na čo budeš mať nárok. Zálohové platby chodia pri PN (keď si človek požiada), denné odškodné sa vypláca tabuľkovo (ako si si šikovne pozrela 🙂, niekedy sa plnenie posiela aj oddelene za jednotlivé pripoistenia.

a si si ista , ze tu zivotku mas dobre nastavenu? netreba ti to skontrolovat? casto sa to stava