Uplatňovanie daňového bonusu na manželku a deti
Ahojte
Manžel je kamionista .... Ma nárok si uplatniť daňový bonus na deti a daňový bonus na manželku , ja som celý minulý rok bola evidovaná na Úrade Práce a stále aj som. Vie mi prosím niekto poradiť, čo treba v takom prípade doložiť a čo to znamená ? Znamená to to, že by sme mohli dostať o nejaké € navyše ak si tam uplatní aj mňa ako manželku ? Jeho mesačná hrubá mzda je 860€ na papieri
@kajda2211 ak si nemala 2024 prijem, vie si uplatnit, potrebujes k tomu potvrdenie z UPSVAR
@krasneleto ale čo to znamená , aký to má význam alebo vplyv na daňové priznanie ? Vie nám to nejako finančne prilepšiť
Potvrdenie o evidencii na urade prace... Nepoberala si podporu v tom case? Ak ano, tak aj potvrdenie o vyske vyplatenej davky v nezamestnanosti zo soc. poist....
@kajda2211 ak manzelov prijem 2024 nepresiahol sumu 24 952,06 eura
@krasneleto na manželku v roku 2024 5162,50
@patka06 mas pravdu... ja som uviedla na danovnika... dakujem za upozornenie
@kajda2211 danovy bonus na dieta -ak nebol vyplacany mesacne, tak za jedno dieta uplatnit 1-12 , a za druhe takisto...
este maly dotaz... manzel aj je kamionista , stupen narocnosti prace je 3 a tam je minimalna mzda v 2024 982€ minimalna mzda..
@krasneleto manžel je pomaly druhý rok na rodičovskom .... A popritom normálne pracuje , ja som od 2023 na úrade práce bez dávok ... Manžel je preto na rodicaku lebo jemu vyšiel ten vyšší aj materská na začiatku

@kajda2211 treba priložiť fotokópie rodných listov detí a z Úradu práce potvrdenie za rok 2024 o evidencii.