icon

Úver na auto

sabina789898
31. okt 2021

Ahojte chcela by som počuť váš názor. Chceli by sme si s priateľom zobrať úver do 20 000. Chceme to na auto. Obaja pracujeme sme po skúšobnej dobe. Môj čistý príjem je od 750 do 850€ cca.. priateľ mal už aj 950€ ale inak okolo 850€ záleží od okolnosti či robíme aj počas víkendu atd.. Je šanca že nám tento úver dajú? Ak áno koľko asi by bola mesačná splátka (čo najmenšia) .. ďakujem vopred za odpovede

bucko555
1. nov 2021

@makova333 tak ono musí sadnúť tiež poznám známych čo mali problém ....ojazdenka je vždy risk

makova333
1. nov 2021

@bucko555 preto ja kupujem len nove.

elizabet173
1. nov 2021

@makova333 ja nie, mala som pred týmto nové, ale keď nemá viac, ako tri roky, vieš, od koho kupuješ, prípadne si zistíš, okolo auta všetko, čo sa dá, dnes to nie je problém, stojí to asi 15 eur a dozvieš sa aj cenu opravy škrabnutého nárazníka. Samozrejme, nikdy som si nebrala ma auto úver, ani na to nové, to je šialenstvo a ešte na ojazdené za 20000 z AAA auto a s priateľom dokopy. Celé zle

sabina789898
autor
1. nov 2021

Ja len toľko že ja som vás neprosila aby ste tu riešili môj život môj vzťah, kde bývam, za čo budem do riti tankovať nemyslite si ze toto je moja vec? Ja som chcela len čisto názor na to či by nám úver vyšiel a tak isto nehovorím ze ho hneď idem brat!!!! Čisto som sa chcela informovať keďže tu boli take fóra kde ľudia písali svoj názor ci by danému človeku úver dali asi ste to nepochopili a len tak pre vašu info mám aj iný zdroj ktorý mi pekne zarába ale to mi nechodí na účet to dostávam na ruku preto by som to v banke ani nespomínala oni riešia len to čo mi pípne na účet čo si vedia skontrolovať . Tak asi len toľko ;)

michkat
1. nov 2021

@elizabet173 no ja som neverila, ze sa to deje vobec, ale ked mi priatel opisal tuto situaciu, ze chalanisko teda nasporil nan len pozabudol, ze aj potom to cosi kostuje tak som uverila, ze su aj taki blbci, zial... To je to, ze nasporit na auto je jedna vec, ale tam to nekonci... A este uver brat, ach jaj... Tiez by som brala audi, ideal a7, haha, ale teda... Zostanem pri snivani, je to tak pokojnejsie 😁✌️

heleninamama
1. nov 2021

@sabina789898 Keď tak pekne zarábaš na ruku, vezmi tie peniaze a kúp si nové auto v hotovosti a sama.A vyhneš sa mnohým problémom. Asi len toľko.

cubo2
1. nov 2021

@sabina789898 OK, tak beriem spat.. @fleur1111 mala pravdu, pointu tejto diskusie si nepochopila 😅

lesana25
1. nov 2021

20000 za jazdenu audinu z AAA? Už by fakt mohli zaviesť finančnú gramotnosť ako povinný predmet. Viete že auto potrebuje aj náhradné diely, pneu a tie nestoja malo.
Typické slovenské, máme prd ale zadlzime sa aby sme mohli machrovat.

sissy27
1. nov 2021

@sabina789898 tak tvoj bočný príjem úplne mení situáciu, ber úver a kúp si vysnívanú audinu, kašli na všetky dobré rady čo si tu dostala, užívaj si, žiješ len raz, nepozeraj na budúcnosť 😃 takých miluje aj AAAčko aj exekútori 😃
Mimochodom, keď máš taký exkluzívny bočný príjem, tak prečo ideš po čo najnižších splátkach na dlhú dobu s vysokým preplatením?
Prečo si nenašetríš tých 20 litrov a nekúpiš si niečo nové, so zárukou priamo od predajcu?
Dievča, to čo chceš urobiť nemá so zdravým rozumom nič spoločné, ale darmo ti to vysvetľovať keď nevieš do 10 narátať 🤷‍♀️ Smelo do toho, človek sa najlepšie poučí na vlastných chybách.

sissy27
1. nov 2021

@lesana25 poteším ťa - finančná gramotnosť už na školách je, dcéra to má na gympli 😃

dollyzv
1. nov 2021

Ako úver vám dajú s vašimi platmi..ja sama som brala 19tis spotrebak +mám 55tis hypotéku a príjem do 900€,ale vrazila som to do bývania ,takú blbosť že na auto si požičať toľko € by som musela mať príjem aspoň 2500€..a ešte otazocka..úver chcete brat spolu..a.ked sa náhodou rozidete auto rozpilite na polku? Alebo si jeden zoberie ďalší úver(ktorý mu už pravdepodobne nedajú) aby vyplatil toho druhého?

lesana25
1. nov 2021

@sissy27 isto? Super 😀
Môže začať doučovať takéto prípady, aspoň využije poznatky v praxi 😀

sissy27
1. nov 2021

@lesana25 áno, normálne povinný predmet 😃
Ale takýmto ako sabinka žiaľ nevysvetlíš 🤷‍♀️ Škoda plytvať energiou. Slečne sme sa tu snažili vysvetliť, že neexistuje jeden jediný rozumný dôvod si v ich situácii brať úver 20k na vysnívané auto, ale nie. Slečna má ešte extra príjem (asi z nejakého farmasi alebo onlyfans, ťažko povedať) tak si to môže dovoliť 🤷‍♀️

lesana25
1. nov 2021

@sissy27 😂 onlyfans ma rozsekalo 😂 ale jasne, komu nie je pomoci..

dollyzv
1. nov 2021

A keď už úver na auto,tak naozaj nové z predajne..nájdete aj za 15tis..síce možno nie Audi,ale máte naň záruku a najbližších pár rokov sa nemusíte trápiť so servisom..a určite nie z bazaru..

amelie2017
1. nov 2021

Zaujimave, ze vzdy, ked niekto riesi nejake financne otazky a ma maly prijem na uver, na dovolenku, na stavbu,....na hocico, zrazu po xy stranach napise, ze vlastne ma aj dalsi prijem.
Ale ano, poznala som jedneho, ktory si bral uver na auto (aspon ze na nove) lebo on mal aj neoficialny prijem a danove by velmi zaujimalo, kde nan zobral tolke peniaze v hotovosti. Mozno je to aj autorkin pripad 😀

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
denda007
1. nov 2021

Preboha, len nie Aaa auto a ešte za 20 000. To ich radšej vyhoďte z okna alebo zapalte na dvore

cubo2
1. nov 2021

@sissy27 onlyfans 😅 podla dediny, ktoru ma uvedenu v profile, by som si tipol, ze prenajima ubytovanie, je to turisticky velmi atraktivna lokalita.. ale ved dobre, ked teda ma pekny bocny prijem, preco sa pyta na uver a este s co najnizsimi splatkami? Neviem ale nevadi.. asponze vacsina diskutujucich ma financnu gramotnost a rozumne pisu, ze brat si 20k na spotrebak na audinu z AAA je blbost 👍

modrykun666
Odpoveď bola odstránená
modrykun666
Odpoveď bola odstránená
dadis
1. nov 2021

@sabina789898 Preco si ho potom nekupis sama, ked mas taky pekny prijem pomimo? Preco s frajerom na polovicu? Je ti jasne, ze to je riziko?

sissy27
1. nov 2021

@cubo2 tak z prenájmu ubytovania by logicky mala odvádzať dane a dalo by sa to započítať do oficiálneho príjmu pre banku. Takže toto asi nebude ono 😃 aj keď je to úplne jedno, aj keby mala miliónový legálny príjem, tak 20k spotrebák na ojazdené Audi z AAAčka je kolosálna chujovina 🤷‍♀️ A ešte na polovicu s frajerom 🙈 tu proste chýba nejaké to koliesko, no…

belllinka
1. nov 2021

@nikolka1986 podla teba maju nadpriemerny plat?? Podla teba je priemer tak 550 minimalka a vsetko vyssie je nadpriemer?

modrykun666
Odpoveď bola odstránená
sisa_s
1. nov 2021

Používateľka sabina789898 už nemá účet na Modrom koníku. K tomuto kroku sa rozhodla sama používateľka.

lesana25
1. nov 2021

@cubo2 a akú dedinu tam mala? Už má zrušený profil 🤷‍♀️

sissy27
1. nov 2021

@lesana25 niečo v okrese LM ak si dobre pamätám

judar
1. nov 2021

To je take slovenske mat audiiinu mat bmw mat mercedes... Hlavne luxusne vyzerajuce ale na poradnu sekeru a potom mrncat ked je ledva na chleba....a dat 20k za jazdene auto z bazaru len zato ze audi?...co snad ti je na hanbu hoc ake ine podotykam este aj nove za 8-10 000? Cena aut uz nieje tak nedostupna ako volakedy

michkat
1. nov 2021

@modrykun666 s prvou castou nesuhlasim, k tej druhej - to uz tak byva, ona sa chyti na pekne auto a on na pekny obrazok 😁 co uz no