icon

Už vám prišla PN zo Sociálnej poisťovne?

12. jan 2024
littlel
12. jan 2024

Áno, pred pol hodinou.

autor
12. jan 2024

@littlel mne ešte nič...

ruzasipova
12. jan 2024

Stale nie.

autor
12. jan 2024

@ruzasipova ani Vám neprišlo? Ja čakám aj pnku aj tehotenske a nič

lneviemmeno
12. jan 2024

ani mne nie, nepríde až v pondelok?

martinkatinka
12. jan 2024

Véd je len 12.teho. Možno až v pondelok príde

lilinka88
12. jan 2024

Splatnosť má mnoho pobočiek 15.

littlel
12. jan 2024

Mne prišlo Pn aj tehotenské , neviem od čoho to závisí, mám slovenskú sporiteľňu.

martinusik91
12. jan 2024

Ja som myslela že chodí až 15teho?

niekto2hy
12. jan 2024

https://zive.aktuality.sk/clanok/4HAbmqG/novink...
Sociálna poisťovňa rozšírila svoje elektronické služby, aby v jednotlivých životných situáciách občanom ušetrila návštevy pobočky, telefonáty či e-maily. Konkrétne napríklad v prípade jedného z najčastejších dopytov v tomto roku – či má pracujúci nárok na predčasný dôchodok.
Do portfólia Elektronického účtu poistenca (EUP) pribudli nasledovné funkcionality:
Príprava na dôchodok,
Prehľad vyplatených dôchodkových dávok,
Rodičovský dôchodok – podanie vyhlásenia, rodinné vzťahy,
Dávka v nezamestnanosti – prehľad žiadostí a dávok.
Nemocenské poistenie – prehľad vyplatených nemocenských dávok.
Ako si službu aktivovať
Elektronický účet poistenca majú klienti Sociálnej poisťovne zriadený automaticky, no treba si k nemu zapnúť prístup. Ide to osobne i elektronicky cez portál Slovensko.sk za pomoci občianskeho preukazu s čipom – stačí prejsť na stránku služby: „Podávanie žiadosti o zriadenie/zrušenie prístupu pre elektronickú službu ‚Elektronický účet poistenca’“. Takže už nie je treba sťahovať a vypĺňať samostatný súbor, a potom ho prikladať ako prílohu, ako tomu bolo predtým.

Po vybavení žiadosti na strane úradníkov dorazí do elektronickej schránky na Slovensko.sk aktivačný kód, ktorý sa vyžaduje pri aktivácii prístupu do elektronického účtu poistenca cez elektronický občiansky na portáli Sociálnej poisťovne.

s429s_
15. júl 2024

Nie, zatiaľ ešte ani dnes