V akej výške máte uzavreté životné investičné poistenie pre ženu?

simonka_kap
30. mar 2021

Dobrý deň, v akej výške máte uzavreté životné poistenie, aspoň odhadom? Bola mi navrhnutá zmena poistenia s nastavením, aby mi to pri rôznych životných situáciách pomohlo vykryť ako tak stratu príjmu, či pomohlo vtedy splatiť hypotéku. Ale výška poistenia je potom cca 89e mesačne. Nie je to vysoká suma? Momentálne platím oveľa menej, ale je pravda, že nemám napr. Žiadne krytie v prípade invalidity. Ďakujem za akékoľvek komentáre, chcela by som si urobiť iba menší prieskum.

janai1
30. mar 2021

@simonka_kap ja platím mesačne 176,61€ 🙂

vikusjk
30. mar 2021

@simonka_kap životku som zrušila pred desiatimi rokmi. Máme len čisto investičné sporenie. Výšku si každý môže nastaviť podľa svojich možností.

emmka0205
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karollka21
30. mar 2021

@simonka_kap to je velmi siroka otazka. kazdy ti da inu odpoved. zavisi od prijmov, vysky zavazkov (hypoteky), oblasti krytia atd atd. Za mna ti mozem povedat, ze si platim investicne zivotne v daleko vyssej vyske, plus dalsie poistky, urazove, 3.pilier atd.

emmka0205
30. mar 2021

@simonka_kap V mojom prípade je to 98,70eur. Ale skôr ma zaujíma že sme v názve napísala o investičnom životnom poistení a v príspevku len o životnom poistení. Pretože investičné životné poistenie sa veľmi neoplatí radšej si urobiť životné poistenie a a mať pokryté sumy pre prípad úmrtia tam. Respektíve dávať na 3 pilier vyššie sumy a v prípade úmrtia to zdedí vami oprávnená osoba. Keďže na investičnom sú nižšie percentá výnosnosti. Ale stále sa odporúča mať uzatvorené ŽP priamo na váš príjem aby bolo možné presné vykrytie vášho výpadku príjmu.

ivkazba
30. mar 2021

@simonka_kap ak máš hypo, ani náhodou to nie je vysoká suma. Vysoká suma bude tá, ktorú budeš mesačne potrebovať na to, ak v rodine vypadne príjem živiteľa rodiny a z jedného príjmu bude treba platiť to, čo teraz platíte z dvoch. Preto má životné poistenie význam. A ako píšu aj ženy vyššie, je úplne irelevantné, kto koľko platí. Poistenie máš mať nastavené na to, aby vykrylo TVOJE životné náklady a záväzky.

jones895
30. mar 2021

Ono je lepšie mať čisto životné poistenie. Na poistke sa nešetrí!!!! Ide o to, že či je to kvalitné poistené- aké sú tam pripoistenia, čo všetko tam je a na akej výške súm sú nastavené jednotlivé pripoistenia

sszuzu8
30. mar 2021

Mam poistenie iba to co bolo povinné k hypo. Inakšie žiadne a životné už vôbec

hviera81
30. mar 2021

nie som za investicne, daj bez investicneho. ak sa cokolvek stane, tak nedostanes z investicneho ani to co si vlozila, a naozaj nikdy nevies co sa stane...
btw. zavisi aj od veku, aj od prijmu, ako pisali. kto zaraba 500, tak 89 je vela, ale pri 3000 je to malo... takisto, ak mas 20 rokov, tak je to dost vela, ale ak mas 40 rokov, tak to je zas malo....zavisi aj co tam mas nakombinovane a kolko z toho ide do investicii.
ak chces poradit aj blizsie, napis mi sukromnu spravu.

mischy00
30. mar 2021

Píšeš investičné, to znamenať že tam máš aj šetrenie? V tom prípade ťažko posúdiť, či je to veľa alebo málo, keď nevieme kolko platíš riziko a koľko investície. Ja mám poistku za 75 eur, čisto riziko, plus mám 3. Pilier, plus ešte investície 100 eur mesačne. Výška poistného sa odvíja aj od výšky príjmu.

andrej241
30. mar 2021

Mam 2 bez sporenia 70€ a 107,27€ 🙂

3009
30. mar 2021

Najväčšia blbosť je životné poistenie. Radšej si tie peniaze odkladaj na sporiacom účte, máš to kedykoľvek k dispozícii keď potrebuješ a nie, aby ti potom niekto z tvojich peňazí, čo si tam nasporíš dával nejakú malú čiastku. Robila som s tým, tak viem o čom píšem.

andrej241
31. mar 2021

@3009 tak tam kde si bola ťa to asi zle učili

mischy00
31. mar 2021

@3009 ....no neviem kde si pracovala ale tvoj komentár má rovnako nízku výpovednú hodnotu. Splietas šetrenie s poistením, čo sú dve odlišné veci,i keď sa dajú riešiť aj spoločne. Ak už dávam komentár, tak je vhodné, keď mám k čo k danej téme povedať.

dominikavab
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
1. apr 2021

@dominikavab prosím ťa, prečítaj si podmienky MK a prestaň spamovať diskusie tým, že ti môžu ľudia napísať alebo že im poradíš. Tento portál nie je určený na hľadanie klientov pre sprostredkovateľov.

dominikavab
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martin_r1
4. apr 2021

Súhlasím so spomínanými komentármi. Neoplatí sa mať životné poistenie s investičným. Nedostaneš ani toľko koľko tam vložíš. Kedže každý zarába inak tak aj celková suma Ržp (rizikové životné postenie) je iná. Určite je dobré si vedieť naštudovať do akej výšky bežný človek vie mať nastavené veci v tom životnm poistení. Niekto kto sa chce mať ako v bavlnke ked sa mu niečo stane platí viac, niekto menej. Taká klasika by som povedal, že je okolo 50€ na hlavu (môže byť viac alebo menej podľa toho čo si chce poistiť na vyššiu sumu).
Moja rada: nerobiť to sám, dať to urobiť niekomu kto je v tom odborník a dopredu si trošku naštudovať, koľko ja z toho viem dostať. Neoplatí sa platit a pritom nebyť poriadne poistený/á.

3009
6. apr 2021

@mischy00 veď ja ti nebránim dať si životné poistenie, aj s poistením, ak to vidíš výhodne. Ja teda nie.