icon

V ktorej banke odporúčate založiť študentský účet?

28. mar 2023

Dobrý deň, chcem sa poradiť ohľadom študentských účtov, chcela by som si založiť lenže neviem v ktorej banke, viem len o 365 banke že čo ponúka...
Študentský účet by mal spĺňať tieto podmienky:
Založiť, zrušiť, prevádzkovať účet zadarmo, výbery s bankomatov banky zadarmo. Viete o nejakej banke čo dáva fyzickú kartu zdarma? Pretože 365ka dáva zdarma plastovú ale za fyzickú pýta 12e, Majú to tak všetky banky?
+ešte kde dávajú aký bonus za založenie účtu? 365ka dáva 15e keď si založíš s kódom a prvý krát zaplatíš, ostatné banky ako? Ďakujem za akúkoľvek užitočnú odpoveď keďže sa v tom nevyznám a bude to môj prvý účet😊

patka06
28. mar 2023

Dcére som otvorila vo VUB, pretože tam máme účty my rodičia.
Spĺňa všetky tvoje podmienky, okrem bonusu za založenie účtu - ten síce v tom čase mali /30 Eur/ , ale iba pre deti do 14 rokov

bucko555
28. mar 2023

Csob má nejaké akcie kde dávajú aj nejaký bonus plus účet zadarmo samozrejme s kartou

vava_1994
28. mar 2023

Ja mam tatra banku a som spokojna, dostala som aj pár eur kvoli založeniu a este rovnaku sumu za to, že som ho odporucila kamaratke

autor
28. mar 2023

@vava_1994 koľko?

vava_1994
28. mar 2023

30 €

vava_1994
28. mar 2023

Nemusela som ani nic riesit fyzicky v banke, normalne mi kurier doniesol kartu a vybavene😊

nelca84
28. mar 2023

Odporucam zalozit tam, kde maju ucet aj rodicia. Je to prakticke kvoli prevodom. A tiez by som si nevyberala z bank, ktore nie su v systeme okamzitych platieb a tiez z bank, ktore maju jeden bankomat v celom meste 🙈 syn ma slsp, ucet, karta, platby, vybery zdarma. Ci davaju nejaky bonus za zalozenie neviem. Ale maju bezkonkurencne najlepsiu appku.

renab
28. mar 2023

Vsetky banky maju studentske ucty zadarmo. Moj syn mal najskor vo VUB, ale presli sme do Tatrabanky, kedze vo VUB nemohol az do 18tich rokov ucet vyuzivat aktivne. Mohol len pouzivat kartu, platit na internete, ale nemohol robit bezhotovostne prevody zo svojho uctu. To mi prislo uplne na hlavu, lebo si teoreticky mohol kupit drogy cez internet, ale obedy v skolskej jedalni si zaplatit nemohol. Ked mi pani povedala, nech sa prihlasi podo mnou a tak robi prevody, obaja sme banku opustili.

marsmykkok
28. mar 2023

Určite nejaká veľká banka, kde máš dostatok bankomatov, pobočiek, dobrý internet/mobil banking. Ja by som vyberala z Vúb, Tatrabanky a Slovenskej sporiteľne.

maranco
28. mar 2023

FIO má bez poplatkov a bez podmienok.
S bezplatnou Visa kartou môžeš vyberať v ktoromkoľvek bankomate na svete, takže neriešiš kde je "tvoj" bankomat, ale kde je najbližší bankomat.
Pri krádeži karty neplatíš za novú kartu.
Nemajú okamžité platby v €, tie sľúbili spustiť do 6/2023. Okamžité platby majú iba v mene CZK do Česka.
Nemajú bonus za založenie účtu.
Bezplatný účet bez podmienok ti ostane aj keď už nebudeš študent.

katika901
28. mar 2023

V UniCredit študent do 18 rokov nemôže robiť prevody, môže platiť kartou, platiť na nete, bonus neviem či teraz ponúkali, my sme využili
V Prima banke vie účet využívať naplno, za platby kartou/mobilom je odmena, ale maličká

autor
28. mar 2023

@maranco co znamená okamžitá platba?

patka06
28. mar 2023

Okamžitá platba = peniaze sú do pár minút na účte príjemcu
Zatiaľ funguje medzi VUB, SLSP a Tatrabankou, plánuje ju aj Fio

autor
28. mar 2023

@patka06 ďakujem

autor
28. mar 2023

@maranco a vo FIO dávajú fyzickú kartu zdarma?

maranco
28. mar 2023

Zadarmo prvá a druhá karta k účtu vydané pre rôznych držiteľov bez ohľadu na typ karty, 3,50 € jednorazovo v ostatných prípadoch

maranco
28. mar 2023

Zopár drobností ktoré potešia

Vidíš všetky pohyby na účte od jeho založenia, v UniCredit vidíš iba posledné 2 roky a na staršie treba ísť osobne na pobočku + poplatok.

Pri platbe kartou vidíš hneď v mobile kde a koľko si platila ako nezaúčtovanú platbu, posledné recenzie k https://play.google.com/store/apps/details?id=s... sa sťažujú že to nevidia.

Neposielajú reklamu do mailu, do aplikácie ani ti nevyvoláva "osobný bankár" aby dohodol stretnutie na pobočke pre predaj produktov.

Tu si pozri https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/existuje-platba-cez-packetu/ ako vieš nastaviť ochranu karty, takže sa cítim bezpečnejšie.

Nemajú však jednorázovú virtuálnu kartu (použiteľnú na jednu platbu), na to asi použiť bezplatný Revolut.

Keď mi ukradli kartu tak som zavolal a hneď ju zablokovali. Nepotrebovali kódy s čítačky ani hlasovú biometriu, stačili im údaje ktoré som si pamätal v hlave.

danielle21
28. mar 2023

Moje deti majú Tatrabanku, dostali ešte po 30 eur, okamžite platby, bez poplatkov, sú spokojní

nelca84
29. mar 2023

@maranco no ked porovnavas s Unicreditom, tak to znie uzasne, skus spravit taketo porovnanie so poriadnou bankou, napr. Slsp alebo Tatrou....🙈

zalka
29. mar 2023

@nelca84 ja doplním Maranca vo fio si môžeš založiť sporiaci účet kde je teraz úrok 2%.
Osobné mám fio už dlhšie pár rokov, mám tam aj podnikateľský účet a doteraz som ani na jednom z účtu nezaplatila žiaden poplatok. Je bez podmienok viac menej. A už roky nemám účet v tzv. veľkých bankách...odišla som z VÚB, aj z ČSOB... všetko čo potrebujem mi poskytuje Fio.