Vedeli by ste z tejto sumy odložiť peniaze?
Ahojte baby, vedelo by ste prosím zo sumy cca 900 e odložiť peniaze?nám sa nedarí ale som namotivovana ..podľa mňa je to dosť peňazí na to ,aby sme aspoň 200 e odložili a našetrili v lete na more,aspoň na jednu dovolenku ročne..mám dve deti (chlapcov),škôlkarov a 3psov (cca 200e mesačne na granule)..
prilís malo informácií. Máte hypotéku, pôžičky,...? ake iné výdavky máte?
@medyna tam je v čistom, čiže bez hypo ,šípok, poistiek všetkého ..čisto ,áno potreby pre deti už je z tých 900
@chadkroeger tam je to už odpočítanie
tak ak je to uz po nutnych mesacnych vydavkoch, tak osobne by som niekedy aj 500 zvladla 🙂
900 eur sa Vám zvýši po uhradení všetkých poplatkov? tak to potom aj 400 si odložím, ked chcem
@hviera81 fuu ja neviem ani 10eur🙈
Ahoj, 200 € mesačne na granule 😬 To mi príde dosť, ale ja nemám psov...
mate 3 zvierata a 2 deti takže veľa hladných krkov, všetko zdraželo raídne.Ja by som mala problem odložiť. My mame len 1 psa a kocura a myslím si že keby nemáme 2 prijmy mužovi by neostalo na stravu samemu ani na psa. A prijem mame vyšší.
@danyelia kupujeme znackove granule , máme výstavných psov ,musia mať kvalitu
@jani727 škôlka nám išla raz tak hore, čo je pre dve deti dosť , ani nehovor
no a co je to to vela co minate? napiste si to, uvidis co minate,ci su to zbytocnosti.
900 minus granule je stale 700e. z toho ide aj jedlo? ci len cisto deti? lebo tak si pisala....
@hviera81 áno z toho ide jedlo , nákupy..to je proste na žitie ..
Čiže 900 máš čisto à z toho potreby pre deti, 3 zvieratá a strava pre vás pričom 200e z toho sú granule? Čiže ostáva 700 e strava pre 4 a potreby pre deti? Tak z toho sa asi moc ušetriť nedá. Ak z tých 700 platíš ešte aj škôlku. Skus si mesiac odkladať bločky a uvidíš na com najviac minas.
@hviera81 asi aj dosť blbosti , ako ja keď to kupujem ,mne sa to nezdá , ja som spokojná že si kúpim😄 ale tak kúpim si telové mlieko a ďalšie 3 neminute mám doma..ale obišla by som sa ,
tak toto su blbosti, mat 4 telove mlieka... a asi to nebude len to...
ja ked idem nakupovat (potraviny, drogeria) vzdy sa spytam, ci to potrebujem, a ci to vyuzijem (dokazem spotrebovat ked ide o potraviny s kratkou dobou trvanlivosti)
Joj kebyze mame tolko, tak by sme veDeli odlozit 500€.
skús tak ako ti tu ženy radia spisovať si aspon par mesiacov celkove naklady. Ja to mam rozložene na viac kategorii a zistiš či sa da niekde odložiť alebo nie ale myslím že by sa dalo. Niekedy je naročnejší mesiac niekedy sa da ušetriť viac. Ked to nepoôjde jedine zvýšiť príjem alebo jednoducho -možno výstavní psi su príliš drahí na starostlivosť. Verím tomu že aj veterina dosť vela vyjde.
Tak 900eur - 200 granule je 700eur. Dalej strava pre 4 osoby je minimum 400eur - uplny zaklad ale skor 500eur. Cize ti ostane cca 200 max 300eur. Ak si este nazaplatila skolku, drogeriu, popripade lekaren, oblecenie, benzin, nejake vyzitie, vylet tak vela neodlozis bohuziam. Max 100eur.
Skus odlozit hned na zaciatku ako dostanete vyplatu 100 eur a uvidis, ci vam bude stacit. Presne si rozpis, co uvariť a nakupuj len to, co je treba. Ale ked ratam 900- 200 (psy)- skolka? (kolko platíte), strava pre 4 osoby ak sa dostanes na 250 tak si macher. Odcitaj si co fakt musis a uvidis. Otazne je tiez, ci tak chces zit, ze fakt pocitas kazdu korunu.
Ja nechcem nikoho uraziť ale toto je jasný dôkaz toho, že finančná gramotnosť by mala byť rovnako povinný predmet na ZS/SŠ ako slovenský jazyk alebo matematika 🤦🏼♀️. Neskutočne veľké množstvo ľudí nevie absolútne hospodáriť s financiami 🙄
Inac tipujem, ze poplatky za vystavy a starostlivost okolo 3 psov vas rocne vyjdu ako ta dovolenka pri mori (mala som tiez vystavneho pracovneho psa, takze viem 🙃)
Odlozit by sa samozrejme dalo
200e na granule,Naco su ti az tri psy?To chces detom ubrat a dat psom,?Ja by som kupila granule za 50€ max,potom mas sancu usetrit tych 200€Ale aj tak nechapem ako to chces urobit,200 hranule,200bokom ostane ti 500 a z toho chces vyzit?
Stačí si určiť priority a ušetríte aj tých 200€ mesačne.
Na tych psoch mas aj nejaky zisk z predaja mladat predpokladam. Inak je cista hovadina do nich investovat.

z 900 eur platíš byt, stravu, potreby pre deti a 200 eur granule pre psy, a ešte chceš 200 eur odložiť? no to asi nie , max 50 by som zvládla