Vedeli by ste z tejto sumy odložiť peniaze?
Ahojte baby, vedelo by ste prosím zo sumy cca 900 e odložiť peniaze?nám sa nedarí ale som namotivovana ..podľa mňa je to dosť peňazí na to ,aby sme aspoň 200 e odložili a našetrili v lete na more,aspoň na jednu dovolenku ročne..mám dve deti (chlapcov),škôlkarov a 3psov (cca 200e mesačne na granule)..
Ja mám psov rada, a viem že aj vy ich máte radi, ale...kŕmiť 2 psov za 200 mesačne a pokiaľ rozmýšľaš, že to nevychádza, by som prehodnotila....
Ja psy nemám rada, ja by som vedela hneď kde tých 200 ušetriť 😉. Inak zbaviť sa návyku kúpiť telové mlieko keď ešte máš 3 doma. To je presne to, kde ulietavaju peniaze. Keď takýto "zlozvyk" máš aj pri oblečení, či potravinách, tak dakujem pekne. Muž má pravdu.
Najlepsie je mat trvaly prikaz a hned po vyplate,nech ti odchadzaju peniaze na sporiaci ucet a budes musiet hospodarit len s tym,co mas na ucte. Musis zmenit myslenie z materialneho na dusevne. Chciet si dopriat radsej zazitky ako mat doma vystavnu policku s pootvaranymi kremami,samponmi,milion cisticich prostriedkov a podobne.
Z tých psov máte aj nejaký zisk?
A teda gazdovat nevieš...začni tým zoznamom na čo všetko minas a čo z toho je zbytočnosť.
Máš troch výstavných psov, ale deťom na dovolenku nemáš? Divné priority. 🤔
Takže takto , nevedela som že najväčšiu kritiku zoznam za zradlo pre psov ...moje deti na dovolenke boli , tam šlo o to že neviem našetriť z tých 900e..zoologické majú pobehane vo všetkých okolitých štátoch..na výlety chodia a čo sa týka stravy, majú sa nadštandardne , či sa to týka doma ,či v reštauráciach..ja som sa pýtala ako ušetriť z tých 900e na dovolenku a všetko ostatné..že či sa to dá, lebo ja to nedokážem ..
Ale neznamená že nechodíme na dovolenky 🙈 chodíme a dokonca aj psi chodia na dovolenky do psieho hotela..🤷
Ti psi sú moja rodina, majú všetko čo potrebujú ,od kvalitných granúl ,po kvalitného veterinára .teraz sme po výstavách neboli a tak isto stence neboli,pretože jednoducho dostali prioritu deti , cez leto keď mohla mať išli sme k moru ...som povedala že im leto nepokazim zo stencami..takže nie ,zisk z nich nie je..
Nefajčíme,nepijeme,je to náš koníček , asi tak ..myslím že lepší ako by mal môj muž gemblovat a ja chodiť po baroch ..namiesto starania sa o deti , ktoré majú on inclusive...
Ja som napísala ,že nám to nevychádza , ja som písala že neviem ušetriť ..to je rozdiel ..a viem že sú tu machrice ,ktoré by vedeli ušetriť aj na tú dovolenku, z tých peňazí ..
nic si z toho nerob vsetko neskutocne zdrazelo ja mam locit ze tu je drahsie ako v rakusku (dnes som nakupovala tu inak zvycajne v rakusku)
neskutocne zelenina maso vsetko loso 28 eur kg ??? maso 8 eur kg jogurty atd
Autorka, tak potom treba písať zrozumiteľne. Lebo keď napíšeš "...aby sme aspoň 200 e odložili a našetrili v lete na more,aspoň na jednu dovolenku ročne.." tak to naozaj vyzerá, že doteraz až ste ešte ani na tú jednu dovolenku nenašetrili. 🤷🏻♀️
No psy by zacali zrat za menej,doba je zla😅 z 900 v cistom ked skreseme psy hadam by som nieco odlozila,ale asi najprv odlozit a potom minat zvysok
@h2 ale neboli sme z tých 900 e , a viem že z nich sa dá na dovolenku našetriť ..pretože normálne to niektorí dokážu ..
My chodíme na dovolenky a výlety ,ktoré nie sú započítané v rozpočte..
@taminka1986 potrebujú high proteín stravu , to je drahé, my máme svalnatych psov , tam musí byť špeciálna strava,im nemôžeš dať pedigree, propesko a podobne
Pozri sa ak z 900eur odpocitas 200 jedlo pre psy a napr. 500eur pre vas na jedlo tak tak ti ostane okolo 200eur. A ked raz skocis do lekarne, raz do drogerie, raz do restiky, raz do obchodu s handrami tak proste vela nenasetris. Max okolo 100eur a najlepsie je si ich dat bokom hned na zaciatku.Cize ziaden zazrak netreba ocakavat. A aj to mas len 1200eur na rok cize ziadna allinclusive dovolenka letecky. Mate proste drahy konicek.
Tak nechapem 😂 do zoo chodite po okolitych statoch (dokona statoch, nie mestach), aj na dovolenku k moru idete. Tak asi na to su peniaze mimo tych 900. Takze uz setrit nepotrebujes. proste pises kuse anesuvisle infosky na poriadny feedback 🤷
@dkethe áno mimo tých 900e áno , ale tie peniaze som si chcela odkladať na dôchodok ,ale proste že niečo sa jednému z nás stane a teraz čo ? Zato som ich ani v úvodnom príspevku nespominala..Jeden bez druhého to ťažko utiahneme..ja ich zato nepočítam do tých 900e za mesiac ,nakoľko ich nechcem míňať a s nimi nerátam mesacne..ale samozrejme,deti sú prednejsie ,tak im doprajeme a chodíme kade tade..ale proste chcem vedieť že či sa to dá z tých 900e ušetriť aby som nemusela míňať tie externé (alebo ako to nazvať) ..
Koníček máme drahý ,ale pekný
900 je teda TVOJ prijem?
Aj keby sa ti z toho podarilo usetrit 2-3-4 stovky (co sa nepodari) do dochodkoveho veku bez adekvatneho investovania ti to nepomoze.
@dkethe máme pár veci investovaných , keby dačo ..niečo sme dali deťom ,niečo.mame my dvaja
chodíte na dovolenky, výlety atd a ty chceš šetriť na dovolenky? Chápem ťa správne? Lebo - prepáč - píšeš trochu jak tatar...
Z 900€ chceš našetriť na letnú dovolenku?? To akože chceš stanovať na Domaši, či more?
Tak ked to mas "len tak" tolko, tak to je dost, usetrit by si cosi mohla.
Stravu, varenie a potravinove nakupy rob podla zoznamu/planu. Ziadne restiky a donasky. Spravte si kulinarsky vecer doma!
Ziadne extra nakupy - do obchodov nechodit za zabavou.
Ani online nakupy ziadne okrem potrebnych. Ak nieco chces, pockat mesiac ci dva. Ak to potom stale vyhodnotis, ze potrebuješ, tak kupit az potom.
No a potom este, odloz tie peniaze stranou ked ich dostanes.pises, ze mte cosi investovane...tak zaloz dalsi sporiaci ucet na dovcu, a z kazdej vyplaty tam posli 100 (na zaciatok), a pred vyplatou vsetok zvysok z mesiaca.
900 eur veľa míňate asi strava ,my sme štyria a to dám mesačne maximálne 400 eur v obchode potraviny aj hygiena a väčšinu peňazí vieme ušetriť neviem ako sa stravujete dá sa veľa ušetriť na domácej strave a oblečení netreba kupovať značkové a deti po sebe podedia
@veselo_neveselo tak vela neusetri lebo tam nema zaratanu najdrahsiu polozku ako jedlo. Psom dopraje za 200eur mesacne tak snad aj im ako 4 clennej rodine dopraje normalne jedlo. Teda je zazrak aj pri "setreni" sa dostat na sumu 400eur, pri dnesnych cenach aj 500eur a to si nejako extra nevyskakuje. A pride mi absurdne v ich pripade ist do potravin a uskromnovat sa za kazdu cenu a hladat kazdu akciu na jedlo ak psom dopraje taky luxus. Tusim autorka pisala ze tam nema zaratane poplatky za skolku a podobne. Deti rastu, ochoreju...
Ja myslím, že problém je vo vyjadrení " chceme im/si dopriať. Lebo to väčšinou skončí neuváženým kupovaním veľa vecí, zážitkov, jedlá, hračiek.
Treba si rozmyslieť, čo potrebujete, chcete mať a čo je rozmar váš a vašich detí.
Autorka , z ty h 900 by si vedela usetrit.kedze pises ze su to len tvoje peniaze na bytie.Lebo vserko ostatne mate uz zhrnute.Mozno aj tych 900,by si vedela dat bokom;)Predpokladam ze muz plati vsetko.
Môžem sa aj ja spýtať? Dá sa vyžiť zo 750€ jednému človeku čo nemá hypo, ani psa, ani deti, že proste sám jeden bez hypo, detí, domácich zvierat môže vyžiť zo 750 alebo je to málo pri dnešných cenách?
Bežné rady: treba potraviny kupovať v akcii, stále hladať ako k tomu lacno prísť, rozdeliť si každé sústo na viac dní, oblečenie brať z charity, ostatné veci hladať na takých že darujem za odvoz atď. Že?

Ked z tych 900 ide 200 na psov a vasu stravu plus nieco minies len tak pre radost tricko, kozmetika tak neusetris.