Vedeli by ste z tejto sumy odložiť peniaze?
Ahojte baby, vedelo by ste prosím zo sumy cca 900 e odložiť peniaze?nám sa nedarí ale som namotivovana ..podľa mňa je to dosť peňazí na to ,aby sme aspoň 200 e odložili a našetrili v lete na more,aspoň na jednu dovolenku ročne..mám dve deti (chlapcov),škôlkarov a 3psov (cca 200e mesačne na granule)..
Z 900, vpohode. 200EUR uplne v klude. A 200EUr za granule, pre 3 psov, no dakujem:D
autorka, ked su psi vystavni asi bude z nich aj nejaky zisk za krytie, steniatka to dokladaj
Vy dve máte najbližššie k pravde. Ono niekedy nielen velký nákup za 50€ treba brať do úvahy (lebo ten si človek pamätá) ale fakt také že semtam nevinné pivko, menučko na výlete a človek si povie však to je semtam... Preto vám s tým zapisovaním dávam za pravdu.
Zakladajúca slečna/pani už to asi spísané má a skôr sa pýta ako s tými číslami pracovať. Ja keďže som nikdy domáce zvieratá nemal tak neviem posúdiť kolko tie krmivá stoja. Ale 900€ je pekná suma. Mne by myslím stačila.
Budem hnusna a za toto dostanem nalozene. Prepac. 200 za granule mesacne je dost. X 12, mas to 2400 rocne, plus poplatly (veterinar, dane).... za to mas dovolenku pri mori. Uprednostía by som rodinnu dovolenku pred zvieratami.
Málokto má to šťastie že zdedí, vyhrá, a môže bývať vo vlastnom bez hypo či platenia podnájmu, ale berme tak že slobodná dievka / slobodný mládenec v garzónke alebo u rodičov v detskej izbe vychádza skor rovnako. Lebo priemerná domácnosť má že 2 rodičia a 2 deti. Taký trojizbák ak sa rozdelí platenie na 4 hlavy tak každý dá takú stovku do spoločného. A pri garzónke / jedoizbáku to tiež vychádza cca stovečku.
Hovorím len o bývaní lebo to je základ. To či si človek založí rodinu, prevádzkuje vozidlo, chová domáce zviera je už vec čo je čisto len na ňom. Nieje to však potrebné k prežitiu.
@luccija ano, kazd ma ine priority. Neviem, ze ma chovnu stanicu. Potom zrejme aj zdroj prijmov... mne sa to vsak zda vela za granule. Mam psov rada. No ak by som koli nim nesla s detmi ma dovolenku, zvazila by som priority. Ak maju deti zo psov celorocnu radost, a nevymenili by ich za more, potom OK. Ja by som sa rozhodovala inak. Cigarety, nechty a pod... to sem tiez samozrejme patri. Kolko ludi prefajci byt a stazuje sa, ze nema peniaze. Ach jo.
To s tým fajčením si trafila. Slobodné mamičky s najnižššími príjmami, ale cigaretu vždy má v ruke.
A vtedy sa hovorí: A na toto máš? Všeobecne aj tí kadejakí sockári pred stanicou čo sa motajú, všimnite si že cigarety si poťahujú neustále.
Vídavam aj v okolí že čoraz viac ľudí má dvojicu veľkých psov, čo určite aj niečo stojí. Avšak nepoznáme ich finančné a rodinné pomery. Ak si to zadováži nadštandardne zarábajúci človek, je to v poriadku. Keď aj príde finančný poradca čo prvé povie? Musíte fajčiť? Musíte mať viacerých veľkých psov a perzskú mačku?
@torrente čo je podľa teba nadštandardne zarábajúci človek? Má to zaujalo, každý má mieru inde.
Ja mám napríklad dom, mám byt, mám ďalšiu nehnuteľnosť, máme peniaze v rôznych starožitných veciach , ktoré majú vysokú hodnotu a psi majú hodnotu cca 6000e.,tak isto mám podnikanie ,kde sú tisíce eur uložené ..som podľa teba bohatá? Nie nie som vôbec nie, ale keď toto niekomu poviem ,myslí že mám milióny na účte..
Nemám , investujem ,investujem a investujem ...
Ja chápem tvoju lásku k psom, ale ak im budeš dávať 5 dní v týždni tie špeciálne granule a dva dni v týždni nejaké menej špeciálne, niečo by sa zmenilo? Iba zo zvedavosti sa pýtam, namiesto 200 keď zaplatíš 170 eur..tu 3o usettenych eur, tam 20,nejaky nižší paušál o10eur dajme tomu, pre niekoho drobné, ale ono sa to nazbiera...
Bud šetrenie v sebe máš, alebo nie, dá sa to sice naučiť, ale niekto je automaticky šetrný a trebárs v sprche si pri sprchovaní vodu zastavuje, hoci finančné by mu vychádzalo aj kúpanie sa každý den..
Podľa tvojich komentárov máš čo robiť, nastavenie je v hlave, a aj keď chcete deckám dopriať, nemusí to toľko stáť . Keď im kúpiš jeden dzusik za dva dni a nie každý deň neznamená to ze ich ľúbiš menej. Decka chcú hlavne čas, pozornosť, a niekedy je pre nich lepší výlet pod stan ako aqua park,
Podľa toho telového mlieka máš čo robiť. To je tak vo všetkom. Kto šetrí, ten si nekúpi ani druhe telové mlieko, šetrí na všetkom, kúpi si, iba to potrebné, nutné. Ci strava, Drogéria, lieky, a niekedy aj zváži ci ide len tak do mesta sa previezť keď aj benzín niečo stoji.
Ja somsi myslela, že pandémia korony nas naučila nejak po triediť priority, zamyslieť sa nad tým, či to, čo kupujeme, ozaj nutné potrebujeme, alebo ide len o naše pohodlie.
Ak odpočítam granule, tak zo 700 eur by som dve stovky vedela odložiť určite. Oblečenie sa nekupuje každý mesiac, aj na drogérii sa dá ušetriť a skus si pri každom jednom produkte dat otázku, či nie je nejakylracnejsi/iný výrobok, alebo ci ho naozaj nutné potrebuješ. Každý má nejaký štandard, pod ktorý nepôjde, niekto si nevie predstaviť pranie bez aviváže, ale potom ti zrazu týždeň nejde tepla voda, šaty peries v rukách a avivaz ti príde luxus.. To len ako príklad. Ze chceš deťom dopriať, neznamená, že im musíš dopriať všetko, čo chcú a ideálne každý deň.. Nehovorím, že je to tvoj prípad...
@stevvvka ale áno je to môj pripad
No skúš prehodnotiť, či si deti vážia veci.. Ale myslím to v dobrom, nechcem naznačiť, že sú rozmaznané alebo co.. Ani nemusíš odpisovať, o inom je téma.. Ale bude len na dobré keď budu poznať hodnotu veci, ak dostanú všetko hneď, potom to človeka ani neteší, deti potrebujú mať aj radosť z toho, že sa niečoho dočkali.. Ze čakali, odskrtavali dni/hodiny...
Vzi sa do situácie, že sú ľudia, ktorí majú 200 eur pre celú rodinu na stravu (iba stravu, nič iné) a proste musia vyjsť, musia tak gazdovat, lebo nemajú na výber.. Ty na výber máš.. Možno neusetris nič, lebo tu donáška, tam kino, tu káva každý tretí deň s kamoškou.. Skus sa bez ohľadu na to, že financií máš dosť, naučiť sa tešiť z veci, ktoré sa nedajú kúpiť, namiesto (príklad,) kávy s kamoškou choďte len tak na prechádzku, namiesto kina sa choďte byciklovat... Skus sa jeden mesiac pri každej jednej veci, čo máš v košíku, opýtať - nepocka to do ďalšieho mesiaca? Len jeden mesiac tak fznguj, že naozaj kúpiš len to, čo musíš, jedenkrát týždenne si daj odmenu, že si kúpiš niečo pre radosť. Aj keď sú to len ponožky za dve eurá, nejde o peniaze, ide o princíp, na začiatok, aby si sa nastavila do módu-naozaj to potrebujem? Alebo to chcem pre radosť? Nepocka to do ďalšieho mesiaca? A keď o mesiac uvidíš, že stále to chceš, tak si to kúp potom..
Mas ten luxus, že máš financií dosť, máš na výber.. Daj hneď na začiatok 200 eur bokom a zabudni, že ich máš, zvládneš to.. A uvidíš, že ten pocit na konci mesiaca bude super!
Áno to je relatívne čo je to byť bohatý. Ale viem že v podnikaní a investovaní sa peniaze točia. Takže neni to reálne tvoje že môžeš to minúť. Musíš to točiť a tene zostáva nejaká suma a s tou pracuješ. Keď to poviem chudobnejšiemu tak ten povie že si milionárka, keď to povieš bohatšiemu tak ti začne radiť že pridaj.
Už len na tomto fóre je 90% ludí bohatších ako ja. Ale zase 90% ľudí v Nigérii, Malawi, Somálsku, Mozambiku, Sudáne, Burundi, chudobnejší ako ja, a predsa sú šťastní.

@torrente tak sem tam diskoteka, pizza, kupalisko tam sa rozkotulaju peniaze hned plus drogeria, nejake menucko a si na nule vsak?😉 a to si predstav, ze zivis auto benzin, poistky, opravy