Veľké výdaje za opravu auta
uplne som zdrvena cely rok setrime na dovolenku a teraz nas vysla oprava auta 1000 euro a dalsie 400 za daky dalsiu chybu budeme platit
to je normalne tolke peniaze platit v servise?
autorizovany
smutna som :( setrime ledva každý mesiac
len menili aj brzdy a kotuce tak no ...dovolenku su asi tak neuzijeme vo velkom ako sme chceli.
clovekl setri a potom taketo vydaje.
Tak ja neviem ale ak mám auto tak predsa rátam s výdajmi na opravu.
Naposledy som platila za rozvody, brzdy, tlmiče a ďalšie veci vyše 1 500€ a to bol len klasicky servis ktorý treba robiť pravidelne.
Tak ja neviem ale ak mám auto tak predsa rátam s výdajmi na opravu.
Naposledy som platila za rozvody, brzdy, tlmiče a ďalšie veci vyše 1 500€ a to bol len klasicky servis ktorý treba robiť pravidelne.
Ano je to normalne. To auto nestoji stovku, ani suciastky donho, ani vzdelanie a kvalifikacia kvalitneho personalu...
Autorizovane servisy byvaju vyrazne drahsie. Pokial nemate auto este v zaruke, resp. nie ste nuteni chodit do autorizovaneho, zistite si ake su moznostiu vas a najdite si dobry servis. Tie rozdiely v cenach vedia byt neskutocne.
Bohuzial, ano, opravy auta su riadna palka. Pre taketo nepredvidalne vydaje odkladam mozno viac, ako by som chcela, ale ked k tomu pride, nemusim plakat.
Autorizovane servisy byvaju vyrazne drahsie. Pokial nemate auto este v zaruke, resp. nie ste nuteni chodit do autorizovaneho, zistite si ake su moznostiu vas a najdite si dobry servis. Tie rozdiely v cenach vedia byt neskutocne.
@akrobrab dokedy mavaju bezne auta zaruku? ci kazde asi rozne ze?
Auto je zrut penazi, cim starsie, tym viac zerie. Ale ak ho potrebujes, nic ine ti neostava len do neho peniaze strkat. Alebo nemusite auto mat, potom usetris. Ale peniaze treba strkat do vsetkeho co mas, ci by si lahsie cez srdce preniesla ak by si musela kupovat novu pracku alebo chladnicku, ktore su pre zivot nevyhnutne?
Auto je zrut penazi, cim starsie, tym viac zerie. Ale ak ho potrebujes, nic ine ti neostava len do neho peniaze strkat. Alebo nemusite auto mat, potom usetris. Ale peniaze treba strkat do vsetkeho co mas, ci by si lahsie cez srdce preniesla ak by si musela kupovat novu pracku alebo chladnicku, ktore su pre zivot nevyhnutne?
@viestta chapem, len ma zamrzelo ze pridu az take naklady
My sme tak okolo Vianoc zaplatili 5000 za vymenu celého motora, tak stalo sa, tiež som to musela predýchať, lebo určite by sme aj lepšie tie peniaze vedeli vyuzit, ale úplne chápem tvoje pocity.
To je, myslim, rozne, ale nevyznam sa. Ale vidim to v rodine - mama aj brat chodia do autorizovanych servisov a kazda ich a nasa navsteva je o niekolko stoviek drahsia ako nasa..
Ja som kvôli tomuto staré auto predala.. 🙄 Hrozne veľa investícií, auto síce novšie ale rok výroby starší, čiže do budúcna len ďalšia investícia..
My sme tak okolo Vianoc zaplatili 5000 za vymenu celého motora, tak stalo sa, tiež som to musela predýchať, lebo určite by sme aj lepšie tie peniaze vedeli vyuzit, ale úplne chápem tvoje pocity.
@katulkagajdos fuha za to je uz jazdene auto dalsie. ale to asi nie je bezne ze menia cely motor ci? starsie auto? a drahy diel?
Ja som kvôli tomuto staré auto predala.. 🙄 Hrozne veľa investícií, auto síce novšie ale rok výroby starší, čiže do budúcna len ďalšia investícia..
@karlamon 8 rocne je stare?
@rozkvet1 Pri aute s rokom výroby 2000 je skôr problém, že niektoré diely už vôbec nie sú k dispozícii. Mne odišla hadica na servo a jednoducho už nie je nikde. Museli sme dať vyrobiť na mieru poškodenú časť.
@tanyan su, len je narocne ich hladat- zvacsa sa vyberaju zo srotovnych aut (ktore mali iny problem alebo havarku). Urcite znacky ti vedia aj vyrobit original, samozrejme za poplatok. Ale nie je to take zle u velkych znaciek...
Bežne sa cely motor nemeni, ale tomuto sa už nedalo pomôcť- a áno dalo by sa za to kúpiť jazdené auto, ale toto auto sme kúpili nové, takze vieme presne aké je a navyše ešte nie je take staré, má 8 rokov, tak ešte niečo na ňom chcem pojazdnit, keďže nové by sme za takú cenu určite nekúpili, a jazdenka je podľa mna riziko.
Bežne sa cely motor nemeni, ale tomuto sa už nedalo pomôcť- a áno dalo by sa za to kúpiť jazdené auto, ale toto auto sme kúpili nové, takze vieme presne aké je a navyše ešte nie je take staré, má 8 rokov, tak ešte niečo na ňom chcem pojazdnit, keďže nové by sme za takú cenu určite nekúpili, a jazdenka je podľa mna riziko.
@katulkagajdos aj napises znacku?
@katulkagajdos aj nase ma 8 rokov, tu jazdia ludia na 15 r autach
Chodim 18 rokov do neautorizovaneho servisu vlastne. Prvych 10 to nebol ani servis a moj opravar sa v 65 uz nechcel valat pod autom … par rokov mam neautorizovany dedinsky a som top spokojna.ale za 19 rokov okrem a udrzby a STK sa nerobilo nic a a tu robim poctivo, ale to mas jedno ci nove alebo stare. Do servisu chodim pred STK pomenit opotrebovane diely a nestoja ma oblicku. V druhom aute Autorizovany v DE pokazil suciastku za 20 € a … sa nechcel priznat a ja som nemala v aute kameru … slovo proti slovu a Celkova oprava by vysla na 3500€ … zobrala som auto do mojho servisu na Svk a cela oprava nepresiahla 1000€. Odvtedy preslo par rokov a az na defekt, udrzbu a STK bez problemov. Ale mam sèniorov ..malo elekroniky opravi kazdy sikovnejsi mechanik…
autorizovaný servis - dosť veľká hodinovka a hlavne diely ti dajú len original aj to s prirážkou. neautorizovaný ale kvalitný servis ti tu prácu spraví rovnako dobre za menšiu hodinovku a existuje veľa druhovýroby si trúfnem povedať približujucej sa kvality k originálom. na servise sa dá ušetriť a nemusí to mať vplyv na "výdrž". každopádne čím novšie auto, čím viac elektriky, výbavy, rôznych senzorov, radarov, kamier, tým je to žiaľ náročnejšie a potom aj drahšie.
autorizovaný servis - dosť veľká hodinovka a hlavne diely ti dajú len original aj to s prirážkou. neautorizovaný ale kvalitný servis ti tu prácu spraví rovnako dobre za menšiu hodinovku a existuje veľa druhovýroby si trúfnem povedať približujucej sa kvality k originálom. na servise sa dá ušetriť a nemusí to mať vplyv na "výdrž". každopádne čím novšie auto, čím viac elektriky, výbavy, rôznych senzorov, radarov, kamier, tým je to žiaľ náročnejšie a potom aj drahšie.
@gas1201 my sme si preto kupili ''nie moc pretechnikovane auto'' lebo som nazoru cimviac dielov auto ma, tym viac dielov sa moze kazit.
Treba si uvedomit, ze naozajstne opravarenstvo (cohokolvek) pomaly vymiera. Vsade su uz len "menici celkov' na naklady majitela (casto v stovkach/tisicoch juro). Zopar velmi sikovnych majitelov si mnohe technicke veci opravuje samo (niektori aj takmer cokolvek na aute) a casto zistia, ze novy diel (casto aj original), ktory jediny je poskodeny/opotrebeny, kupia na webe za rozumnu cenu. Vymenia s dalsich xy rokov (kilometrov) vyrobok pouzivaju. Ale malokto ma na to schopnosti (odvahu) a cas. V znackovom servise je cena 1l motoroveho oleja taka, ako cena 4-5l balenia totozneho (alebo kvalitnejsieho) oleja z doveryhodneho olejoveho webshopu.
A velmi casto je problem nejakeho stroja (typu auto, pracka...) len o identifikovani (niekedy tazsie), rozobrani a PORIADNOM vycisteni a namazani vadneho dielu/celku.
Napr. aj na to su ti (niektori) chlapi no.
Ja som práve dnes platila za výmenu bŕzd a kotúčov 600€. Tak možno sa poobzeraj po lacnejšom servise 🤷♀️, ak teda nemáš nové auto v záruke.
Treba si uvedomit, ze naozajstne opravarenstvo (cohokolvek) pomaly vymiera. Vsade su uz len "menici celkov' na naklady majitela (casto v stovkach/tisicoch juro). Zopar velmi sikovnych majitelov si mnohe technicke veci opravuje samo (niektori aj takmer cokolvek na aute) a casto zistia, ze novy diel (casto aj original), ktory jediny je poskodeny/opotrebeny, kupia na webe za rozumnu cenu. Vymenia s dalsich xy rokov (kilometrov) vyrobok pouzivaju. Ale malokto ma na to schopnosti (odvahu) a cas. V znackovom servise je cena 1l motoroveho oleja taka, ako cena 4-5l balenia totozneho (alebo kvalitnejsieho) oleja z doveryhodneho olejoveho webshopu.
A velmi casto je problem nejakeho stroja (typu auto, pracka...) len o identifikovani (niekedy tazsie), rozobrani a PORIADNOM vycisteni a namazani vadneho dielu/celku.
Napr. aj na to su ti (niektori) chlapi no.
Vsetci chcu zarobit,vyrobca,velkoobchod,predajca a nakoniec servis...
@madeincssr zial je to presne,ako si napisal,vela servisov ma nie mechanikov,ale vymienacov,pokus omyl.Zial zaplati to zakaznik....
@tanyan su, len je narocne ich hladat- zvacsa sa vyberaju zo srotovnych aut (ktore mali iny problem alebo havarku). Urcite znacky ti vedia aj vyrobit original, samozrejme za poplatok. Ale nie je to take zle u velkych znaciek...
@vevesh Niektoré naozaj nie sú, aj keď hľadáš. Mám síce VW, ale v SR sa s mojou motorizáciou ani nepredávalo a celkovo je ich veľmi málo (aj na šrotoviskách), prípadne je daná súčiastka nepoužiteľná.
Keď som sa pýtala pred pár rokmi na moju prevodovku, tak mi ponúkli na 20-ročné auto prevodovku za 4 tisíc novú a za 3 tisíc repasovanú, pričom aktuálna trhová hodnota vozidla je pri dobrom stave asi 2 tisíc. 😀
@vevesh Niektoré naozaj nie sú, aj keď hľadáš. Mám síce VW, ale v SR sa s mojou motorizáciou ani nepredávalo a celkovo je ich veľmi málo (aj na šrotoviskách), prípadne je daná súčiastka nepoužiteľná.
Keď som sa pýtala pred pár rokmi na moju prevodovku, tak mi ponúkli na 20-ročné auto prevodovku za 4 tisíc novú a za 3 tisíc repasovanú, pričom aktuálna trhová hodnota vozidla je pri dobrom stave asi 2 tisíc. 😀
@tanyan preto nie je rozumne kupovat exoticke znacky/konfiguracie aut a za mna ani starsie jazdenky (rozumej nie zanovne 3-4-5 rocne) s akymikolvek automatickymi prevodovkami. Pri vysokanskom najazde (50 az 100 tis.km rocne) by som nekupoval ani v azijskych autach sa vyskytujuce CVT (bezstupnove) automaty.

Tiež som bola minule smutná, keď sme boli po auto v servise. Ako ako idú ceny hore v obchodoch, tak aj pri takýchto veciach. Aj súčiastky aj robota, všetko. A ešte teda zvlášť, keď je to autorizák.