icon

Veríte sporeniu, kde vám peniaze akože zarábajú?

30. okt 2024

Veríte sporeniu kde vám peniaze akože zarábajú? Sestra je celá nadšená že dala sporenie deťom a tvrdí že o 20r reálne vloží 56 tisíc ale bude tam mat 120 tisíc.
Fakt tomu niekto verí????????

Strana
z3
liliana8
1. nov 2024

@zic Dakujem za rady🙂

zafir01
2. nov 2024

@zic tie etf .. ako nájdem niekoho ,cez koho investovať ? Absolútne sa v Tom nevyznám . Mám amundy 10 rokov . Bola doba ,keď som nedávala nič . Doslova som na to na 7 rokov zabudla a aj tak prišiel výpis a tam nárast slušný . Teraz som znovu začala , 50€ mesačne . Ďalších 50 cez banku VÚB. ..ešte som schopná 50-100€ pravidelne niekam vkladať v horizonte 15 rokov ( zatiaľ ) . Ako nájdem normálneho človeka , ktorý poradí

slecnazkosic
2. nov 2024

@michal711 aká to je investícia?

zic
2. nov 2024

@zafir01 Amundi - predpokladam, ze su to podielove fondy. Ak sa nemylim, tak stale plati, ze ked ich potom predavas, tak platis dan 19%... to je nevyhoda oproti investovaiu priamo do nejakeho ETF.
Nepoznam nejakeho priamo sprostredkovatela napriklad v tom EIC, ale na tejto stranke je chalanisko s prezyvkou Avicen... tak mozes skusit cez neho (ma v profile ja link na svoju stranku)... on ponuka vstupny poplatok len 1% ak si dobre spominam, takze najviac usetris na poplatkoch. Alebo hocikoho, kto ti ponukne ten cielovy ucet v EIC #2 (tam by nemali byt ziadne alebo len minimalne priebezne poplatky)...
Idealne sa tomu povenovat a ist sama cez brokera (Interactive, XTB, fio, alebo ten vyssie spominany trade republic.. alebo este degiro som si spomenul, ze by malo ist aj pre Slovakov)

dariaaa
3. nov 2024

Mate niekto skusenosti s Black Rock?Odporucate investovat?Ja sa uz dlhsiu dobu pohravam s myslienkou kam investovat.Mam doma nejake uspory...nie malu ciastku.Bankam zarabat nedam,tak drzim doma.Ale dobre by bolo keby mi zarabali

lenka732
Autor odpoveď zmazal
tl999
24. júl 2025
@misana84

Áno funguje to a verím to… my investujeme cez banku nie cez partners a vlastne si každý deň viem kuknúť stav, raz to stúpa potom klesá ale z dlhodobého hľadiska sú tam krásne výnosy…a áno dala ti aj reálne čísla

@misana84 nie je nevyhodne incestovat cez banku?

Strana
z3