Veríte sporeniu, kde vám peniaze akože zarábajú?
Veríte sporeniu kde vám peniaze akože zarábajú? Sestra je celá nadšená že dala sporenie deťom a tvrdí že o 20r reálne vloží 56 tisíc ale bude tam mat 120 tisíc.
Fakt tomu niekto verí????????
@zic tie etf .. ako nájdem niekoho ,cez koho investovať ? Absolútne sa v Tom nevyznám . Mám amundy 10 rokov . Bola doba ,keď som nedávala nič . Doslova som na to na 7 rokov zabudla a aj tak prišiel výpis a tam nárast slušný . Teraz som znovu začala , 50€ mesačne . Ďalších 50 cez banku VÚB. ..ešte som schopná 50-100€ pravidelne niekam vkladať v horizonte 15 rokov ( zatiaľ ) . Ako nájdem normálneho človeka , ktorý poradí
@michal711 aká to je investícia?
@zafir01 Amundi - predpokladam, ze su to podielove fondy. Ak sa nemylim, tak stale plati, ze ked ich potom predavas, tak platis dan 19%... to je nevyhoda oproti investovaiu priamo do nejakeho ETF.
Nepoznam nejakeho priamo sprostredkovatela napriklad v tom EIC, ale na tejto stranke je chalanisko s prezyvkou Avicen... tak mozes skusit cez neho (ma v profile ja link na svoju stranku)... on ponuka vstupny poplatok len 1% ak si dobre spominam, takze najviac usetris na poplatkoch. Alebo hocikoho, kto ti ponukne ten cielovy ucet v EIC #2 (tam by nemali byt ziadne alebo len minimalne priebezne poplatky)...
Idealne sa tomu povenovat a ist sama cez brokera (Interactive, XTB, fio, alebo ten vyssie spominany trade republic.. alebo este degiro som si spomenul, ze by malo ist aj pre Slovakov)
Mate niekto skusenosti s Black Rock?Odporucate investovat?Ja sa uz dlhsiu dobu pohravam s myslienkou kam investovat.Mam doma nejake uspory...nie malu ciastku.Bankam zarabat nedam,tak drzim doma.Ale dobre by bolo keby mi zarabali

@zic Dakujem za rady🙂