icon

Viete poradiť ohľadom úver od ŠFRB pre ZŤP?

marion30
10. dec 2021

Ahojte,mate niekto skusenost alebo viete poradit?dakujem

ivkazba
10. dec 2021

@marion30 skús položiť konkrétnu otázku/otázky.

ivkazba
10. dec 2021

@modrykonik prečo admin zmenil v názve otázky "úver od šfbr" na "hypotéka od šfrb"? Hypotéka od šfrb neexistuje. Hypotéka a úver od ŠFRB sú legislatívne úplne iné záležitosti, každé riadené iným zákonom. Tak nechápem, prečo admin mení názvy a zabŕda do problematiky, ktorej nerozumie. Autorka mala pôvodné znenie otázky správne.

marion30
autor
10. dec 2021

@ivkazba dakujem..ide o to že som invalid a zťp-s..dozvedela som sa ze sa dá od štátu požiadat hypoteka no nemaju tam písane podmienky ..len som chca vediet či je to lepšie dostupné ako v banke alebo pre mna vyhodnejsie..

ivkazba
10. dec 2021

@marion30 ŠFRB versus hypotéka z banky.... tu záleží od mnohých faktorov. Pri ŠFRB je stanovený maximálny príjem, aký musia mať žiadatelia. V banke táto podmienka nie. Pri ŠFRB je možné využiť úver len na určité nehnuteľnosti, je obmedzená výška úveru. Pri ŠFRB je fixná úroková sadzba, pri hypotéke si ju vždy fixuješ na obdobie niekoľkých rokov, potom sa mení.

Neviem, na akej stránke si pozerala informácie, ale na stránke ŠFRB sú presne a jednoznačne spísané podmienky. Posielam link. Dozvieš sa tam, kto môže byť žiadateľ, na akú nehnuteľnosť je možné žiadať úver, akú výšku úveru je možné čerpať, aký príjem je potrebné mať a všetky ďalšie podmienky. Ak niečomu z toho nebudeš rozumieť, kľudne napíš a pýtaj sa (môžeš aj správu).
https://www.sfrb.sk/ziadatel/byvajte-vo-svojom/

marion30
autor
10. dec 2021

@ivkazba velmi pekne dakujem

ipurple
20. máj 2023

@marion30 ahoj,riešila si ten úver cez ŠFRB?