Viete vypočítať daň?
Babka minuly rok robila popri star.dochodku ktory ma vo vyske 253 eur a za cely rok zarobila 3 480 eur na dohodu a doma ma este deda invalidneho dochodzcu.Kolko jej preplatia dan,alebo bude musela este ona vraciat?Ak to vie niekto vyratat,lebo ona mna prosila ci jej to neviem vyratat a ja sa v tom fakt nevyznam.dakujem
@zalka ahoj, vedela by si aj mne pomôct? Potrebovala by som vedieť akú vratkú dane mi vypočítajú ked som za rok 2015 pracovala do apríla a od 1.5. Som na úrade Prace kde som 6mesiacov poberala podporu 515-530€ mesačne .... Z bývalej Prace mi prišlo zúčtovanie kde je úhrn vyplatených zdaniteľných príjmov 6268€, čiastkový základ dane 5445€ a úhrn preddavkov na daň 793€
@nelinka777 481 eur
@zalka ďakujem veľmi pekne 😊
Vedeli by ste prosim aj mne poradit.mamina je na dochodku 208e mesacne.popritom robi, v cistom zarobi okolo 310e.bude mat narok na vratenie dani. Do danoveho priznania sa rata hruba mzda?dakujem
Je na starobnom.len som citala,ze suma dochodku sa odratava z nezdanitelnej casti.
Prijem sa berie v hrubom alebo v cistom?
to ano, ak nema dochodok viac ako tych cca 3800 eur. A v hrubom
@janka2404 ... z hrubého sa odrátajú odvody .. vznikne vymeriavací základ čiastočný ... z toho sa odráta rozdiel NCZD - dôchodok tj. u tvojej mamky 3803,33-( 208x12) = 1307,33 e si môže uplatiť ako NCZD
tj. ak zarobila v hrubom 4000 eur a odvody zaplatila 500 eur ... tak z 3500 odráta 1307,33 e .. a vznikne jej VZ 2192,67 a z toho dan 19% ... a rozdiel stiahnutej dane a reálnej jej vrátia ...
tj. reálne jej môžu vrátiť maximálne cca 247eur na dani ... tj. 19% z 1307,33e
Nie nema,len 208 mesacne.
Dakujem velmi pekne.velmi ste mi pomohli.
Este by som sa chcela spytat ako je to s odpocitatelnou polozkou na zdravotne poistenie.ako sa to uplatnuje.mam v tom uz chaos.dakujem za odpovede.
Ano
hm, uz som to nasla, mala pravdu, pri tpp plati
@majusqa77 tiez sa mi zda len dovolenka vyhodna, inak z toho asi nic
@majusqa77 no hej dovolenka, a platené paragrafy ... a samozrejme možnosť PN
a tiež rada by som Vás upozornila @klaudusik7 aj na odvody do ZP
dohodár dôchodca do ZP neplatí odvody ... ale ZP mu môže ak má vyšší príjem urobiť RZZP a potom mu vyúčtuje jednorazovo odvody do ZP ... niekde som o tom čítala, že ak príjem prekročí hranicu cca 2900 eur .. ale teraz neviem presne ... ale nerada by som zavádzala
@zalka prosím ta ked dom pol roka poberala podporu tak musím to nejak zdokladovať účtovnícke ? Kde to mam pýtať ???
@nelinka777 no stačí napísať do DP že si bola evidovaná na UP .. alebo požiadaš potvrdenie z UP
@zalka tak to mam a to stačí??? Lebo mi vyplácali Aj podporu zo socialky
@nelinka777 podpora nie je tvoj zdanit. príjem.. nič ti netreba k tvojmu roč. zúčt. dane

Ahojte. Mam otazocku. Danovy bonus si moze manzel uplatnit v DP iba za odpracovane mesiace a za tie, ktore mu nevyplatil zamestnavatel?
A z danoveho mi potom vratia ten bonus plus danovy preplatok alebo sa to nejako spocitava? Dakujem