Viete vypočítať daň?
Babka minuly rok robila popri star.dochodku ktory ma vo vyske 253 eur a za cely rok zarobila 3 480 eur na dohodu a doma ma este deda invalidneho dochodzcu.Kolko jej preplatia dan,alebo bude musela este ona vraciat?Ak to vie niekto vyratat,lebo ona mna prosila ci jej to neviem vyratat a ja sa v tom fakt nevyznam.dakujem
Ahojte.Prosím vie mi niekto vyrátať či manželovi na mňa niečo vrátia ked som na pn od 15.10.2015 poberala som nemocenské vo výške 228€ mesačne do 14.10.2016 ?
Ahojte.rata sa prosim vas nemocenske do prijmu do danoveho priznania?
DAKUJEM
este sa chcem spytat, mama je dochodkyna, započítava sa do dochodku aj vianocny prispevok?
Prosim Vas,ked ma manzel uhrn preddavkov na dan 955.36€ a ja aom na rodicovskom(203.2) kolko mu vratia dan? Dakujem
@maminka555 19percent z 3803
@majusqa77 dakujem pekne 🙂
Baby Prosím vas rata sa aj marodka? December som bola na pn v ochranej dobe rata sa to tiez?
rada by som sa aj ja info, ak môžem poprosiť, som na ID, ale aj robím, čiastkový základ dane 5506 e, dane boli 323 e. V minulom roku som začala SZCO a za pol roka som zarobila cca 600 e , ale tam boli náklady zhruba polovica , paušálne, nemám doklady ( telefon, PH...) ako sa to bude počítať? vie mi niekto poradiť?? vopred Vďaka
@david93, ja som mala živnosť len pol roka, bola som oslobodená od poplatkov, v zamestnaní som mala dane zaplatené presne, čo som si zrátala, takže z toho podnikania cca 350 e po odrátaní nákladov (40 %) budem platiť nejakú daň?? živnosť a prijem z práce sa zratávajú? som na ID, nemám tam nejakú zľavu , myslím odvody a daň?
áno, podávaš si sama za seba DP, príjmy sa ti spočítajú
takže 5506+360-3803,33= cca 2063, z toho daň 19 percent cca 392
zaplatené preddavky 323, nedoplatok cca 69 Eur
ID má úľavu na zdravotných odvodoch - platí len v polovičnej výške

Toto danove priznanie je priatelove od januara do septemra pracoval v jednej firme zvysok zacal pracovat inde dnes sme boly po tlacivo za tie ostatne mesiace mu robia priznanie v praci