Vkladná knižka vs. detský účet

katus87
5. okt 2018

Ahojte, chcem sa Vas opýtať, či ešte niekto v tejto dobe ma vkladnú knižku. Staršia dcéra má klasické sporenie, ale chceli by sme niečo, kde by sme vkladali napríklad peniaze z narodenín čo dostane. Prípadne, či radšej pod svoj účet, ktorý mám v banke radšej otvoriť detský a tam vkladať. Ďakujem veľmi pekne za odpovede.

polyana
5. okt 2018

@katus87 ahoj. My máme vkladné knižky. Nezarobime na tom nič. Lebo úroky sú fakt o ničom. Ale o to nám ani nešlo. Všetkým trom detom sme založili a každý mesiac im tam posielame určitú čiastku. Mame aj sporiaci ucet, ale ten slúži na také krátkodobé odkladanie. Lebo stále pri dome niečo vyskočí. A človek má odkiaľ vytiahnuť. Ale mame lepší pocit, že deti majú svoje s ktorými sa nehýbe, len sa tam pridávajú peniažky.

snehulaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ludkka0407
5. okt 2018

@katus87 mame vkladnu knizku v Slov.sporitelni,davame jej tam malu ciastku kazdy mesiac a nevyberame a tiez,ked dostane nejake peniaze na narodeniny alebo pri inych prilezistostiach,urok smiesny,ale nemame ich doma,nevidime,neminame☺za mna dobry napad + poistenie akp uz vyssie spomenute

bucko555
5. okt 2018

My sme malej 2 ročnej otvorili detský ucet pod účtom má sporenie kde jej pravidelne šetríme, na účet jejbudeme dávať peniaze čo dostane a keď tam bude mať viacej jej to presunieme na sporiaci. Kartu k účtu dostane ako 6 ročná a v 15 aj prístup na ib

katus87
autor
5. okt 2018

Ďakujem Vám za odpovede. Tak našej platim sporenie v postovej, kde dávam pravidelne každý mesiac. To meniť nechcem, skôr mi ide o jednorazové vklady 2-3x do roka, prípadne podľa možnosti. Ale ďakujem. Idem popozerat návrhy, ktoré ste dali.

martin_horvath
7. okt 2018

@snehulaa Neber to v zlom, len upresním že nie "keby sa Ti niečo stalo", ale len v prípade smrti následkom úrazu (nie choroba). Cena takéhoto poistenia sa hýbe okolo 1€ mesačne, preto to dáva banka zadarmo k sporeniu.

snehulaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
roselyn
8. okt 2018

@ludkka0407 my napodobne 😉