Vláda zvažuje zrušenie druhého piliera dôchodkov?
25. apr 2024
Vláda sa pohráva s myšlienkou zrušenia II. piliera a znárodnenia peňazí v ňom nasporených. Čo to znamená? Že moje nasporené peniaze mi štát vezme a ja budem poberať nižší dôchodok? Nižší o tú moju nasporenú sumu?
Predošlá
Strana
z12
@jessicai rozmyslas rozumne a chapem ta. Nebolo to vzdy vyhodne pre kazdeho vstupit, vek a vyska prijmu je dolezita.
Predošlá
Strana
z12

@la_dolce_vita hovorili v TV o tom,že sa rozmýšľa o dobrovoľnom opustení 2.piliera. Už to tak bolo v minulosti. Ja by som to napríklad privítala pretože z druhého piliera dostanem mesačne asi 17eur a pritom by sa mi dôchodok z 1 piliera krátil asi o 12% čo som sa dopočula. Takže mne s malým platom sa oplatí odísť a mať dôchodok len zo sociálnej poisťovne. Ak sa chce niekto pýtať prečo som tam išla s malým platom tak píšem hneď aj odpoveď. Keď sa zakladal boli iné podmienky a plat som mala voči priemernej mzde vyšší ako teraz posledných asi 10rokov. Okrem toho sa peniaze mali vyplácať skoro všetky nesporené a taktiež dediť sa malo všetko čo zostalo nesporené a to aj keby zomrel človek aj po niekoľkých rokoch a nie do 7 rokov ako to je teraz nastavené.