icon

Vojdete sa s mesačným rozpočtom do 600 €?

Dnes o 08:55

Ahojte, vojdete sa s rodinym rozpoctom mesacne do 600 euro pre dve osoby v dome? myslim tym uplne vsetky polozky, ako energie internet strava, proste vsetko co si len spomeniete ze vyplacate mesacne, dane, nafta, dialnicne, vsetko vsetucko. preddavky na vsetko? mne sa to podarilo prvy krat. vzdy to je okolo 700 . Ale je to ozaj tesnotka..

Vojdete sa s mesačným rozpočtom do 600 €?
Strana
z4
autor
Dnes o 12:33
@anonym_4fce3d

@anonym_autor ty si vážne smiešna,8 rokov si šporila po 1500,tolko niekto ani nezarobí.
To si sa teraz prišla vychvaľovať,že nemáš hypotéku alebo čo,fakt nerozumiem

@anonym_4fce3d o hypoteke ani kupeni domu nebola z mojej strany ani rec. zacali baby ze hypoteku platia. ja tam iba spominam ci sa aj im nedalo bez. Stacilo napisat ze nie . a debata by sa vratila kde bola.

anonym_ba2754
Dnes o 12:35
@anonym_autor

@anonym_ba2754 Len sme vymalovali a dali linku, kotol a kupelka su tu odzaciatku. jedna izba nieje este namalovana. ale nam to staci. fasada sa za 2000 dala dorobit k cene

@anonym_autor tu je potrebná investícia cca 50 000 eur

autor
Dnes o 12:36
@oskvarka

@anonym_autor tak to máš šťastie na dobrú výplatu no. Ja mám VŠ pracujem v obore a teda ako žijem ok ale na domček by som šetrila dlho.

@oskvarka pracujem v oblasti, kd sa da privyrobit i z domu. Ked je sezona a ta je pocas roka 2x tak sa da zarobit vysoko nastandardne. ale v niektore mesiace taky priemer.

romino
Dnes o 12:37
@oskvarka

@anonym_autor tak neviem kde bývaš ty ale nie je určite bežné na východe odkladať 1000 eur mesačne. My máme rozpočet keď vyrátané priemer cca 1500 na mesiac tiež sme dosť šetrny a je v tom už všetko je nás doma 6. A tiež sa pridávam k tým čo sú si istý že na dome sa žije drahšie ako na byte .

@oskvarka na dome to bude viac. Mozno len naoko menej, tie dake povinne platby, pri modernych nizkoenergetickych domoch.
Ale co ludia byvaju v domoch, v kuse hlasia co kupuju .. od kosacky ... po kadejake hoci len male opravy a upravy.
A vacsina ludi ma domy v menej vyhodnej lokalite na dochadzanie do skoly, prace, obchodov ... oproti bytom v meste = viac nakladov na pohonne hmoty a servisy auta / aut.
Keby sa to rozrata vsetko akoby do mesacnych platieb ... tak uz len z principu to nemoze byt menej ako byvanie v beznom byte v meste ... kde ludia akoby zdielaju naklady na kurenie, strechu .. opravy atd. atd. 🙂
Ja som bytovkovy, vsak to vidim na kolegoch (a teda mame podobne platy) .. ako vedu reci co vsetko kupuju a investuju okolo domov.
A na mna pozeraju ako z marsu, ze odkial mam hotovost tolko a tolko tisic .. ked kupujem daco vacsie, alebo im rozpravam o investovani.

autor
Dnes o 12:38
@anonym_fdeb02

@anonym_autor to mas domcurik,ako nas sused dole asi 5m obyvacku s kuchynou,a hore asi 5m jedna izba,a 5m druha izba.
Ako pre 2 to staci,ale malinkeee

@anonym_fdeb02 to mas pravdu, spokojnost. jednu izbu a jeden satnik mame stale neurobeny. staci to. byt sme mali 72 m2 a prezili sme

kavasmliekom
Dnes o 12:39
@anonym_autor

@oskvarka pracujem v oblasti, kd sa da privyrobit i z domu. Ked je sezona a ta je pocas roka 2x tak sa da zarobit vysoko nastandardne. ale v niektore mesiace taky priemer.

@anonym_autor priemer je tak možno 1200e v čistom. A ty si každý mesiac odkladala po 1500e. A celých 8 rokov. O akom priemere sa bavíme? Na Slovensku?

autor
Dnes o 12:40
@oskvarka

@anonym_autor tak neviem kde bývaš ty ale nie je určite bežné na východe odkladať 1000 eur mesačne. My máme rozpočet keď vyrátané priemer cca 1500 na mesiac tiež sme dosť šetrny a je v tom už všetko je nás doma 6. A tiež sa pridávam k tým čo sú si istý že na dome sa žije drahšie ako na byte .

@oskvarka mozno ano, ak sa zacne nieco kazit, ale zatial to tak nieje, byt len fond oprav stal stolko co tuna moja dan za dom dan za pozemok, kurenie a elektrika dohromady.

anonym_701978
Dnes o 12:47
@cyberk

si sa prisla pochvalit, ze zerete kamene? :D nechapem :D nechcem si ani predstavit, aky odpad musite jest, ak toto je vas mesacny strop so vsetkymi vydavkami. Asi nova edicia v telke Drzgrosi.

@cyberk naozaj sú ludia čo prejedia polovicu ako my, ale nevaria večer jedia chleby, pomazánkyy, vajíčka, niečo majú od rodičov, niečo zo záhrady.A niekto si zaoecie cestoviny, alebo kúsok mäsa a stačí mu.Cez víkend obed u rodičov a ďalšie zabalené si nesú do utorka🤣

anonym_edffe4
Dnes o 12:49
@anonym_autor

@anonym_autor no takto by som nechcela žiť, veď to je živorenie

anonym_3ad1ee
Dnes o 13:06

niečo podobné mi na konci mesiaca ukáže UniCredit.
Za mňa 600 e je dosť málo , to je len tak tak.
to je na prežitie.

natalka13
Dnes o 13:16

ved napis co platis, neverim naklady dom dane poistky.... doprava domprace a skoly poplatky skola obedy.....

anonym_80f2a1
Dnes o 13:24
@hiro

@anonym_autor "a hypoteka je nutna? ved ak clovek este nema deti si dokaze nasetrit aspon na maly domcek."
Tak malý domček, povedzme za 150 tisíc - to je šporenie 25 rokov po 500€ mesačne.

@hiro no lenze o 25 rokov ten maly domcek 150 tisic stat nebude. My sme stary kupili v roku pri BB za 140, ale potreboval uplnu rekonstrukciu, byvame tu 2 roky pomaly a stale nemame spraveny dvor, terasu ani zateplenie, uz sme sa vysplhali na 300 tisic s prerabjou. Hypo bude cez 800 mesacne.

anonym_80f2a1
Dnes o 13:28
@nelka93

@anonym_autor tak uz rozumiem, prisla si sa pochváliť, ze nemáš hypotéku. Teraz domy stoja, aspoň u nás, 350tisic. To nenasetris ani keby si sa posrala. A nie každý ma vysoký plat, ze si moze dovoliť odkladať 3000 mesacne

@nelka93 v BB mas 300 za stary dom 60+ rocny v povodnom stave. Nove okolo 500-600 tisic a viac. A to nehovoeim o centre BB, ale okolite dediny, kludne aj Balaze, kde ani signal nemas. Ze domcek za 100 tisic 🫣. Ale tak ja mam 4 deti, za chvilku 5, tak to akoze fakt mi nestaci "domcek o 3 izbickach", no.

anonym_80f2a1
Dnes o 13:32
@anonym_4fce3d

@anonym_autor ty si vážne smiešna,8 rokov si šporila po 1500,tolko niekto ani nezarobí.
To si sa teraz prišla vychvaľovať,že nemáš hypotéku alebo čo,fakt nerozumiem

@anonym_4fce3d asi tak a zut suche rozky cely cas...🙄

anonym_6cf2d4
Dnes o 13:33

600 platíme len za byt, takže určite nie.

anonym_c836d4
Dnes o 13:41
@anonym_autor

@anonym_4fce3d o hypoteke ani kupeni domu nebola z mojej strany ani rec. zacali baby ze hypoteku platia. ja tam iba spominam ci sa aj im nedalo bez. Stacilo napisat ze nie . a debata by sa vratila kde bola.

@anonym_autor ja ti teda fandim.Super nemat hypoteku a este tym, ze si si dokazala nasetrit 👍 my len na stravu minieme to co vy za vsetko, niekedy viac. Priznam sa, ze kupujem blbosti.Nieco aj odlozim, uz sa len naucit ako neminat na hluposti 🙈

anonym_374f38
Dnes o 14:07

Ako vyzera taky vas jedalnicek v bezny den ze sa tak pekne zmestite? Uplne realne som zvedava, lebo ja len na seba - 300 - 350eur na stravu. Bod 2 ci ludia nevedia byt bez hypoteky - vzorka mojich kamosiek vek okolo 33 - vsetky VS, praca v korporatoch - podotykam v NR a BA, plat MAX 1500 v cistom. AJ + druhy jazyk, nemcina ci spj. Pred 2-3rokmi bol ten plat 1000 v cistom. Ako si z tohto mame ,nasetrit na domcek'?

Strana
z4