Volal vám neznámy človek o investičnom fonde?
Ahojte stretli ste sa uz niekto s telefonátom s utajeného čísla pan urcite nebol Slovák vravel lamavou slovenčinou oslovil ma menom a povedal ze pred dvoma rokmy som si založila investičný fond mate skúsenosť ?
Áno, aj mne volal, povedala som mu, že žiadny investičný fond som si nezakladala, on ma presviedčal že áno :D Povedala som mu, že nie, zatiaľ som svojprávna, viem čo robím a on by mal zmeniť svoju stratégiu, pretože už len to, že volá z utajeného čísla, ma teda rozhodne nenapĺňa dôverou. Keďže mi vravel, že tam mám 10.000EUR a musí mi ich poslať čo najskôr, povedala som mu, že nech ich kľudne prevedie na svoj účet, mne nechýbajú, keďže sa topím v peniazoch :D Potom začal nadávať a zložil.
Áno, aj mne volal, povedala som mu, že žiadny investičný fond som si nezakladala, on ma presviedčal že áno :D Povedala som mu, že nie, zatiaľ som svojprávna, viem čo robím a on by mal zmeniť svoju stratégiu, pretože už len to, že volá z utajeného čísla, ma teda rozhodne nenapĺňa dôverou. Keďže mi vravel, že tam mám 10.000EUR a musí mi ich poslať čo najskôr, povedala som mu, že nech ich kľudne prevedie na svoj účet, mne nechýbajú, keďže sa topím v peniazoch :D Potom začal nadávať a zložil.
@janinque dnes ?
Mne zavolali minulý týždeň, vraj mám na investičnom účte 113 tis EUR, a už dva roky som sa neprihlásila do investičnej aplikácie, najprv som mu povedala, že o žiadnej investícii neviem, ale presviedčal ma odušu že sú to moje peniaze a vraj sa stačí prihlásiť do tej apky on ma bude navigovať, tak som sa ho spýtala z akej je firmy, niečo zašušlal, hovorím nerozumiem, vyhláskujte mi to, to som už mala hlasný odposluch a moje kolegyne sa chechtali až sa dusili, pri treťom hláskovaní firmy a investičného fondu ma poslal do p..e. Čakám kým mi zavolá jeho kolega a smútim za 113 tis E 😎
Mne takto nevolali, ale nie je to prvýkrát čo o tom počujem, registrujem tento podvod už dosť dlho
A bude to horšie, stavím sa že už pár ľuďom vybrakovali účty, alebo blokli počítače a teraz ich vydierajú aby poslali peniaze aby ich odblokovali
Kamoske volal ale rozpraval peknou cestinou, ta ked na neho spustila, ci si z ner robia pi*u, ze pred pol rokom tam mala dvojnasobok, ako mohli tolko za par mesiacov preje*at, velmi rychlo bolo po telefonate 😂
A tu je o podobnom podvode zaujimave video:
https://www.youtube.com/watch?v=bre2eJsAdhMDnes to bolo v telke.. Trochu inak s Adelou. Opakovanie. Hacker
Never takým telefonátom. Blokni to číslo. Hlavne, nikomu cez telefon nedávaj svoje údaje!! Môžeš povedať že si to rozmyslíš. Môžeš ho len vypočuť a zablokovať číslo.
Je veľa podvodov. Tvoje meno si mohol nájsť . V dnešnej dobe hackery s tým nemajú problém. A dá sa i zavolať akože z iného čísla, tebe. Zmeniť i hlas...
Nikoho nefotiť z iného mobilu, lebo urobí si otlačok prstu a má tvoje údaje- falošné.
Volali aj mne, ja som hneď vedela ze podvod a keďže pracujem v tejto sfére, stačili 2 otázky a nevedel kde je sever 🤭. Tak zložil....
Podvod chcú ti vykradnut účet a prídeš o peniaze. Ani sa s nima nebav .Zablokuj. A nedavaj žiadne tvoje údaje
@simona153 aj mne volali...bolo to klasické slovenské číslo...bola to ženská s ukrajinským prízvukom.Nedalo sa jej moc dobre rozumiet,tak som zložila a o chvíľu zavolala tá ista z ineho čísla 🙄
@maruskat telefónne čísla falšujú, vtedy sa tebe na mobile zobrazí číslo niekoho celkom iného, náhodného človeka
na Slovensku operátori nekontrolujú falšovanie čísla spoofing, v Česku už takéto hovory s falošným číslom rovno blokujú
@simona153 ano mne tak volal v polovičke juna. nerozumela som mu ani slovo a povedala som mu ze mu nerozumiem a mam tu choré deti nech ma neotravuje... prízvuk mal ukrajinský ale nevolal mu z utajeneho čísla. Minuly týždeň mi utajene číslo volalo, zdvihol to muž. 9 sekúnd bolo ticho a zložil dotyčný/á
@simona153 Áno, bežne volajú.
Schéma podvodu je nasledovná: Obeti povedia, že má investičný účet a chcú mu poslať peniaze. Na to ale je potrebné nainštalovať ich aplikáciu, cez ktorú sa dostane na ten svoj účet i nich. Niečo ako internetbanking. Pošlú obeti do mailu aplikáciu, ktorú si má nainštalovať. Následne pošlú vraj kód, ktorý treba zadať do aplikácie.
Nechal som si aplikáciu nainštalovať, aby som vedel, o čo ide. Cez tú aplikáciu by podvodníci získali vzdialený prístup do počítača.
Pozn: vzdialený prístup nie je nič nezvyčajného, ja som tak napr. spravoval svokrovi počítač na diaľku. V podstate cez svoj počítač robím úpravy na jeho počítači. Robia to aj administrátori vo firmách.
Na vzdialený prístup je potrebné ten prístup odsúhlasiť užívateľom a práve na to má slúžiť ten kód, čo nadiktujú potom telefonicky. Ďalej som ich nepustil, aplikáciu som odinštaloval, takže nemali prístup. Neviem, čo by potom robili - mohli by cez prehliadač zistiť heslá do internetbankingu a iných aplikácii či účtov.
Takže žiadne investičné účty. Ak aj nejaký máte, banka či správca fondu vám nebude volať, aby vám vyplatil peniaze.
Mne volal včera, medzitým som sa pýtala, odkiaľ je, a ako sa volá, tak vraj Tomáš a z Poľska, ale bohvie, či je to pravda. Ja som sa s ním hrajkala aspoň 40 min, chudák skúšal nech sk otvorím neviem akú aplikáciu (najprv nainštalovať), a nech mu diktujem čísla, tak som si vymýšľala, a nič mu nešlo, chudákovi, tak potom, že cez getscreen či čo, ani tam mu to nešlo, chudákovi, potom zistil, že mám whatsapp, tak mi volal tam, to som len blokla, cez whatsapp videl aj môj mail, tak tam mi poslal link na meets, no tak samozrejme, ani to mu nešlo (ktovie prečo :D)
Keď som povedala, že veď "vnuk mi to spraví", tak nie nie, on mi to prevedie...
Ale bola som veľmi nahnevaná, prečo to trvá tak dlho a že už chcem peniaze
No ale nič z toho
Nakoniec, keď sa pýtal, že čo sa mi otvorilo, tam ja že je tu napísané Pozdravuj Tomáša, tak pochopil a ukončil to
Nevolal z utajeného čísla, tak som potom zablokovala...
Mne volal včera, medzitým som sa pýtala, odkiaľ je, a ako sa volá, tak vraj Tomáš a z Poľska, ale bohvie, či je to pravda. Ja som sa s ním hrajkala aspoň 40 min, chudák skúšal nech sk otvorím neviem akú aplikáciu (najprv nainštalovať), a nech mu diktujem čísla, tak som si vymýšľala, a nič mu nešlo, chudákovi, tak potom, že cez getscreen či čo, ani tam mu to nešlo, chudákovi, potom zistil, že mám whatsapp, tak mi volal tam, to som len blokla, cez whatsapp videl aj môj mail, tak tam mi poslal link na meets, no tak samozrejme, ani to mu nešlo (ktovie prečo :D)
Keď som povedala, že veď "vnuk mi to spraví", tak nie nie, on mi to prevedie...
Ale bola som veľmi nahnevaná, prečo to trvá tak dlho a že už chcem peniaze
No ale nič z toho
Nakoniec, keď sa pýtal, že čo sa mi otvorilo, tam ja že je tu napísané Pozdravuj Tomáša, tak pochopil a ukončil to
Nevolal z utajeného čísla, tak som potom zablokovala...
@aliziana pekne si sa s ním hrala, aspoň nemal čas okradnúť niekoho neskúseného
@simona153 ide o podvod
Aj mne volal minulý týždeň, hovoril po česky. Len som mu povedala, že to je asi omyl a položila som.

@simona153 neverila by som