icon

Vplyv zmeny platenia poistného počas OČR a PN

9. sep 2025

Co prosím toto bude znamenať? Rusi sa vylucenie povinnosti platit poistne zamestnanca pocas ocr a pn. Zamestnanec si bude platiť odvody?

anonym_babdb1
9. sep 2025

@anonym_autor ja som to pochopila tak že sa nič platiť nebude (teda ak si to nebudeš dobrovolne) ale tie dni sa ti ako keby nezapočítavajú do dôchodku..

draik
9. sep 2025

Budú sa platiť odvody z odmien a spol.

autor
10. sep 2025
@anonym_babdb1

@anonym_autor ja som to pochopila tak že sa nič platiť nebude (teda ak si to nebudeš dobrovolne) ale tie dni sa ti ako keby nezapočítavajú do dôchodku..

@anonym_babdb1 a kolko je to cca na den prosím?

anonym_892715
10. sep 2025
@anonym_babdb1

@anonym_babdb1 a najmä sa nebudu rátať ako odrobene pre špekulantky s materským a podobne. Konecne

anonym_babdb1
10. sep 2025
@anonym_892715

@anonym_babdb1 a najmä sa nebudu rátať ako odrobene pre špekulantky s materským a podobne. Konecne

@anonym_892715 aké spekulantky? Akože neviem či si niekto uvedomuje že to aby na tie dôchodky neskôr bolo tak sa musia aj rodiť deti. Týmto jedine dosiahnu to že už aj to jedno dieťa čo je aktuálne priemer na rodinu tak tie rodiny nebudu mať. Pretože po pól roku máloktorá žena dá dieťa do jaslí a jednak na tie jasle by aj museli mať rodiny peniaze. V iných štátoch to možno funguje tak ale tam majú tie ženy aj kúsok iné platy a tie jasle pripadne opatrovateľku si môžu dovoliť. Bohužiaľ táto vláda absolútne nepodporuje natalitu ale zameriava sa na dôchodcov (najviac voličov) a tak to aj vyzerá.

anonym_892715
10. sep 2025
@anonym_babdb1

@anonym_892715 aké spekulantky? Akože neviem či si niekto uvedomuje že to aby na tie dôchodky neskôr bolo tak sa musia aj rodiť deti. Týmto jedine dosiahnu to že už aj to jedno dieťa čo je aktuálne priemer na rodinu tak tie rodiny nebudu mať. Pretože po pól roku máloktorá žena dá dieťa do jaslí a jednak na tie jasle by aj museli mať rodiny peniaze. V iných štátoch to možno funguje tak ale tam majú tie ženy aj kúsok iné platy a tie jasle pripadne opatrovateľku si môžu dovoliť. Bohužiaľ táto vláda absolútne nepodporuje natalitu ale zameriava sa na dôchodcov (najviac voličov) a tak to aj vyzerá.

@anonym_babdb1 spekulantky preto, lebo počas PN paradoxne neplatia odvody, ale poberajú PNky. Sucasne sa im to počíta, ako by pracovali a veselo si poberajú davky. Kto chce pochpi, co je tým myslene, kto nie, bude sa tu hádať ako ty. A pokiaľ nemáš na jasle, nemaj potom dieta. Ci opäť ti ma všetko platit stat? Lebo ty mu akoze dávaš prísľub, že mu výchovas za 18 - 25 rokov daňového poplatnika? 3/4 ti píšu ze ako tu ich deti neostanu. Tak potom co chceš.
Takisto co sa tyka obmedzenia poberania podpory. Konečne aj tu sekaju dole, lebo na úrade práce nie si kvôli oddychu a preto ze si chceš vybrať podporu.

anonym_babdb1
10. sep 2025
@anonym_892715

@anonym_babdb1 spekulantky preto, lebo počas PN paradoxne neplatia odvody, ale poberajú PNky. Sucasne sa im to počíta, ako by pracovali a veselo si poberajú davky. Kto chce pochpi, co je tým myslene, kto nie, bude sa tu hádať ako ty. A pokiaľ nemáš na jasle, nemaj potom dieta. Ci opäť ti ma všetko platit stat? Lebo ty mu akoze dávaš prísľub, že mu výchovas za 18 - 25 rokov daňového poplatnika? 3/4 ti píšu ze ako tu ich deti neostanu. Tak potom co chceš.
Takisto co sa tyka obmedzenia poberania podpory. Konečne aj tu sekaju dole, lebo na úrade práce nie si kvôli oddychu a preto ze si chceš vybrať podporu.

@anonym_892715 tak to povedz aj tvojej mame a babke že to že ta vychovali a aj tvoju mamu že nech si o to viac odrobia, chcem vidieť ako sa budú tváriť.
Ja nehovorím že na tie jasle nemám ale logicky chcem si vlastne dieťa vychovať ja sama a nie dávať ho cudzím ženám do rúk.
A úprimne keď sa takto vyjadruješ tak ti neprajem dlhodobú pn skrz rôznych diagnóz čo majú ľudia a nemôžu chodit do prace, napríklad už len taká operácia platničky či by si aj vtedy bol/bola rada že sa ti to nezapočíta a to sa ani nemusíme baviť o onkologických pacientoch ktorý sa liečia aj roky a aj sa vyliečia a o to dlhšie budú musieť pracovať. V živote sa môžu stať rôzne situácie a ľahko sa hovorí keď na to máš ale život sa veľmi ľahko môže otočiť 🙂

ekira1
11. sep 2025

Neviem, ale rozčuľovať a urážať sa tu kvôli 2,5 roka, ktoré nebudú započítané do dôchodku. Keď do dôchodkového veku momentálne treba dorobiť 45 a viac rokov a pôjde to vyššie a vyššie.. nie ako naše mami a staré mami mali 30-35 rokov.