Vrátenie daní - bonus na dieťa
Dobrý potrebujem poradiť manzelovy prisiel papier s finančného koli bonusu na dieťa.Nevedeli sme to doteraz ze sme brali bonus obaja.Ja som sa zamestnala v auguste 2018 tak som brala bonus ja keďže manzel este nepracoval a robila som do juna 2019 bola som tehotna s 2 dietatom mala som problémy s nohou tak som do porodu bola na pn a potom materská. Manzel sa zamestnal oktober 2018 a robí do dnes no ked nastupilnuplatnil si bonus aj on a ja neviem preco som nezrusila bonus asi som si myslela ze to automaticky zrusia mne ked on zacal brať. No nic moja hlúposť. Otazka znie ,kto z nás ma vracať peniaze a kolko? Tie pridavky ktore som brala pocas tych 10 m1siacov co sme ich brali obaja ci kolko vlastne vtedy sme mali len jedno dieťa Ďakujem
Dodatočné priznanie musí podať manžel, matka je na prvom mieste, ktorá poberá bonus, musí vrátiť tie mesiace, ktoré ste mali identické, čiže ste ich ich poberali obidvaja rovnako
Prišiel papier tebe alebo manželovi ? Píšeš že manželovi, tak manžel.
@tinkavvv v § 33 ods. 4 zákona 595/2003 Z.z. o dani z príjmov sa hovorí, že v prípade, že sa viacerí možní poberatelia daňového bonusu nedohodnú, nárok na DB je v poradí matka, otec, ďalšia osoba. Poberať ho môže ale len jeden z nich pod podmienkou, že sa o dieťa stará a žije s ním v spoločnej domácnosti. Preto prišla výzva na vrátenie DB otcovi.

@lenuska333 čiže za október 2018-jun2019 ste poberali obaja? Tak jeden si podá dodatočné DP a za tieto mesiace bonus vráti.