icon

Vrátenie daní od zamestnávateľa a daňového úradu?

16. apr 2024

Dobrý deň prosím vás nerozumiem tomu dnes mi vrátili dane od zamestnávateľa k výplate ale ja som si požiadala o preplatenie na daňovom úrade nie v práci prečo mi prišlo aj odtiaľ poberala som danovy bonus na deti dakujem

daniela1911
•
16. apr 2024

Podávala si DP aj si podpísala žiadosť o ročne zúčtovanie dane svojho zamestnávateľa do 15.2. ?

natalka13
•
16. apr 2024

To ries s uctovnickou preco ti urobila rocne zutovanie bez tvojej ziadosti.

autor
•
17. apr 2024

@daniela1911 nie nič som nepodpisovala, dala som účtovnícke mojej aby mi urobila a zrazu mi príde z roboty

daniela1911
•
17. apr 2024

Chod na mzdové a spýtaj sa na základe čoho ti urobila ročne zúčtovanie. Bude musieť to opraviť. A ty vrátiť. Dan ti bude vyplatená z finančného riaditeľstva na základe DP.

klotildabazarik
•
17. apr 2024

Prislo ti to dvakrát ci kde je problém?

autor
•
18. apr 2024

@klotildabazarik nie neprišlo zatiaľ, ale podala mi kamoška daňové priznanie už minulý mesiac a teraz neviem ako co lebo tu som začala robiť od minulého roka od júna a daňové mi kamoška urobila za minulý rok ale za cely rok ci mi doposlu sumu ešte za ten p9l rok co som inde robila alebo ako

veronikaszabova
•
18. apr 2024

Nikdy sa nepodava DP len za urcite obdobie. Vzdy za cely rok. Nie ze kamoska ti urobila za 6m a v robote za 6m

autor
•
18. apr 2024

@veronikaszabova nie kamoška mi urobila za celý rok

autor
•
18. apr 2024

A v robote neviem z akého dôvodu mi tiež urobili keď som im povedala ze nechcem ešte mi aj v tedy dali zápočtový a zrazu mi prišli peniaze od zamestnávateľa

autor
•
18. apr 2024

@daniela1911 nepodala som u zamestnávateľa a ani som nič neodpísala lebo som si dala urobiť daňové pri kamoške

daniela1911
•
18. apr 2024

Veď ja to chápem ale vyriešiš to tak, že pôjdeš na mzdové a povieš “prečo ste mi vykonali ročné zúčtovanie dane, keď som nepodala žiadosť oň ?” Mzdárka to bude musieť opraviť a ty vrátiš ten preplatok.

autor
•
19. apr 2024

@daniela1911 áno alebo keby idem na daňové vrátiť peniaze ak by mi prišli z daňového lebo ešte mi ma prísť doplatok

daniela1911
•
19. apr 2024

Prečo by ai vracala daňovému úradu preplatok, keď si riadne podala DP? Neviem o akom doplatku hovoríš.
V DP si mala mat dve potvrdenia a zúčtovať daň z oboch zamestnávateľov. A vyjde jedna suma a tú ti pošlú z Finančného riaditeľstva. Preplatok dane vo výplate chod “reklamovať” a vrátiť zamestnávateľovi.

simca06022011
•
19. apr 2024

musis ist za tym zamestnavatelom, ktory ti spravil rocne zuctovanie (ak som dobre pochopila je to terajsi zamestnavatel), to nestaci ist na danovy urad a zrusit podane DP.

Ak si nedavala ziadost v praci = nemali ti robit zuctovanie = urcite nemaju vsetky udaje napr. potvrdenie z tej druhej prace = nebudu to mat dobre vypocitane. Cize tvoja prva cesta ide na mzdove, co a z coho podavali a preco... a nech to riesia.
A dopre si prebehni podane DP ci su tam naozaj podane vsetky veci spravne, dve potvrdenia o prijme atd.