Vrátili by ste otcovi peniaze za svoje vysokoškolské štúdium?
Zdravim. Chcela by som len nestranny nazor. Ide o to, ze ma pred par rokmi ako maturantku otec viacmenej nanutil ist na VS. Ja som si povedala, ze pojdem, aspon skusim a ked nic, tak pojdem pracovat. Lenze VS bola pre mna nezazivna, nebavil ma odbor a ani priprava.. proste to nebolo pre mna. Po dvoch rokoch som skoncila. Moj otec sa velmi nahneval, zavolal mi, ze si mam prist pre veci a vyhodil ma z domu. Uz rok spolu takmer nekomunikujeme a posledne odo mna zacal ziadat, aby som mu vratila vsetky peniaze, ktore do mna pocas VS studia investoval (internat, strava, doprava atd..). Ja s tym vobec nesuhlasim. Bola to predsa jeho dobra vola a navyse aj povinnost ma vtedy zivit. Biedu netru, to by bolo o inom, ide len o jeho povahu a hnev. Myslite si, ze je toto od neho normalne? Co by ste robili na mojom mieste?
Určite áno. Hlavne ak si školu nedokončila. Chcel Ťa donútiť ju urobiť. Časom zistíš, že mal pravdu. Mne otec pomáhal finančné. Školu som robila popri práci. Školu som dokončila a vďaka tomu mám dobrú prácu.
@martula1977 to je fakt výhra, keď vyštuduješ to, čo ťa nebaví a robíš to, čo ťa nebaví. Dobrú prácu môže mať aj bez VŠ.
Vrátila !!! Ale to som ja.... VŠ som si platila sama...pracovala a externé študovala....
nie nevratila by som mu nic ak to bolo teda aj tak, ze ti vloastne tu vysku nanutil. ak y si ju dokoncila, tak by podla mna nechcel ani cent vratit, takze nie, nebola na zaciatku ani ziadna taka dohoda a podobne
Mna len zaujima jedno, kedze si bola v druhom ročníku, bol pre teba priserny problem dotiahnut do aspon na Bc.? Nechapem ludi, ktori odidu v takmer dokoncenej praci..

Vratila.a sama od seba.ani by ich pytat nemusel.