icon

Vrátili by ste otcovi peniaze za svoje vysokoškolské štúdium?

10. okt 2022

Zdravim. Chcela by som len nestranny nazor. Ide o to, ze ma pred par rokmi ako maturantku otec viacmenej nanutil ist na VS. Ja som si povedala, ze pojdem, aspon skusim a ked nic, tak pojdem pracovat. Lenze VS bola pre mna nezazivna, nebavil ma odbor a ani priprava.. proste to nebolo pre mna. Po dvoch rokoch som skoncila. Moj otec sa velmi nahneval, zavolal mi, ze si mam prist pre veci a vyhodil ma z domu. Uz rok spolu takmer nekomunikujeme a posledne odo mna zacal ziadat, aby som mu vratila vsetky peniaze, ktore do mna pocas VS studia investoval (internat, strava, doprava atd..). Ja s tym vobec nesuhlasim. Bola to predsa jeho dobra vola a navyse aj povinnost ma vtedy zivit. Biedu netru, to by bolo o inom, ide len o jeho povahu a hnev. Myslite si, ze je toto od neho normalne? Co by ste robili na mojom mieste?

Strana
z3
qqqqqqqqq
11. okt 2022

Vratila.a sama od seba.ani by ich pytat nemusel.

ericka168
11. okt 2022

@viestta suhlasim úplne nič by som nevrátila určite a ešte neviem pochopiť, ako môže vyhodiť dieťa z domu kvôli tomu omg no toto je pecka.. Čo to je za človeka... On nanuti, aby išla a nakoniec ešte chce aj vrátiť peniaze 🙈🙉

ericka168
11. okt 2022

@miriam11 ja by som nevrátila a navzdy ukončila kontakt... Keď nanúti ísť dieťa na VŠ tak jeho problém.. Vedel že nechcela ísť tak mohol to čakať

martula1977
11. okt 2022

Určite áno. Hlavne ak si školu nedokončila. Chcel Ťa donútiť ju urobiť. Časom zistíš, že mal pravdu. Mne otec pomáhal finančné. Školu som robila popri práci. Školu som dokončila a vďaka tomu mám dobrú prácu.

elizabet173
11. okt 2022

@martula1977 to je fakt výhra, keď vyštuduješ to, čo ťa nebaví a robíš to, čo ťa nebaví. Dobrú prácu môže mať aj bez VŠ.

irusa
13. okt 2022

Vrátila !!! Ale to som ja.... VŠ som si platila sama...pracovala a externé študovala....

javorinska
13. okt 2022

nie nevratila by som mu nic ak to bolo teda aj tak, ze ti vloastne tu vysku nanutil. ak y si ju dokoncila, tak by podla mna nechcel ani cent vratit, takze nie, nebola na zaciatku ani ziadna taka dohoda a podobne

prosimopomoc
11. jan 2023

Mna len zaujima jedno, kedze si bola v druhom ročníku, bol pre teba priserny problem dotiahnut do aspon na Bc.? Nechapem ludi, ktori odidu v takmer dokoncenej praci..

Strana
z3