Výber nasporených peňazí z Pioneer Investments
Ahojte, viete mi niekto poradit, akou formou sa daju vybrat nasporene peniaze z Pioneer Investments pred skoncenim doby sporenia? Ked som sa prihlasila do svojho uctu, nikde som takuto volbu nenasla.
Dakujem pekne
@laura0 Možno to vieš ale pre istotu napíšem - nenazval by som to sporenie, je to program pravidelného investovania do podielových fondov. Nie je tam úrok ako v banke, ale sú tam výnosy. Zároveň to nie je garantované fondom na ochranu vkladov. Toľko trochu teórie ☺
Je to kvalitný produkt a určite vhodnejšie na investovanie než vklady v banke. A určite oveľa lepšie než investovanie cez poistky. Je tam možnosť výberu viacerých stratégii. Ak sa v tomto nevyznáš, daj si poradiť nejakým poradcom. Je veľmi dôležité na čo, ako dlho, akú sumu,... atď. chceš investovať / sporiť.
Pre úplnosť - tento produkt Pioneer Rytmus ja konkrétne nesprostredkúvam, ale pravda je že fondy Pioneer patria medzi kvalitné, riešim ich cez iný produkt.
a ja by som doplnil, ze vsetky fondy su o dlhodobom sporeni/investovani. Je uplne prirodzene, ze v pravidelnych cykloch fondy su schopne padnut o desiatky percent, ale potom v priebehu kratkeho obdobia zase vedia tieto straty dorovnat a opat rast. V horizonte 20-30 rokov su vysoko ziskove, preto su vhodne prave pre takychto klientov, ktori su ochotni tie peniaze nechat pracovat. Ak to chcete mat len na kratkodobe sporenie, je vysoka pravdepodobnost, ze na tom prerobite. Ak by ste napr. dnes vyberali z fondov, ktore investovali do UK firiem, ste v krasnej strate. Naopak prave teraz sa oplati nakupovat akcie UK firiem.

Mal by ti s tým vedieť pomôcť sprostredkovateľ ktorý to uzatváral. Ak nie, alebo už to nerobí, skús zavolať na ich bezplatnú infolinku 0800 300 111.