Vychádza vám ušetriť z mesačného príjmu?
Príjemný večer prajem. Možno sa niekto nad mojou otázkou pobúri a ak nechce odpovedať nemusí, nikoho nenútim, len ma zaujíma, či si mesačne šetríte alebo nie. Vychádza vám z vášho príjmu aj niečo ušetriť? Máte dostatočnú rezervu, keby sa niečo v živote udialo? Šetríte deťom, na dôchodok, alebo si vytvárate len železnú rezervu? Beriete z tých peňazí, alebo na ne siahnete lem vo výnimočných situáciách? Ak to nie je tajomstvo, mohli by ste aj napísať koľko cca mesačne šetríte, nechcem vedieť sumu koľko máte našetrené ani kde, len koľko sa vám cca mesačne poradí ušetriť.
Zaujíma ma to hlavne preto, že dlhodobo uvažujem ako a kde šetriť, na jednej strane sa o to snažím a odložím aj 600e , ale vždy tie peniaze vyberiem a reálne ušetrím možno cca 300e.
@lapersefona nie
Snažíme sa. Záleží od výdavkov v daný mesiac. Niekedy sa podarí a niekedy nie 🤷🏼♀️ príjem nemáme nadštandardný. Napríklad tento mesiac sa mi podarilo odložiť 200€. Ale v septembri keď deti pôjdu do školy a budú vyššie výdavky, tak pochybujem že na ne nesiahnem alebo sa mi určite nepodarí nič odložiť. Tiež sa budú zase sezónne veci kupovať. Železnú rezervu mám vždy keby nieco na ktorú nesiaham.
Mesačne ušetríme od 300€-600€ ...

@duunlo investujes do etf fondov?