Výhody a nástrahy žiadosti o príspevok na podnikanie
Ahojte,
potrebujem radu, lebo neviem vyjsť z článkov, ktoré čítam, lebo nenachádzam nikde takú situáciu v akej som.
Som zamestnaná na dobu neurčitú, v novembri končím dohodou.
V novembri mi taktiež končí rodičovská dovolenka.
Aktuálne mám živnosť, ktorú si ruším a odchodom z práce idem na podporu.
Po podpore (teda po polroku) by som chcela žiadať o prispevok na podnikanie. Budem mať na to nárok, keď som polroka dozadu ešte mala živnosť?? Videla som, že sa podpisuje, že nemám aktuálne žiadnu živnosť, ale neviem ako to je s minulosťou. A ešte ze ci ju mam zrušiť alebo len pozastavit?
Ďakujem za rady 😊
@nikksa to sa neda ako chces musis byt na urade min rok a samozrejme nie je na to narok tj nemusia ti ju schvalit
@mamina7070 rok?? to máš odkiaľ
@mamina7070 rok?? to máš odkiaľ
@rozculena najdes to v zakone a na strankach UPSVAR ked pouzijes vyyhladavac https://www.upsvr.gov.sk/sluzby-zamestnanosti/n...
@rozculena najdes to v zakone a na strankach UPSVAR ked pouzijes vyyhladavac https://www.upsvr.gov.sk/sluzby-zamestnanosti/n...
@mamina7070 ozaj...
A hlavne musíš vypracovať podnikateľský zámer a pokiaľ sa im to nebude pozdávať ani ti to nemusia schváliť.
A hlavne musíš vypracovať podnikateľský zámer a pokiaľ sa im to nebude pozdávať ani ti to nemusia schváliť.
@domka222 to mi je jasné, že príspevok nejde tak ľahko a nemusia ho prijať, veď ide o nemalé peniaze. Ale chcela som sa o to pokúsiť, len to obdobie som nikde nevedela vyčítať, lebo všade mi inak písalo, ďakujem @mamina7070 😊
a same kontroly suseda brala vravela že týždenne aj 10 kontroly.
@domka222 to mi je jasné, že príspevok nejde tak ľahko a nemusia ho prijať, veď ide o nemalé peniaze. Ale chcela som sa o to pokúsiť, len to obdobie som nikde nevedela vyčítať, lebo všade mi inak písalo, ďakujem @mamina7070 😊
@nikksa a hlavne ak nebudeš mať zisk,tak môžeš peniaze vracať. No nie je to malá suma,ale môžu ti prispieť aj menej,ak ti to bude stačiť
To ozaj takto? A ešte dopredu naplánovane. Pomáhala som dvom osobám s podnikateľským zámerom, jedna musela vrátiť peniaze za všetko náradie čo kupoval z čiech (sprostredkovateľska stránka) druhej našli toho toľko že zatvorila prevádzku

@nikksa to sa neda ako chces musis byt na urade min rok a samozrejme nie je na to narok tj nemusia ti ju schvalit