icon

Výhody a nevýhody ČSOB exekúcie bankovej pôžičky

3. aug 2024

Dobrý den, zistila som ze otec podla tvrdeni neplati pozicku v banke ktoru si vybram v sume 1750€ uz cca podla jeho slov 5 rokov...dnes som videla vypisy v ktorych sa ale nevyznam z obdobi rokov 21 maj az 22 maj. Chcem to zacat riesit a pomaly splacat pozicku, teda ísť do banky nastavit trvaly prikaz. Je mozne ze to tolko rokov nechaju v banke tak a neriesia to exekuciou? Lebo mne to celkom nejde do hlavy

rozculena
•
3. aug 2024

prečo chceš platiť jeho dlhy?
Nejaké výzvy na zaplatenie z banky prišli?

autor
•
3. aug 2024

@rozculena nechcem to platit ja z mojich peňazí, chcem aby si to zacal platit cize to chcem poriešiť aby neprisiel o dom...bol velakrat na PN, je po porazke a zacal sa davat dokopy snazim sa mu pomoct a teda to chcem riesit...vyzvy som nevidela, len nejake papiere v roznych sumach a skor upozornenie, ze daná čiastka nebola z uctu stiahnuta kvoli nedostatku financii

rozculena
•
3. aug 2024

môžeš disponovať s otcovým účtom? Ak nie si spoludisponent,tak nemôžeš zdávať žiadne trvalé príkazy.
Jedine ak má IB,tak tam môžeš.
Možno je to dávno u exekútora alebo u nejakej vymáhačskej spoločnosi...čím dlhšie čakajú,tým vyššie úroky tam budú...

autor
•
3. aug 2024

@rozculena ja chcem aby isiel do banky s tym, ze to zacne splacat a dohodol sa na splatkach...potom mu nastavim trvaly prikaz na IB to je vsetko ...co citam na internete tak banky si to prave zvyknu veľmi skoro vymahat a nie , že preslo 5 rokov a nic ..viem, ze tam bude ovela vyssia suma, len proste chcem aby sa to zacalo splacat a riesit aby mu nezobrali dom to je vsetko

kika2565
•
3. aug 2024

Treba konať čím skôr. Lenže bolo by dobré ,keby si bola disponentom. Banky dávajú nesplácanie úverov vymáhacim firmám...

pieksamaki
•
3. aug 2024

Sadni si. S nim...porozprávajte....nech ti ukáže zmluvy....a môžete ísť aj spolu do odlhovej poradne ...kde vás budú instruovat v krokoch......
Na základe jeho OP môžte ísť aj spolu do banky a poradiť sa....na splátkovej kalendári.
Ak by to bolo už v exekúcii....nejaký papier musel dostať......a pod

autor
•
3. aug 2024

@pieksamaki chcem ho zobrat do banky a dohodnut sa na splatkach ...musi to zacat platit nie je ina cesta...nevedela som o tom, dnes som sa to dozvedela a skoro ma porazilo ...🤦 Postu co som videla z banky bolo niekolko a opakovane obdobie 21-22 tusim jednu som tam nasla 23....

autor
•
3. aug 2024

@kika2565 samozrejme, dnes som sa to dozvedela takze budem to riesit hned ...

pieksamaki
•
3. aug 2024

No hej......treba mu pomôcť.....ono systém je nadstaveny tak.....ze stále aj tak niečo platíme
....nie je prvý ani posledný s exekúciou.....len aby to splatil co najskôr.

kika2565
•
3. aug 2024

To je dobre... Banka to dá vymahavacej spoločnosťi a s nimi sa dá dohodnúť.. čiže ,keby si to riešila aj zajtra tak by to bolo súper. Lenže otec tam musí byť..
Držím prsty..☺️

autor
•
3. aug 2024

@kika2565 otec tam bude so mnou urcite..keby som to skor vedela tak to riesim ovela, ovela skor...

rozculena
•
3. aug 2024

pochybujem,že v banke niečo vybavíš,oni to už nemajú,jeho dlh dávno predali nejakej vymáhačskej firme....banka nečaká 5 rokov,po 1 nezaplatenej splátke žiadajú vyplatiť celý dlh naraz.
Prehrab sa všetkými papiermi,čo nájdeš,možno tam bude aj výzva od nejakého vymáhača.

autor
•
3. aug 2024

@rozculena ani mne to nejde do hlavy aby cakali 5 rokov...ako funguje taka vymahacska firma viete mi to blizsie priblizit?

veronka1996
•
3. aug 2024

Banka nemusela ešte dlh predať vymáhačskej spoločnosti. ČSOB predáva pohľadávky tretím stranám len výnimočne, raz za pár rokov, lebo sa to banke neoplatí a ani záujem vymáhačských firiem nie je veľký. Treba čo najskôr navštíviť pobočku banky a informovať sa na stav úveru.

rozculena
•
3. aug 2024

napíšu dotyčnému list,kde ho oboznámia s tým,že už nedlhuje banke,ale im.A vyčíslia dlh...plus k tomu si pripočítajú nejaké úroky....
Navrhnú splátkový kalendár.Keď neplatíš,tak furt vyvolávajú a otravujú...
Mala som to doma,našťastie otravovali len exa,mňa nie

rozculena
•
3. aug 2024

@veronka1996 5 rokov banka čaká?

autor
•
3. aug 2024

@rozculena otca nikto neotravuje...nevyvolava...takze preto sa informujem a dakujem za kazdu jednu informacou aby som teda vedela ako postupovat

veronka1996
•
3. aug 2024

@rozculena Áno, aj viac. Banka je schopná predať pohľadávku za maximálne 20% dlžnej sumy, aj to je ešte úspech. A vymáhačská firma to tiež nemá jednoduché, súdy sú pomalé a častokrát rozhodnú v prospech neplatiča, niekedy až absurdne, aj keď sa jedná o jednoznačného úverového podvodníka. Banka proste úver odpíše (dá ho do stavu write-off) a potom dúfa, že klient jedného dňa sa rozhodne splatiť aspoň časť dlhu (hovorí sa tomu recovery after write-off). Pre banku čistá strata a riziko podnikania. Ale na každého raz dôjde skôr či neskôr, takže klient by určite mal navštíviť banku a dohodnúť sa.

autor
•
3. aug 2024

@veronka1996 o tom niet pochýb, pojdeme tam urcite, len skoda, ze som o tom nevedela skor davno by som to riesila a nenechala to zájsť tak daleko ..

pieksamaki
•
3. aug 2024

Nám napr vôbec nedali vedieť.....hneď to dotyčná poisťovňa ( poistenie za auto) posunula vymahacskwj spolocnoati