Výhody a nevýhody životnej poistky od Tatra banky
Má niekto skúsenosť so životnou poistkou ktorú ponúka Tatra banka? Že keď budeme platiť 28 eur mesačne 10 rokov tak vyplatia v prípade smrti do 24 hodím 3000 eur. Ale keď som sa opýtala akú rolu by v tom hral prípadný alkohol tak mi povedali, že sa bude skúmať vtedy aký vplyv mal alkohol na smrť. Takže vtedy by vlastne do 24 hodín to asi ani nevyplatili? Keď musia skúmať vplyv alkoholu? Lebo bolo nám povedané, že do 24 hodín je poistka vyplatená... V Tatra banke sme boli riešiť niečo úplne iné, toto nám bolo ponúknuté vtedy som nad tým nerozmýšľala. Teraz uvažujem či sa oplatí.... Čo myslíte?
@anonym_autor nebude to nahodou do 24hod od ukoncenia poistnej udalosti? Ved 24hod od smrti nebudes mat ani umrtny list v rukach.
Precitaj si tie podmienky poriadne… aj co vsetko kryje ta poistka, lebo ak je to naozaj len 3000€ v pripade smrti, tak je to malo. A teda urcite je vylukach samovrazda, s velkou pravdepodobnostou aj alkohol a omamne latky, aj ochorenie aktivne v case uzatvarania poistky ( napr. onko, nieco chronicke).
Ved ti vyplatia menej akoby si mala, ak by si 10 rokov do ponozky odkladala ;) tak to asi nebude uplne vyhodne.
@anonym_autor ak už chceš životnú poistku, tak si porovnaj produkty v rôznych poisťovniach, zameraj sa najmä na úrazové poistenie, toto, čo si opísala, nepoznám, ale zaváňa to šetrením, čo je najväčší nezmysel, šetriť prostredníctvom poistky. A prečo za desať rokov? Poistka má zmysel, aby vyplatili, aj keď sa poistná udalosť stane mesiac po jej uzavretí. Možno si tomu celkom nerozumela, alebo je to produkt k ničomu
@anonym_autor len lepšie sa mi šetrí ako šporí. Som ten typ čo všetko poplatí,zaplatí len nič nenašetrí. Keďže byvame v podnájme tak ma to zaujalo z dôvodu, že v prípade vyplatenia do 24 hodín máme na depozit a vysťahovanie.
@anonym_autor len lepšie sa mi šetrí ako šporí. Som ten typ čo všetko poplatí,zaplatí len nič nenašetrí. Keďže byvame v podnájme tak ma to zaujalo z dôvodu, že v prípade vyplatenia do 24 hodín máme na depozit a vysťahovanie.
@anonym_autor Tak toto by mňa nikdy nenapadlo. Ani neviem ako si to predstavuješ, že do 24 hodín ti vyplatia od čoho? Úmrtia, úmrtného listu, pohrebu? V sobotu, nedeľu aj sviatok?
Čo tak posielať 28e mesačne ďalších 10 rokov niekde, odkiaľ nemôžeš vyberať a zhodnocuje sa ti to 8-10% ročne (etf) a vybrať po tej dobe cca 5000e? A to ani nemusíš zomriet! Zamysli sa nad tým než kývneš nad týmito kvázi ponukami z nejakej Tatrabanky
Čo tak posielať 28e mesačne ďalších 10 rokov niekde, odkiaľ nemôžeš vyberať a zhodnocuje sa ti to 8-10% ročne (etf) a vybrať po tej dobe cca 5000e? A to ani nemusíš zomriet! Zamysli sa nad tým než kývneš nad týmito kvázi ponukami z nejakej Tatrabanky
@esmey Jej práve ide o to, že bude mať peniaze rýchlo. Do 24 hodín. Aj tak radšej posielať niekde na účet, fio alebo čo, aj ponožka je lepšia voľba 😂.
@anonym_autor setrit a sporit je to iste... a co ma vyplatenie poistky po smrti spolocne s najmom?
ak sa nemýlim tak ide o doživotnú poistku platí sa 10 rokov dohodnutá suma, ale výplata sa uskutoční až po smrti určenej osobe do 24 hodín od predloženia dokladov /úmrtného listu/ dohodnutá suma sa vyplatí aj v prípade smrti trebárs 2 dni od platnosti poistky. poistenie platí myslím až do 100 rokov veku, samozrejme je tam možnosť odstúpiť od zmluvy aj skôr ako uplynie 10 rokov, ale vyplatená suma bude nižšia.
@anonym_autor dlhsie som tu nebola ale tieto temy co na mna vyskakuju... mam dost.. nie, ak je to raz banka, nie je to urcene na poustenie... ked ides do masiara nekupis si tam asi hracky... nie a nie a nie.. uz len ta matematika je od veci..
Nehovoriac o tom, ze este som sa nestretla s priemernym platom cloveka co by platil za kvalitne sluzby menej ako 50 eur.. cize zase nie a nie.. ako skuma ta banka zdravotny stav, financie? Vasu situaciu? Ako navolite si sumy?
@anonym_autor pri každej jednej poistke, či už z Tatry, alebo z akejkoľvek poisťovne, si je nutné prečítať zmluvu a pozorne. Najmä, na čo sa poistka nevzťahuje (napr. v prípade smrti ten spomínaný alkohol, či samovražda a iné veci), ale aj podmienky, za akých je suma vyplatená, teda odkedy sa napr. počíta tých 24 hodín, či od úmrtia, od vydania úmrtného listu, alebo po predložení nejakej správy, za akých podmienok poistený zomrel. To je ako s hypotékou - načerpáš ju do 24 hodín, ale po splnení podmienok k čerpaniu, ktoré sú uvedené v zmluve.
@anonym_autor dosť o ničom. 3k nikomu nepomôže, to je fakt biedne. V pripade smrti zivitela rodiny potrebujete plnenie vo vyssich destiach tisic, alebo stovkach tisic. Banky su na kratkodobe peniaze a uvery, nie na poistky
@anonym_autor dosť o ničom. 3k nikomu nepomôže, to je fakt biedne. V pripade smrti zivitela rodiny potrebujete plnenie vo vyssich destiach tisic, alebo stovkach tisic. Banky su na kratkodobe peniaze a uvery, nie na poistky
@matusformanek to je uniqa poisťovňa, ale núkali mi to v Tatra banke
@matusformanek to je uniqa poisťovňa, ale núkali mi to v Tatra banke
@anonym_autor aj tak je to blbost
Vy ste alkoholici, keď ťa práve táto podmienka zaujíma?

28x120 je 3360 eur. Odkladaj, investuj, bude z toho ešte viac.