Vykurovanie kancelárskeho priestoru
Ako efektívne vykurovať priestor 20 m2? Ide o krancelariu ktorá je využívaná občasne. Normálne je tam aktuálne 15 stupňov, ideálna teplota ak sa tam nachádzam s klientami 21 stupňov. Čo je efektívnejšie? Vykurovanie nonstop na 21 stupňov alebo 21 ak sa tam nachádzam a stiahnuť to pomimo napríklad na 19 stupňov? Ďakujem za vaš názor. 😇
Ja to mam tak aj doma, ked sme doma nastavim vyssiu teplotu, odchadzam z domu uberiem, cez den ked nie sme doma sa nemusi kurit ako ked tam sme...cize ked nie si v kancelarii staci temperovat
Tych 15 stupnov bohate staci, ked tam pojdete, pol hodinu pred tym otvoris naplno radiatory a bude teplo dostatocne.. ked odijdu klienti, zasa to stiahnes na uroven 2...
Z hľadiska šetrenia energií je efektívnejšie kúriť tak, ako písali, len vtedy, ked si tam s klientom (ak je to fakt len občas). No z hľadiska zdravého ovzdušia je toto najhorší spôsob, kolisava teplota vzduchu je ideálne prostredie na vznik plesní. Čiže keď budeš takto kúriť, ze len občas, začnú sa tam tvoriť plesne. Za predpokladu, ze vo vnútri je nejaká %vlhkost. V miestnosti má byť okolo 50%, po odchode ľudí z miestnosti tam môže byť ďaleko viac. Ak poriadne nevyvetras, urobia sa plesne.
\ale je zaujimave ze napriklad nas zatepleny barak sa sprava uplne inac, mne ked sa raz podarilo vymrazit byt na 18 (pred par rokmi), lebo som vypla kurenie na vianoce, len temperovalo a potom som zapla tak ani do 2 tyzdnov nedalo na 20. Neviec ci je to tym ze vykurovanie je nastavene na nepretrzite temperovanei, ale proste v nasej bytovke neplati ze ked mam 18 a pustim 2 hodiny predtym, ze budem mat o 2 hodiny teplo.
A inac s tymi plesnami je to veru fakt, pri velkom kolisani nam zarastla stena plesnou a musela som premalovat.
Ja by som mimo kútika na 15 , keď si tam tak 20-21 , a vždy pri príchode, odchode vyvetrala, a ak by si mala moc vlhko, tak dala tabletoch odvlhcovat ( kúp si teplomer s vlhkomerom a uvidíš ako to je keď tam nie si
Ďakujem vám pekne 😇

kúriť len keď si v kancelárii.. mimo toho stačí aj 16 st.