Vymáhanie neexistujúceho dlhu nebankovkou

junova
25. júl 2014

Dobrý deň, dnes prišla manželovi poštou výzva od nebankovky minipozickaren, prvý krát o nej počujeme na zaplatenie dlžnej sumy okolo 300 eur. Na obálke je nesprávne meno, priezvisko a adresa sú správne. Vyhrážajú sa súdnym pojednavanim. Manžel si žiadnu pôžičku nebral. Ignorovať to? Zavolať do nebankovky? Alebo ísť na políciu? A čo nás najviac zaráža, že majú aj manzelovo rodné číslo.

henikav
25. júl 2014

@junova urcite nie ignorovat, najlepsie ist do nebankovky a vyjasnit si to tam, potom podla toho zvazit dalsie kroky, pravdepodobne niekto zneuzil vase udaje..

junova
autor
25. júl 2014

@henikav V živote sme si nebrali peniaze z nebankovky. Musíme tam skočiť. Normálne mi je z toho zle.

lienka.7
25. júl 2014

@junova
v každom prípade ísť tam osobne sa informovať, že čo to má byť... a číslo občianskeho tiež majú???? nestratil dakedy doklady????
žiadať vidieť zmluvu, NAJMA PODPIS a na políciu až potom, keď zistíte, že je to vážne on a niekto niečo sfalšoval (podpis, zneužitie osobných údajov...)
odporúčam sa poradiť s právnikom predtým, než hocičo urobíte, stojí to určite za to.
držím palce.

simca06022011
25. júl 2014

Je tam nespravne meno? Kludne to nemusi byt on.. chodte tam osobne a zistite co a ako... ak je to podvod tak na policiu, ak to je omyl ziadajte pisomne vyjadrenie, nech mate doklad ak sa zobudia este neskor a budu zase to iste nahanat...

henikav
25. júl 2014

@junova ja ti verim, ale netreba mlcat, ale ist si to vysvetlit a ak niekto zneuzil vase udaje, okamzite podat trestne stihanie na XY... pretoze ak budete mlcat, spolocnost si bude mysliet ze sa vam jednoducho nechce splacat a peniaze zacnu vymahat, neskor aj exekuciou. Oni urcite maju nejake zmluvy ci doklady na zaklade coho tie peniaze ziadaju, pytajte si kopiu a odovzdajte to na policii. Drzim palce nech sa to vysvetli

junova
autor
25. júl 2014

@lienka.7 číslo občianskeho nemajú, len rodné číslo, adresu a miesto Michal napísali Dušan. Muž mal nedávno v práci previerku, kde musel uviesť všetky osobné informácie aj moje. Ja neviem čo si o tom myslieť.

junova
autor
25. júl 2014

@simca06022011 miesto Michal je Dušan a ostatné informácie sú správne, aj rodné číslo.

junova
autor
25. júl 2014

@henikav V pondelok tam skocime, nech sa to vyrieši.

mircalla
25. júl 2014

@junova Jasne, ze to neignorujte. Nech Vam ukazu zmluvu. Okrem ineho vacsinou si pytaju kopiu OP - nech Vam ukazu doklady k tej pozicke. Mozem vediet, aka je to nebankovka? Su rozne pozickarne ako sms pozicka, vtedy si kopiu OP nepytaju, ale pri tejto sume uz ano.

mircalla
25. júl 2014

@junova Na 100% mu nikde bez cisla OP nikde opakujem nikde pozicku nedaju, je to velmi zvlastne....
Tiez sa pytaj ako bola pozicka poskytnuta - mohla niekto o nu poziadat online, vybavit to cez telefon a zneuzit udaje. Ale tak si tam nie je realne nemat cislo OP, to pytaju vzdy.

junova
autor
25. júl 2014

@mircalla minipozickaren. Píšu, že už poslali výzvy, ale nič sme nedostali. Máme to hneď uhradiť na číslo účtu... do poštovej banky. Inak bude v auguste súd.

junova
autor
25. júl 2014

@mircalla Číslo občianskeho neuviedli vo výzve.

mircalla
25. júl 2014

@junova V poriadku - nech vam poskytnu zmluvu, pripadne ziadost, ostatne doklady a cislo manzelovho OP - bez toho sa ziadna pozicka nedava. Som zvedava, co Vam daju.
Ak posielali vyzvy, nech sa preukazu podacimi cislami, taketo veci sa neposielaju standardne.

junova
autor
25. júl 2014

@mircalla Ani táto výzva nám neprišla doporučene, ale sme si ju našli v schránke.

lienka.7
25. júl 2014

@junova
aký súd??? klasický či rozhodcovský, lebo to je rozdiel!!!!!
ako som napísala, hneď v pondelok ísť tam a potom za právnikom, aby nenadobudol účinnosť platobný rozkaz alebo čosi čo majú teda podpísané... pozrite a naštudujte si na pondelok na webe podmienky poskytnutia pôžičky
súhlasím s @mircalla že bez čísla OP pôžičku určite nedajú....

maznacik007
25. júl 2014

@junova ja by som napisala Prehlasenie v zmysle ze nie je si vedomy dlhu a je podozrenie pre zneuzitie osobných udajov, preto ziada do terminu xxx. poskytnutie fotokopie zmluvy o pozicke. Inak vec postupi na urad na ochranu osobných udajov a poda manzel trestne oznamenie na policiu doructe im toto osobne s tym ze si urobte kopiu na jednu si dajte napisat prevzal dna meno priezvisko a podpis a peciatku pozickarne ...

junova
autor
25. júl 2014

@lienka.7 Ok, ďakujem pekne. Nájdem si nebankovkou na internete a nastudujem podmienky poskytnutia.

junova
autor
25. júl 2014

@lienka.7 klasický súd

mircalla
25. júl 2014

@junova Ako som pisala - podklady k tomu, ze si manzel ziadal o pozicku. Nech je to akolkovek. Pravda je, ze dnes sa mnohe pozicky vybavuju ak online. Ku kazdej vsak prebehne kontrolny telefonicky hovor, kde sa polozi zakaznikovi par otazok - vsetky tieto hovory sa nahravaju - nech Vam teda poskytnu nahravku, pokial bolo ziadane o pozicku online....
V kazdom pripade MUSIA nejako preukazat, ze manzelovi bola pozicka poskytnuta a s tym potom operovat dalej.
A ano - dobry napad, nastudovat si podmienky poskytnutia ich poziciek na webe - ak nejake vobec maju.

junova
autor
25. júl 2014

@maznacik007 Ďakujem, napíšeme to.

junova
autor
25. júl 2014

@mircalla Ďakujem za užitočné rady. Ja neviem ako vydržím do pondelka.

petruska77
25. júl 2014

@junova
Minipozickaren je spolocnost poskytujuca kratkodobe pozicky, ktore sa daju vybavit aj cez telefon a maju obrovske uroky. Nepozical si niekto telefon tvojho muza a nevybavil si takto pozicku na jeho meno? Prezrite v mobile vsetky odoslane aj prijate smsky za posledne 2-3 mesiace, ci tam nieco nenajdete.

mircalla
25. júl 2014

@junova No to je najhrosie, ze je vikend. ale tieto nebankovky casto maju call centrum aj cez vikend, skus pozriet. No tak ti poviem, ze ked som bola svojho casu zufala, mala som aj taketo pozicky, nastastie to mam za sebou a vsetko dopadlo bez problemov, ale viem celkom dobre, ako to chodi. daj vediet, ako ste dopadli

maznacik007
25. júl 2014

@junova https://www.minipozicka.sk/ toto je ono?

skontroluj mobil a mail ...
Kde nájdem svoju zmluvu a všetky ostatné informácie?

Zmluvu o úvere, zoznam Vašich súhlasov, presnú dobu splatnosti Vašej minipôžičky, možnosť predĺženia Vašej minipôžičky a možnosť zmeniť si niektoré osobné údaje nájdete vo Vašej klientskej zóne. Pri žiadosti o úver a jej schválení obdržíte na Váš e-mail prihlasovacie údaje do Vašej klientskej zóny, ktoré si starostlivo uschovajte.

junova
autor
25. júl 2014

@petruska77 Doma nikto, jedine v práci. Musíme pozrieť históriu hovorov.

maznacik007
25. júl 2014

V pracovných dňoch (8.00-20.00) a cez víkend (9.00-17.00) zodpovieme všetky Vaše telefonické dotazy na telefónnom čísle:


0850 888 888

(volanie je v cene miestneho hovoru)

zavolaj este by tam mali byt

mircalla
25. júl 2014

@petruska77 No to mohol prave vybavit na jeho meno a svoj telefon....
@junova Napadla mna dalsia vec - tieto firmy naprv konktatuju zakaznika mailom a smskami, aj volaju - a to dost dosledne, uz 2-3 dni pred splatnostou sa pripominaju - nech vam poskytnu info, na ake cislo a mail chodili tieto vyzvy.....

petruska77
25. júl 2014

Da sa tam zavolat v pracovnych dnoch do 20- tej, tak mozno skuste. Spytaj sa na presny datum poskytnutia pozicky, splatnost, sumu a hlavne na ake cislo uctu bola poskytnuta.

junova
autor
25. júl 2014

@mircalla Ok, ja sa nechcem chváliť, ale príjem máme natoľko vysoký, že nepotrebujeme žiadnu pôžičku z nebankovky. V júni sme si kúpili auto, vážne nie sme na to odkázaní. Ale ďakujem ti veľmi pekne. Dám vedieť ako sme dopadli. Majú tam aj číslo telefónu, ale bojím sa, že budeme veľa platiť a aj tak nič nevybavime.

junova
autor
25. júl 2014

@mircalla A prajem ti všetko dobré🙂