Vymáhanie neexistujúceho dlhu nebankovkou
Dobrý deň, dnes prišla manželovi poštou výzva od nebankovky minipozickaren, prvý krát o nej počujeme na zaplatenie dlžnej sumy okolo 300 eur. Na obálke je nesprávne meno, priezvisko a adresa sú správne. Vyhrážajú sa súdnym pojednavanim. Manžel si žiadnu pôžičku nebral. Ignorovať to? Zavolať do nebankovky? Alebo ísť na políciu? A čo nás najviac zaráža, že majú aj manzelovo rodné číslo.
@simca06022011 je to zvláštne, netuším kto mohol zneužiť manzelove osobné údaje. V pondelok budem mudrejsia.
@junova ano,ale budte o krok vpred.ono t moze byt vseliako,len omyl, len hento,ale treba aj na najhorsie mysliet....najhorsie bude ,ked sa vam budu zatajovat a nebudu komunikovat..asi by som najprv zistila o co ide a ked budu stale trvat na zaplateni tak asi by som im pohrozila policou a pravnikmi ,neviem co je najlepsie☹ ono, v principe -pokial viete a to je jednoduche vydokladovat ze ta osoba u vas nie je na trvalom pobyte tak si podla mna exekutor moze trhnut nohou..ale nespoliehajte sa len na toto..
odporucam kuk www.branitsaoplati.sk a nevahajte vyuzit kontakty uvedene na stranke...
@junova tak si nerobte zbytocne naklady cestovanim a telefonovanim, no stress 🙂 len to na vas skusaju, rovnako ako na ostatnych, niektori ludia pod tlakom ci strachom zaplatia i ked o ziadnom dlhu povodne nevedeli 😉 takze list odlozit do skrine a fungovat normalne 😉 ver mi, robim s tym kazdy den
No len neverte tomu, ze to iba skusaju. Ak maju udaje, maju zmluvu, maju doklad ze peniaze niekomu poslali, tak to nie lenze skusaju... ak to daju na sud, za chvilu maju platobny prikaz, exekutora a proste si to stiahnu z uctu. Nie je nutne v prvej sekunde to riesit, v prvom rade si doma sadnite, ci to NAOZAJ nie je nikoho z domu, ak nie, tak pisomne oznamte toto tej spolocnosti a ziadajte vsetky podklady, pripadne aj firme ktora to vymaha (ak...). Ak neodpovedia a budu to igorovat, treba sa obratit rovno na policiu, oni uz zistia kto/kedy/komu dal peniaze, kto to kam ziada zaslat (aj to cislo uctu kde mas poslat peniaze ma majitela) a ci je to podvod a hlavne BUDU CHRANENI aj iny ludia, ktorym sa toto moze stat. PRavnika ani nemusite riesit, kym tieto dve veci neurobite, na co? Na policii vam vsetko povedia... Je zvlastne, ze to prislo obycajnou postou, to sa nezvykne... ale mozno maju taky styl 🙂)
@simca06022011 tiez by som to neignorovala,ved potom kludne pride exekutor. A potom uz bude neskoro riesit,ked peniaze budu chybat. Za opytanie nic nedaju.
Ked sa to dostane exekutorovi,tak to bude na dlhu dobu. A rozhodne im nikto nebude pkatit odskodne,ked sa aj preukaze,ze islo o omyl,alebo podvod.
@anatalia77 no ja napr. som takto riesila priatela a zapplatili sme niekolko krat tolko a od exekutora nedostaneme ziadne vysvetlenie, toboz nie peniaze spat aj ked na ne nemal pravo, lebo povodna pohladavka bola uhradena a taha sa to roky... normalne cakam, ze kedy zase pride papier ze to je neuhradene :P A to urobili s cca 80EUR.. 1200EUR ;)
@simca06022011 no fasa..
Taketo veci treba riesit s predstihom,ak ma doma junova papier,tak je vo vyhode. Moze reagovat a vyriesit. Horsie je,ak pride rovno exekucia.
Preto jej pisem,aby riesila. Exekutor ma silne pazure a koristi sa nevzda.
Zdravím
stalo sa mi to isté. Dnes sme prišli z dovolenky a mala som obálku z minipôžička.sk v schránke. Taktiež žiadali zaplatiť viac ako 300 €, nikdy som nikomu nedávala svoje údaje a už vôbec som si nikdy ebrala pôžičku. Som len študentka a neviem ani, čo s tým mám robiť. Takže tam čo najskôr podľa vašich príspevkov zavolám.
@gabi159
@junova No o dovod viac ist na policiu
Zrejme to ozaj skusaju - inak cudna reakcia, ze si poznacila a netreba ist na policiu....
Ak budu mat 2 taketo pripady, urcite nejde o nahodu a je to podozrive, zjavne ide o podvodnikov
Mozno baby bude najlepsie ako podate spolocne trestne oznamenie......pripadne si vymenite kontakty a uvediete jednu druhu, ze sa to tiez stalo dalsej osobe
@junova ano na policiu. Pripadne este osobne a nech daju potvrdenie,alebo odtlacok prsta. To je jedno. Konat.
Najvaacsia sraanda bude,ak sa vratim z tyzdnovky a v schranke obalka..
@junova spravne,kuj zelezo za horuca. Toto nie je sranda.
@anatalia77 Manžel im to hneď vysvetlil. Hovoril s chlapom a ten povedal, že tam takú zmluvu nemajú. Potom volal s nejakou ženskou, keď spomenul políciu, povedala, nech tam nejde, že ona si poznaci, že to je poistný podvod a oznámi to na polícii. Ale človek nemôže nikomu veriť, zajtra skocime na políciu.
@junova dobre robis,ze neveris. Oni sami by mali mat zaujem o konkretne podklady. Ved sa poskodzuje ich meno.
Dnes sme volali na minipôžičku a povedali nám, že si to tiež poznačia ako podvod a podaju trestné oznámenie a ževraj máme urobiť to isté. Tak som teda šla rovno na políciu, kde sme spísali zápisnicu.
Moze byt, ze oni maju svojich ludi, co pre nich pracuju a niekto si na vase udaje nabral pozicky, niekto z radov tych z minipoziciek a teraz to nesplaca ...
AHOJTE PROSIM AJ JA O RADU. Aj umna sa jedna o tu istu spolocnost mini pozickaren, prisiela my vyzva na uhradu 350eur, v pripade ak nie tak to ide na sud... to je hlavna vec ze meno a len rodne cislo sedelo, ostatne udaje ako som zistil hned na dalsi zavolanim do spolocnosti neboli moje, boli s falsovane ale vytvorene pre niekoho ineho... hoci som si od spolocnosti zistil vsetky unich uvedene udaje a na zaklade toho som zistil o koho sa jedna nemozem nic spravit. Podal som trestne oznamenie na policiu a poslal som aj ziadost o zastavenie sudneho konania pre spolocnost a od vtedy ubehli 2 mesiace a nic sa nestalo... Od policie som dostal vyjadrenie, ze nespravia nic lebo uver bol vo vyske 100eur a podla neviem akeho paragrafu sa nejedna o sumu prevysujucu 266eur sa nemoze zacat trestne stihanie vo veci podvodu s uverom...
po 2 mesiacoch som dostal dalsie vyjadrenie po mojom odvolani na celu vec, ze sa to posunulo na dalsie oddelenie, takze este neviem ake dlhe obdobie ubehne, aby som sa konecne mohol ukludnit, ze tato vec je uz ok... co som odnich ziadal, aby som nemusel platit za to co som si vobec nezobral, a aby clovek, ktory to spravil a viem kto to je ale este snim nemozem jednat aby zato zaplatil a vsetky moje vydavky ohladne toho co si musim nabehat a vybavovat za mojU pravdu.... CO MAM DALEJ ESTE SPRAVIT ABY SOM DOKAZAL SVOJU PRAVDU

@henikav áno, podľa mňa skúšajú, kto im pošle peniaze. Ale my nikomu nedáme ani cent. Zajtra tam voláme.