Výmaz z úverového registra

kliksem
25. aug 2014

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, že či po piatich rokoch vymažú osoby z úverového registra samy alebo sa musí podať aj nejaká žiadosť o vymazanie? Ďakujem mamičky za radu.

lubomirspetko
25. aug 2014

@kliksem Ak to bol malí prečin je nepodstatné či si tam alebo nie...

kliksem
autor
25. aug 2014

@lubomirspetko Nie, nie je mi to jedno.Nakoľko pokým je človek v úverovom registri tak nemá šancu získať iný úver alebo pôžičku.A viem , že po piatich rokoch sa maže z registra.Len neviem či vymažú automaticky alebo musíš požiadať.

sissy27
25. aug 2014

@kliksem čo tak spýtať sa priamo kompetentných? www.sbcb.sk keď už ti Google nefunguje... A pochybujem, že po 5 rokoch niečo mažú, sú banky, ktoré si overujú históriu 10rokov spätne...

lubomirspetko
25. aug 2014

@kliksem

Po takej dlhej dobe väčšina bank jednotkové prečiny (splátka mešká do 30 dní) neberú vôbec do úvahy. Dvojkové prečiny už môžu niektorý bankám vadiť a s trojkovými budú mať všetky problém.

andreah25
27. aug 2014

@kliksem Každý ukončený záväzok sa z úverového registra maže po piatich rokoch - je to tak uvedené v zákone o bankách.
Celkom ale nerozumiem textácii ,,ak je človek v úverovom registri tak nemá šancu získať iný úver alebo pôžičku" - neviem či to ja chápem správne čo tým myslíte, ale Vy celkom nerozumiete tomu úverového registru.

V úverovom registri sú zaznamenávané všetky úvery, ktoré v bankách máte alebo ste mali. Ak všetky sú/boli splácané v poriadku, tak problém s inou ďalšou pôžičkou či úverom určite nebude, samozrejme ak na to máte príjem.
Ak však záväzky neboli splácané riadne a včas, tak na základe negatívneho záznamu skutočne bude problém získať inú pôžičku - takže neviem ako ste to mysleli.

No a po uplynutí 5 rokov od ukončenia záväzku nie je potrebné o výmaz žiadať, bude vymazaný automaticky.

kliksem
autor
28. aug 2014

@andreah25 Myslela som to tak, že po piatich rokoch keď ma vymažú tak už by nemal byť problém s pôžičkou nakoľko oni už nebudú vidieť, že som mala predtým nejaké problémy.

bpostale007
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fields
Odpoveď bola odstránená
Zobraz