icon

Výmer za smeti v dedine

3. apr 2025

Ahojte ako je to s výmerom za smeti a jeho dorucenim?
U nás v dedine platíme už ako vo veľkom meste a samozrejme vynášajú tak že sa nám to tu vždy hromadí.
Toto ešte zvládam ale tento rok neviem čo je to za novinku si vraj mame vyzdvihnúť výmer osobne na úrade.
Máte to aj vy takto, každý rok to chodilo buď poštou alebo to roznasala taká naša tetka v dedine.
Proste mi to príde už cez čiaru, a áno z trucu odmietam ísť na ten úrad a vyzdvihnúť si to i keď mávam tadiaľ cestu.
Ani nám to nevedia normálne oznámiť ale vypisujú to na fb.
Viem ze je to z mojej strany detinské ale to už kde sme?

Strana
z3
klarissa25
3. apr 2025

A to je naozaj taky problem tam ist?

viestta
3. apr 2025

Setria na postovnom. Ja sa tym obecnym uradom ani necudujem ked maju fungovat a nemaju z coho a musia si rozmysliet co budu v noci svietit alebo poslu vymery na smetie tou predrazenou postou

pribinak
3. apr 2025

Však buď rada že takto moderne. Ušetria sa oeniaze obálky poštovné papier toner …zostane viac na balíčky na MDD 😆😆😆

nelca84
3. apr 2025

Setria tym aj tvoje peniaze, kedze obecny urad funguje prevazne z dani svojich obyvatelov. A ked ti to nedochadza, tak trucuj 🤦‍♀️ludska hlupost je nekonecna...

autor
3. apr 2025

@viestta áno toto neberiem, pošta je dnes drahá. Tak ale mohli to nechať na tu tetku čo roznasala každý rok a určite by to vyšlo menej ako pošta.
Skôr mi ide o to oznámenie že fb.
Aj minule som volala na zberný dvor u nás v dedine a číslo nefunkčné ( to čo bolo uvedené na stránke našej dediny). Tak volám na obec a oni že veď písali na fb že číslo zmenené ale mna nezaujíma fb však majú stránku.

autor
3. apr 2025

@klarissa25 Áno je už len z princípu. Detinské? Áno.

jaskolka
3. apr 2025

To z toho takú vedu robíš? Keby si mala po to ísť dakde do iného mesta,no ok,ešte pochopim ,ale píšeš,že to máš aj po ceste,a robíš s tým také cavyky? Čo máš 5 rokov?
To už ani nie je detinské,to je (sorry)ale že totálne hlúpe

marsmykkok
3. apr 2025

Ja chápem tú frustráciu ak si uvedomím, že máme to podobné, doma zberný dvor pomaly kedže vynášajú všetko raz za mesiac a napríklad biodopad vôbec a platíme ako v meste kde vynášajú častejšie a aj bioodpad, nemá to logiku... A k tomu vyzdvihnutiu, ak napríklad si v práci dlho a nestíhaš ísť na úrad vyzdvihnúť si alebo proste nechceš nemusíš ísť, podľa mňa tým čo si to nevyzdvihnú doručia poštou...

autor
3. apr 2025

@nelca84 a áno budem ak chcú odo mna peniaze tak prinajmenšom mi to majú nejak dôstojne oznámiť. Stačilo by keby zavolali, poslali mail.

patka06
3. apr 2025

Výmer prišiel do elektronickej schránky cez slovensko.sk

nelca84
3. apr 2025

🤦‍♀️ dobre, ved prezentujes tym seba

viestta
3. apr 2025

Tak chod citat oznamy obce na obecnu vyvesnu tabulu, ked nechces citat na fb. Obec vobec nie je povinna to oznamovat na fb. Staci ak vycapi papier na vyvesnej tabuli a obcan si ich ma vo vlastnom zaujme precitat. Uz tie oznamy na fb su praca navyse.
Ked z tam budes, tak vyzdvihni aj papier na smeti.

autor
3. apr 2025

@marsmykkok áno s týmto rátam že napokon pošlú. Stačilo by mi keby mi niekto zavolal, poslal sms že aká je situácia a ak má teda môžu poprosiť prísť osobne.
Ale oznamovať to cez fb, to je od starostu tiež detinské. Nehovoriac o tom vynasani ako aj u vás.

autor
3. apr 2025

Pochybujem že niečo take môžu vôbec požadovať. A keby toto urobilo nejaké okresné mesto? Že nepošlú ale niekde nápisu len príďte si zobrať?

tetapetra
3. apr 2025

Určite to máš v VZN to,že to nesledujes je tvoj problém. Verím tomu,že obec to spomínala na svojej stránke určite aj na FB. Tiež máš určite v VZN napísané ako postupovať. Už mnoho obcí takto funguje.

viestta
3. apr 2025

Ak mas problemy s vynasanim smeti, tak sa dostav na zasadnutie obecneho zastupitelstva a tam prednes svoje vyhrady k frekvenii vynasania smeti, ziadaj o napravu. Je to tvoje pravo ako obcana a obec sa tym bude musiet zaoberat. Ale uz teraz viem ako to skonci. Bud sa zvysia poplatky, pretoze za odvoz aj skladkovanie sa plati alebo to ostane tak ako to je.
Tak isto mozes poziadat aby vam to posielali postou. Tiez sa ym zastupitoelstvo bude zaoberat. So obcan, nepaci sa ti ako obec funguje, tak sa aktivne zapajaj. Pindat na MK nepomoze, pochybujem, ze to starosta cita...

zojazoja
3. apr 2025

Normálne som im napísala email na obecný úrad, že v čase kedy postarka doručuje výmery za smeti a kedy je otvorený ich úrad sme v práci, tak aby mi výmer posielali na môj email. A tak to aj robia už pár rokov.

autor
3. apr 2025

@viestta toto problém nie ja. Bola som na viacerých zastupiteľstvách. Poplatky sa len zvyšujú ale sa nič nerobí. Povedať si viem.

maranco
3. apr 2025

Mne už posielajú elektronicky, som im hovoril načo po večeroch chodia zbytočne s listami ktoré potom aj tak vyhodím a ešte tam vtedy ani nebol QR kód tak som musel opisovať čísla z papiera.

viestta
3. apr 2025

Aj v mestach setria na dorucovani vymerov za smeti. V KE oznamia (nalepia oznam na branu), ze budu dorucovat vymery v tom a tom case. Dorucuju ich ludia na aktivacnych pracach (aspon tak to bolo v minulosti). Kto nebude doma, ma si ich ich vyzdvihnut na magistrate.
Ale ty si myslis, ze poplatky zvysuje obec len tak z pleziru? Zvysili sa ceny za odvoz, zvysili sa ceny za skladkovanie, zvysila sa DPH za sluzby, prisla transakcny dan. Pochybujem, ze obec ma z vyvozu smeti nejaky zis. Ona obyvatelom len sprostredkuje sluzby, za ktore plati dodavatelom.

saxana000
3. apr 2025

Pravdepodobne to vyhlasovali v rozhlase ale vtedy si asi v praci.obce maju svoje oficialne stranky rovnako aj fb stranky a uradnu tabulu kde najdes vsetky dolezite oznamy.kde je vola tam je cesta.. neboj sa ked nezaplatis do terminu prinesu ti ten vymer aj osobne..

autor
3. apr 2025

@maranco minuly rok mi poslali mailom ale to bolo preto lebo mi nič neprišlo ( možno to už bolo takto minuli rok ale vtedy som nevedela lebo nikto nič take nestebotal naookolo, tento rok som sa len náhodne dozvedela že je to tam a tam) a volala som lebo mi prisla “upomienka”.

autor
3. apr 2025

@saxana000 nie veru nie som doma. Kto si počká ten sa dočká ako sa hovorí.

autor
3. apr 2025

Píšem že som v tomto detinská. Ale v bytovkách poslať im to nie je problém? Výmery si mame osobne vyzdvihnúť len my v domoch.

luccija
3. apr 2025

Možno chcú, aby si si prišla pre výmer a rovno zaplatila🙂nebolo ti divné, že smeti sa dávno platili?
Čo znamená vynášajú, že sa nám to tu hromadí?
U nás tiež všetko píše na FB, alebo na stránku obce.My sme o krok vpred cipovali nám nádoby a kto má staršie musel si zakúpiť novu, lebo čip sa tam nezmestí.A cipujeme nie kvôli váhe, aby sme platili spravodlivo, ale kvôli úspore nálepiek🤪kocurkovo.

autor
3. apr 2025

@luccija komunálny odpad je ok. Naplníme jednu nádobu za dva týždne a vtedy vynášajú. Separujem ako môžem. Plasty vynášajú rad do mesiaca no ja mám plný kôš už za dva týždne aj keď robím čo môžem. Proste sú to len veci ktoré sú nevyhnutne balené v plastoch a inak ich nekúpim. Takze musím použiť vrece a toto mi tu stojí ďalšie 2 týždne kým vynesú. Najväčšii problém je papier vynášajú možno raz za 4 mesiace. Na zberný dvor berú len odpad zo záhrady a nábytok.

vikusjk
3. apr 2025

My mame chalupu v dedine a tam nam kazdy rok posielaju vsetko z obecneho uradu mailom, lebo vedia, ze tam chodime len sporadicky. Keby vam to poslali mailom, usetria este aj ten papier a toner

danielahamar
3. apr 2025

@patka06 len do tohto nie je každé mesto zapojené 😔 naša dedina je a napr. Levice nie su

44janica44
3. apr 2025

K problematike smeti. Frekvenciu vývozu určuje väčšinou zberova spoločnosť. Pri separovanom odpade je to podľa množstva ktoré sa v danej dedine/meste vyzbiera keďže tento zber financuje tzv. OZV a pre občanov je teda zadarmo - čiže čím viac obec separuje tým častejšie sa zbiera.
Pri KO - ten si občan platí komplet náklady, zo zákona to obec nemôže dotovať aj keď väčšinou vždy niečo musí doplatiť. A platí sa preto tak veľa lebo je to drahe... vývoz speci drahým autom, phm, mzdy, uloženie na skládku aj skladkovanie. 1t odpadu len za uloženie na skládku stojí dobre vyše 100 e.

K oznámeniu .... keby u nás chceli všetko oznamovať cez fb miesto toho ukricaneho rozhlasu som šťastná. A to je problém pre to ísť? Véd keď tam budeš môžeš to rovno zaplatit+zaplatiť rovno aj dane a máš rok pokoj. Otázka pol hodky. V dnešnej dobe sa už kazdy dokáže uraziť a trucovat kvôli takým blbostiam ze je to nepochopiteľné.

leveta
3. apr 2025

Tento rok aj u nás tak isto...vyhlásili v rozhlase (v čase keď my pracujeme obaja), že treba prísť zaplatiť na obecný úrad. Na úradnej tabuli to inak nie je vyvesené, ani na FB ani stránke obce. Keby suseda nám to neoznámi tak nevieme. Proste by sme to riešili, keď už by nám bolo čudné, že teda neprišiel výmer :D ako na dedine nič hrozne by sa nestalo teda aj keby sa nedozvieme..ale manžel teda išiel na obec zaplatiť..zaplatil, dali mu ten papier, potvrdenie o zaplatení, ale že nálepky na smetiaku nemajú a má prísť o mesiac. Tiež som myslela, že chcú šetriť na obálke asi, lebo tieto dane nosí pani z obecného úradu roky, čiže poštovné neušetria..a zrazu o týždeň došiel poštou výmer znova. Čiže nakoniec aj poštovné platili :D takže nechápem tiež prečo sme mali prísť osobne, a vlastne to poslali navyše aj tak jeden papier. To asi nejaký nový pokus o niečo mal byť.

Strana
z3