Vypláca sa OČR aj v sobotu a nedeľu?
Viete mi prosím vysvetliť ako je to s OCR počas víkendov? Viem, že je klasicky vyplácaná aj počas víkendu. Ale ma to nejaký vplyv aj na plat? Pýtam sa kvôli sestre, ktorá je samozivitelka. Aktuálne ma jej syn chrípku a nevie, či si ma OCR pýtať už od piatku, a teda by ju mala aj počas soboty a nedele, alebo až od pondelku. Co bude pre nu finančné lepšie.
Ďakujem za rady.
@anonym_autor toto su zakladne veci, to akoze ma prvy krat choreho syna? alebo dalsia tema na rozvirenie ?
@anonym_autor toto su zakladne veci, to akoze ma prvy krat choreho syna? alebo dalsia tema na rozvirenie ?
@anonym_9a5837 cim vas otazka poburila? ja mam 2 deti, starsi 11r a OCVR som necerpala ani raz, tiez by som nevedela a zistovala by som si pri prvom cerpani.
@anonym_9a5837 cim vas otazka poburila? ja mam 2 deti, starsi 11r a OCVR som necerpala ani raz, tiez by som nevedela a zistovala by som si pri prvom cerpani.
@ukulela 11 r nikdy nebol chory? 🙏
@anonym_9a5837 a čo je natom? Tiež nechodím na OCR lebo mám vela dovolenky alebo sa striedame s mužom. Nemôže byť tema bez debilných pripomienok ako važne...
@anonym_autor finančne lepšie bude od piatku samozrejme. Ak cez víkend nepracuje, tak hodiny do fondu pracovneho času sa jej síce nerátajú, ale zaplatený ten víkend mať bude
@anonym_654916 ďakujem za odpoveď
@anonym_9a5837 nie, predstav si, že nikdy doposial nebola na OCR, keďže vždy sa snažila si to zariadiť inak. Nemá teraz inú možnosť.
@anonym_9a5837 to je neskutocne so zenskymi ako ty. Berie ocr zle je, bo vyuziva stat, neberie ocr do 11r dietata, zle je, bo zakladne veci to su....takych jak ty by mali blokovat a lepsie by sa tu zilo
@anonym_9a5837 mojaa uz 26 a tiez som s nou nikdy nebola na ocr
Mame skolku zavretu,a??mozno aj buduci tyzden,lebo zase deti grckaju a horuckuju,az 2deti prisli do skolky a ja stale v praci,ziadna ocrka.Muz ma poobednu,ja rannu.Vzdy je z nas niekto doma,ocrku nepotrebujeme.
@ukulela 11 r nikdy nebol chory? 🙏
@anonym_9a5837 11r som nebola na očr. Deti boli choré, vedeli sme to našťastie riesit bez OČR. A 20 rokov som nebola PN. Ani počas tehotenstva. Mam ale prácu, kde si veľa vecí viem zorganizovať sama. Ocr viem vyriešiť homeofficom ci náhradným voľnom.
@anonym_autor no ja sa riadim tym, ze nemocenske davky su platene na kalendarne dni, nie pracovne, aj sa tak rataju aj na vikend/sviatok.... Je tam nizsi priemer, takze ano oplati sa to a ak musim (zaciatok zvycajne neovplyvnim), ale koniec davam tak aby som mala nastup do prace pondelok, alebo utorok.. ako vida.

@anonym_autor finančne lepšie bude od piatku samozrejme. Ak cez víkend nepracuje, tak hodiny do fondu pracovneho času sa jej síce nerátajú, ale zaplatený ten víkend mať bude