icon

Vyplácanie bolestného z poistky

simonka32
17. sep 2022

Ahojte! Neviete prosím ,ako funguje vyplácanie z poistky,keď ste dlho na PN?A aké je bodovanie?Či je to už na percentá? Ďakujem

kaktusik007
17. sep 2022

@simonka32 z akej poistky? ja poznam pojem bolestne iba ohladne skod na zdravi, kde sa uplatnuje bolestne a potom ked je zdravotny stav ustaleny, tak stazenie spolocenskeho uplatnenia... A teda toto su presne legislativne urcene veci a vyplacaju sa vyhradne ked pride ku skode na zdravi.

0silvia0
17. sep 2022

@simonka32 no to si musis precitat svoju poistnu zmluvu. Predpokladam, ze kazda poistovna ma ine podmienky🤔

mogaa
17. sep 2022

@simonka32 ak máš poistenie PN- ky v zmluve, treba si prečítať zmluvu a všeobecné podmienky danej poisťovne.....zväčša je to pevná suma za deň a záleží od toho, na akú sumu si to poistila....

simonka32
autor
17. sep 2022

@kaktusik007 Zo životnej poistky.Idú mi vyberať maternicu.Ani neviem,či som sa opýtala správne.V zmluvách sa absolútne nevyznám.

elizabet173
17. sep 2022

@simonka32 veď si ju prečítaj, každá poisťovňa má iné podmienky a aj v rámci jednej môžeš mať dohodnutu inu sumu alebo si zavolaj do poistovne

0silvia0
17. sep 2022

@simonka32 kazda poistovna ma infolinku, skus zavolat

iveta7677
17. sep 2022

@simonka32 v poistnej zmluve mate napisane co mate poistene. Manzel ma aj poistenie PN je to pevna suma 10 eur na den. Keby sa stal PN tak by to musel hlasit hned do poistovne a dolozit vsetky potrebne doklady. Prave poistenie PN posudzuju velmi prisne. A inac musi byt minimalne 28 dni PN aby mu vyplatili PN z poistky.

mariet24
17. sep 2022

@simonka32 ani ja sa nevyznám, preto je fajn mať finančného poradcu. Ja svojej zavolám, stalo sa toto a toto, pošle mi inštrukcie čo ako vybaviť, prípadne aj sama poriesi... Syn si na dovolenke rozbil hlavu, nič vážne, povrchové a dali 100€... Záleží od zmluvy