Výplata a financie počas PhD štúdia
Ahojte pri štúdiu phd chodi aj nejaká výplata? Koľko?
Pri dennom áno, výplata je formou štipendia, sú to tabuľkové čísla, pred dizertačnou skúškou aktuálne na SR cca 1100€, po dizertačnej skúške cca 1300€... podľa projektov je potom možnosť získať aj nejaký úväzok alebo odmeny, to už záleží
@anonym_56bfe6 akurát si zabudla napísať, že PRED je to v "čistom" bez odvodov a zdaňovania a PO je to v hrubom 😅
@anonym_56bfe6 akurát si zabudla napísať, že PRED je to v "čistom" bez odvodov a zdaňovania a PO je to v hrubom 😅
@anonym_193997 Aj po (teda aktuálne) mi je stále vyplácané štipendium v čistom a nikdy som nepočula o tom, že by sa z neho malo odvádzať
@anonym_193997 Aj po (teda aktuálne) mi je stále vyplácané štipendium v čistom a nikdy som nepočula o tom, že by sa z neho malo odvádzať
@anonym_56bfe6 ja som si to pomýlila, myslela som, že si už skončila, ze uz si absolvovala dizertacnu skúšku. Ta suma PO sa mi veru zdala vysoká 😅
Dizertačnú skúšku som ale absolvovala (v polovici štúdia), ty asi myslíš obhajobu práce?? ..po ukončení štúdia sa samozrejme nedá hovoriť o tom, koľko človek bude mať na výplatnej páske, keďže záleží od pracoviska 🙂
Baby a koľko času trávite v škole? Sú tam možné nejaké absencie? Chcem sa od septembra prihlásiť na PhD, dieťa pôjde do škôlky, len neviem, či to zvládnem popri malom dieťati.
Baby a koľko času trávite v škole? Sú tam možné nejaké absencie? Chcem sa od septembra prihlásiť na PhD, dieťa pôjde do škôlky, len neviem, či to zvládnem popri malom dieťati.
@anonym_a1cb32 Záleží veľmi od odboru, od charakteru práce, od vedúceho... ja pre väčšinu prácovných činností potrebujem byť v škole (laboratórium), takže tam trávim naozaj veľa času + často pracujem ešte aj doma, ale zase mám to časovo veľmi flexibilné, čo oceňujem, no to už je na dohode s vedením katedry a pod.. môj odbor (aspoň prvé dva roky, kým som sa musela aj učiť) si s malým dieťaťom úplne predstaviť neviem, ale mám kamošky z úplne iných smerov, kde asi aj v pohode áno... hovorím, je veľmi veľmi individuálne, ale zo štúdijného poriadku je nárok na 40 dní štúdijného voľna...
Dizertačnú skúšku som ale absolvovala (v polovici štúdia), ty asi myslíš obhajobu práce?? ..po ukončení štúdia sa samozrejme nedá hovoriť o tom, koľko človek bude mať na výplatnej páske, keďže záleží od pracoviska 🙂
@anonym_56bfe6 áno, skúšku na konci štúdia.

Pri dennom áno, výplata je formou štipendia, sú to tabuľkové čísla, pred dizertačnou skúškou aktuálne na SR cca 1100€, po dizertačnej skúške cca 1300€... podľa projektov je potom možnosť získať aj nejaký úväzok alebo odmeny, to už záleží