icon

Výplata a financie počas PhD štúdia

Včera o 18:09

Ahojte pri štúdiu phd chodi aj nejaká výplata? Koľko?

anonym_56bfe6
Včera o 18:15

Pri dennom áno, výplata je formou štipendia, sú to tabuľkové čísla, pred dizertačnou skúškou aktuálne na SR cca 1100€, po dizertačnej skúške cca 1300€... podľa projektov je potom možnosť získať aj nejaký úväzok alebo odmeny, to už záleží

anonym_193997
Včera o 20:32
@anonym_56bfe6

Pri dennom áno, výplata je formou štipendia, sú to tabuľkové čísla, pred dizertačnou skúškou aktuálne na SR cca 1100€, po dizertačnej skúške cca 1300€... podľa projektov je potom možnosť získať aj nejaký úväzok alebo odmeny, to už záleží

@anonym_56bfe6 akurát si zabudla napísať, že PRED je to v "čistom" bez odvodov a zdaňovania a PO je to v hrubom 😅

anonym_56bfe6
Včera o 20:34
@anonym_193997

@anonym_56bfe6 akurát si zabudla napísať, že PRED je to v "čistom" bez odvodov a zdaňovania a PO je to v hrubom 😅

@anonym_193997 Aj po (teda aktuálne) mi je stále vyplácané štipendium v čistom a nikdy som nepočula o tom, že by sa z neho malo odvádzať

anonym_193997
Včera o 20:37
@anonym_56bfe6

@anonym_193997 Aj po (teda aktuálne) mi je stále vyplácané štipendium v čistom a nikdy som nepočula o tom, že by sa z neho malo odvádzať

@anonym_56bfe6 ja som si to pomýlila, myslela som, že si už skončila, ze uz si absolvovala dizertacnu skúšku. Ta suma PO sa mi veru zdala vysoká 😅

anonym_56bfe6
Včera o 20:44

Dizertačnú skúšku som ale absolvovala (v polovici štúdia), ty asi myslíš obhajobu práce?? ..po ukončení štúdia sa samozrejme nedá hovoriť o tom, koľko človek bude mať na výplatnej páske, keďže záleží od pracoviska 🙂

anonym_a1cb32
Včera o 20:53

Baby a koľko času trávite v škole? Sú tam možné nejaké absencie? Chcem sa od septembra prihlásiť na PhD, dieťa pôjde do škôlky, len neviem, či to zvládnem popri malom dieťati.

anonym_56bfe6
Včera o 21:05
@anonym_a1cb32

Baby a koľko času trávite v škole? Sú tam možné nejaké absencie? Chcem sa od septembra prihlásiť na PhD, dieťa pôjde do škôlky, len neviem, či to zvládnem popri malom dieťati.

@anonym_a1cb32 Záleží veľmi od odboru, od charakteru práce, od vedúceho... ja pre väčšinu prácovných činností potrebujem byť v škole (laboratórium), takže tam trávim naozaj veľa času + často pracujem ešte aj doma, ale zase mám to časovo veľmi flexibilné, čo oceňujem, no to už je na dohode s vedením katedry a pod.. môj odbor (aspoň prvé dva roky, kým som sa musela aj učiť) si s malým dieťaťom úplne predstaviť neviem, ale mám kamošky z úplne iných smerov, kde asi aj v pohode áno... hovorím, je veľmi veľmi individuálne, ale zo štúdijného poriadku je nárok na 40 dní štúdijného voľna...

anonym_193997
Včera o 21:10
@anonym_56bfe6

Dizertačnú skúšku som ale absolvovala (v polovici štúdia), ty asi myslíš obhajobu práce?? ..po ukončení štúdia sa samozrejme nedá hovoriť o tom, koľko človek bude mať na výplatnej páske, keďže záleží od pracoviska 🙂

@anonym_56bfe6 áno, skúšku na konci štúdia.