Výplata nemocenskej dávky zo sociálnej poisťovne
Ahojte.. Potrebujem poradit...Od oktobra som na PN kvoli rizikovemu tehotenstvu..Prve 4 oktobrove dni som bola este na dovolenke, od 5. oktobra az dodnes som na PN.. Chcem sa spytat: tie peniaze, co za prvych 10 dni vyplaca zamestnavatel mi prisli normalne ako vyplata, len neviem ze ci v tom bola aj ta nemocenska davka zo socialnej poistovne, alebo SP zasiela peniaze normalne zo svojho uctu..Mam v tom zmatok, poradte prosim 🙂
dievčatá, aký deň v mesiaci vám chodia nemocenské dávky ? od 16.6 som na PN a ešte mi nič neprišlo. Prvých 10 dní mi normalne zamestnavateľ zaplatil ale nič iné som nedostala. Volala som do soc. poistovne a zamestnávateľ im poslal všetky prechodky, čiže toto by malo byť v poriadku.
@piskotka128 Ak si zamestnávateľ naozaj splnil povinnosť tak ti mala prísť PN od SP od 27.6.-30.6, na účet okolo 15.7. a za júl okolo´15.8.
@evittam nooo, ale už je 24.8. a nič mi neprišlo. Vypisovala som síce IBAN, ale pani v soc. poistovni mi povedala, že mi to bude chodiť šekom. Mohlo prísť k pochybeniu so strany pošty ? vôbec neviem na koho sa obrátiť
Pred vyplatením dávky by ti mal prísť výmer zo sociálky o výške. Ten ti prišiel?? Ak áno, tak dávky chodia okolo 19. nasledujúci mesiac . Ak si vybudovala na zadnú stranu IBAN tak ti to išlo na účet. Pozri si pohyby na účet ak sa ti dá😃
@gulolicko Áno, rozhodnutie so soc. poistovne mi prišlo. Účet si sledujem každý deň a tak isto chodím pozerať do schránky a stále nič :(
Tak skús behnut sa sociálku ak sa ti dá...určite ti povedia ako ti to poslali.
@gulolicko práveže sa nedá, mám obmedzené vychádzky a za 2 hodiny nestíham tam a späť. Jedine opäť zavolám, ale ďakujem. 😉
Skus overit v praci ci poslali vsetky potrebne dokumenty (ale asi ano) a chod osobne do SP. Mam osobnu skusenost s tym ze sa im tam "stracaju" dokumenty, tiez som musela "hladat" minuly rok papier o ukonceni PN ktory sa stratil v medzipriestore medzi postou a SP takze mi davka prisla s 2mesacnym oneskorenim 🙂 pred mesiacom som zistila ze nemaju v vsysteme zmenene moje udaje, zmenu som nahlasovala cez zamestnavatela v decembri a potom aj osobne kedze som mala cestu okolo a samozrejme este v maji to nemali zmenene...minuly mesiac som zistila ze stale ma eviduju pod strym menom a zlou adresou 🙂 drzim palce !!
@momoqui ďakujem za typ,
V práci som sa pýtala a povedali mi, že hned všetko faxli a potom aj poslali poštou.
len môj zamestnávateľ má sídlo v BA /účtovníctvo,mzdové,personálne/, aj rozhodnutie mi prišlo zo soc. poisťovne z BA. Cez telefon mi povedali, že majú prechodové lístky aj za jún aj za júl.
@piskotka128 Treba spraviť čo ti tu už poradili a uvidíš - volaj do SP, že či ti poslali peniaze a akou formou.
Ahojte do socialnej som niesla prechod z mesiaca na mesiac ale meskala som lebo lekarka mala dovolenku.. Dnes je 28 a stale na ucet neprislo nic za august
@veronikanellka171 Zavolaj si do SP - tu ti s tým nepomôžeme. Pravdepodobne si to doniesla neskoro a nestihli to spracovať - tiež mali dovolenky - predpokladám.
Chcela by som sa opýtať že keď som na pn a ku koncu mesiaca nosím papier na peniaze do práce a moja šéfka ten papier nepošle dostanem vôbec peniaze ale čo pre to musím urobiť aby som ich dostala
@bubinko111 no ked ho neposle, peniaze nedostanes. original si zanes na socialku a do roboty posli len kopiu
Baby prišla vám tento mesiac PN, ? Som zo ZA a ešte nemám peniaze
Ahojte, chcela by som vás poprosiť o radu. Som 3 roky zamestnaná na TPP (podmienku 270 dní spĺňam). Zistila som, že som tehotná, s predpokladom na rizikové tehotenstvo, čo by bola dlhodobá PN až do nástupu na MD. Dá sa ešte urobiť niečo s tým aby som si zvýšila PN, prípadne aj MD?
Napadlo ma, že sa okrem mojej práce ešte zamestnám v bratovej s.r.o. a dorátam si mzdu na max. vymeriavací základ. Ak by som sa zamestnala napr. od zajtra, a bola by som zamestnaná aj počas januára kedy by som nastúpila na PN, dostávala by som PN od oboch zamestnávateľov z max vymeriavacieho základu?? Malo by to vplyv aj na výšku MD???
@janzi PN tiež neviem na 100% ale ak áno tak z toho nového zamestnania by si mala len z minima - to by viac vedela @zalka. Čo sa týka MD, tak len tak ako píše @majusqa77. Ak by si chcela vyššiu - max.MD a máš takú možnosť sa zamestnať v bratovej s.r.o. , tak by si musela skončiť terajší PP, zamestnať sa u brata na max.VZ a mať na tú novú zmluvu minimálne 90 dní bez PN a OČR a potom by sa ti MD počítalo z toho nového PP. Inak sa to nedá.
ahojte neviete kedy bude nabiehať pnka?
@veronikakajka Mne vždy okolo 15., ako aj MD. A podľa toho od koho čakáš PN - to čo píšem platí pre SP a ak si včas doručila potrebné doklady.
@evittam tak materska a rodičak už nabiehal, tak pnku asi až buduci týžden
@veronikakajka Neviem komu - rodičák len niekomu - a ten nemá nič spoločné s MD a PN, nakoľko ho vypláca úplne iná inštitúcia ako MD a PN. A skôr predpokladám, že zvyšné rodičáky a MD a PN začnú nabiehať až budúci týždeň.
@evittam tak papiere na SP som odovzdavala osobne 5.12.
baby co myslite? pn mi chodila do schranky, na matersku som si uz dala ucet. do 23.11 som bola pn, od 24.11 som na materskej. ako mi pridu peniaze?
@veronikanellka171 podľa mňa v decembri pnka a v januári md za november a december.

@evittam takže vyplatené budú určite? Len som sa zľakla, že nebudú vyplatené vôbec, keďže sa termín nedodržal. ale lekárka asi tiež hlási PN-károv poisťovni, že?