icon

Výplata nemocenskej dávky zo sociálnej poisťovne

ivoninka
20. nov 2012

Ahojte.. Potrebujem poradit...Od oktobra som na PN kvoli rizikovemu tehotenstvu..Prve 4 oktobrove dni som bola este na dovolenke, od 5. oktobra az dodnes som na PN.. Chcem sa spytat: tie peniaze, co za prvych 10 dni vyplaca zamestnavatel mi prisli normalne ako vyplata, len neviem ze ci v tom bola aj ta nemocenska davka zo socialnej poistovne, alebo SP zasiela peniaze normalne zo svojho uctu..Mam v tom zmatok, poradte prosim 🙂

evittam
3. nov 2015

@lenka9984 Tak záleží kedy to poslal zamestnávateľ do SP, nie kedy si to ty dala zamestnávateľovi. Ak po uzávierke - ktorú majú vždy k 5.v mesiaci tak dostaneš peniaze až v novembri - PN a OČR sa vyplácajú cca okolo 15.v mesiaci na účet. Preto ja vždy keď donesiem doklad zamestnávateľovi, tak mu nechám kópiu,dám si potvrdiť originál a osobne si to zanesiem na SP - čo si nezariadiš nemáš, bohužiaľ.

@lenka9984 No 6.novembra určite nebudeš mať ešte peniaze na účte, na účet sa PN a OČR posielajú okolo 15.v mesiaci. 😉
@vierkal Ak mali doklady včas, tak to by som tam narobila iný "bordel", nakoľko si mala dostať už PN za 18.9.-30.9. do 15.10. na účet. A ak si tam volala pred týždňom, tak aj tak oni peniaze skôr ako k tomu 15. nepošlú....

dena1973
3. nov 2015

@lenka9984 Je mozne, ze do toho 6 az 9.11. OCR dostanes. Zvyknu mat uzavierky aj zaciatkom mesiaca kedy zasielaju dlhodobe materske a ak ti to povedala na SP, tak je mozne, ze popri tychto davkach ti zasle aj OCR.

dena1973
3. nov 2015

@vierkal Ak si doklad dorucila do 5. dna v mesiaci a mas na to doklad, tak mas cim argumentovat. Mozes sa stazovat. No pokial doklad o prevzati s datumom nemas, tak nepochodis....bohuzial.

lenka9984
3. nov 2015

Volala.som priamo pani na.socialku.a.ze.som uz napisana v 1.uzavierke n zaciatku mesiaca ze 4 novembra posielaju peniazky na ucet a ze v piatok 6 ich.urcite bidem.mat

dena1973
3. nov 2015

@lenka9984 Ak ti to slubila, tak to by si mala dostat toho cca 6-teho...

lenka9984
3. nov 2015

Anotak mi povedala 😉iste si nevymyslala ked mala moje udaje

mojsa123456
8. nov 2015

Dobry den prosim Vas som povinna davat kazdy mesiac zamestnavatelovi prrchodku z mesiaca na mesiac ltpra sadava na aocialne ak som na PN?

majusqa77
9. nov 2015

@mojsa123456 ano. Koli evidencii dochadzky. Minimalne kopiu

zlatinko17
13. nov 2015

Neviete kedy budu vyplacat pn za oktober marodovala som prvy krat

vierkal
13. nov 2015

@zlatinko17 mne prisla prave dnes 13.11.2015 pn a to som doma na marotke od 8.9.2015.

evittam
14. nov 2015

@zlatinko17 Záleží od toho od kedy si PN, prvých 10 dní ti platí zamestnávateľ, od 11.dňa SP. No a záleží od toho kedy zamestnávateľ doručil doklad o tvojej trvajúcej PN do SP ak to stihol do cca 5.-6. v mesiaci, tak buď už máš dávku na účte alebo max.v pondelok. Ak nie tak až budúci mesiac.

lujzzicka
3. feb 2016

Prosím Vas bola.som v SP zaniesť prechodku ale nedala som tam číslo účtu,peniažky mi pošlú poukážkou??

pukinka11
5. feb 2016

@lujzzicka Dôležité je číslo, ktoré si uviedla na začiatku PN na tom doklade.... na prechodný lístok sa myslím nepíše číslo účtu....
Ale ak myslíš, že si odovzdala začiatok PN bez čísla účtu, mali by ťa kontaktovať o doplnenie....
Ja som tak zabudla napísať na očr a volali mi, aby som si to prišla doplniť 🙂

lujzzicka
5. feb 2016

@pukinka11 no ja.som tie dva papiere odovzdala zamestnávatelovi a on nahlasuje začiatok Pn Socíalnej poistovni a tiež sjm tam nič nepísala,ved zamestnávatel moje číslo má a zatial ma nikto nekontaktoval.No odniesla.som to do práce ešte 30.12.2015 a včera mi volali že manager to zabudol poslať účtovnírke takže to včera riešili.Takže začiatok Pn nikto do včera nenahlásil a prechodku som niesla 26.1.No obávam sa či vobec tento mesiac aj nejaké peniaze dostanem,či to účtovníčka doriešila.Zo zamestnania prvých 11dni možno ešte áno ale zo Socíálnej možno nsraz bud mesiac ked to domrvili.A teda poukážkou to neposielajú,može sa stať že zamestnávatel tam dopíše to číslo účtu,resp.účtovníčka??

pukinka11
7. feb 2016

Nie nedopíšu, ja som mala ten istý prípad....

evittam
7. feb 2016

@lujzzicka Prečo by poukážkou neposielali - SP?! Ak nenapíšeš číslo účtu ale adresu tak ti to pošlú poštovou poukážkou. A zamestnávateľ platí prvých 10 dní nie 11-to len pre poriadok.

lujzzicka
7. feb 2016

@evittam Dakujem

lujzzicka
7. feb 2016

@pukinka11 Dakujem

pukinka11
7. feb 2016

@evittam
@lujzzicka samozrejme, že pošlú, ale treba to tam vyznačiť... 🙂 keď nie je vyznačené nič, telefonujú a zavolajú na doplnenie.... 🙂

evittam
8. feb 2016

@pukinka11 Veď to je hádam jasné každému - som to aj napísala - ak napíšeš adresu a nie č.účtu tak ti to pošlú poštovou poukážkou - ak nenapíšeš nič tak ti nič nepošlú - nemajú totižto kam.
@lujzzicka

vierkal
8. feb 2016

no v utorok idem vypisat na matersku z marotky tak som zvedava co mi socialka napise lebo ked som volala tak jedna pani mi povedala ze na zvysenu matersku na pol roka nemam pravo a druha mi povedala ze mam. tak a rozhodnem sa ixxixixixixixi len od doktorky neivem kde to mam zaniest ci zamestnavatelovi ci na socialku rovno.vsade pisu inak

majusqa77
8. feb 2016

@vierkal ak si v TPP, musis cez zamestnavatela, on tam dava peciatku

vierkal
8. feb 2016

@majusqa77 dakujeem tak to vobec nemusim ist na socialku?

majusqa77
8. feb 2016

@vierkal standardne nie

pukinka11
8. feb 2016

@evittam ja som to myslela inak, že keď nenapíšeš vôbec nič.

evittam
8. feb 2016

@vierkal O akej "zvýšenej materskej na pol roka" hovoríš? Existuje len jedna materská a buď na ňu nárok máš alebo nie - a to by si mala vedieť aj sama-ak tvoj TPP trvá a máš nemocenské poistenie 270 dní za posledné dva roky pred pôrodom tak na MD nárok máš. A MD nie je 6 mesiacov ale 34 týždňov čiže cca 8,5 mesiaca. 😉

vierkal
9. feb 2016

@evittam no tych 270 dni, lebo jedna mi povedala ze marotka sa do toho nerata a druha ze rata. jaj to az 8 mesicov? no pri prvej dcere pred 16 rokmi som mala len pol roka xixixxixi moc som nesledovala tieto zmeny 🙂)))

marika1230
14. mar 2016

@evittam ahojte potrebovala by som poradiť. Som na PN od 8.2 ,A marodujem naďalej. Prechodku- papier na peniaze som poslala do sociálnej poisťovne. A teraz neviem. Či peniaze dostanem keďže som tu Prechodku neposlala najprv zamestnávateľ ovi??

evittam
14. mar 2016

@marika1230 Záleží kedy si predchodku poslala a kedy ju obdržala SP....a či stihla spracovať tvoju PN - ak áno tak dostaneš PN za prvých 10 dní od zamestnávateľa a za zvyšok od SP, ak nie tak dostaneš len od zamestnávateľa a za zvyšné dni vo februári + marcovú PN dostaneš v apríli. Najlepšie je vždy doniesť prechodku osobne do SP.

marika1230
14. mar 2016

@evittam Z práce som už dostal výplatu+PN za 10 dní.A Prechodku som posielala doporučené 29.2, som sledovala zásielku A píše tam že 1.3 bol list prevzatý.
Tak ale netrebalo to poslať aj do práce tu Prechodku stačilo do sociálnej?