Výplata nemocenskej dávky zo sociálnej poisťovne
Ahojte.. Potrebujem poradit...Od oktobra som na PN kvoli rizikovemu tehotenstvu..Prve 4 oktobrove dni som bola este na dovolenke, od 5. oktobra az dodnes som na PN.. Chcem sa spytat: tie peniaze, co za prvych 10 dni vyplaca zamestnavatel mi prisli normalne ako vyplata, len neviem ze ci v tom bola aj ta nemocenska davka zo socialnej poistovne, alebo SP zasiela peniaze normalne zo svojho uctu..Mam v tom zmatok, poradte prosim 🙂
Volala.som priamo pani na.socialku.a.ze.som uz napisana v 1.uzavierke n zaciatku mesiaca ze 4 novembra posielaju peniazky na ucet a ze v piatok 6 ich.urcite bidem.mat
Anotak mi povedala 😉iste si nevymyslala ked mala moje udaje
Dobry den prosim Vas som povinna davat kazdy mesiac zamestnavatelovi prrchodku z mesiaca na mesiac ltpra sadava na aocialne ak som na PN?
@mojsa123456 ano. Koli evidencii dochadzky. Minimalne kopiu
Neviete kedy budu vyplacat pn za oktober marodovala som prvy krat
@zlatinko17 mne prisla prave dnes 13.11.2015 pn a to som doma na marotke od 8.9.2015.
@zlatinko17 Záleží od toho od kedy si PN, prvých 10 dní ti platí zamestnávateľ, od 11.dňa SP. No a záleží od toho kedy zamestnávateľ doručil doklad o tvojej trvajúcej PN do SP ak to stihol do cca 5.-6. v mesiaci, tak buď už máš dávku na účte alebo max.v pondelok. Ak nie tak až budúci mesiac.
Prosím Vas bola.som v SP zaniesť prechodku ale nedala som tam číslo účtu,peniažky mi pošlú poukážkou??
@lujzzicka Dôležité je číslo, ktoré si uviedla na začiatku PN na tom doklade.... na prechodný lístok sa myslím nepíše číslo účtu....
Ale ak myslíš, že si odovzdala začiatok PN bez čísla účtu, mali by ťa kontaktovať o doplnenie....
Ja som tak zabudla napísať na očr a volali mi, aby som si to prišla doplniť 🙂
@pukinka11 no ja.som tie dva papiere odovzdala zamestnávatelovi a on nahlasuje začiatok Pn Socíalnej poistovni a tiež sjm tam nič nepísala,ved zamestnávatel moje číslo má a zatial ma nikto nekontaktoval.No odniesla.som to do práce ešte 30.12.2015 a včera mi volali že manager to zabudol poslať účtovnírke takže to včera riešili.Takže začiatok Pn nikto do včera nenahlásil a prechodku som niesla 26.1.No obávam sa či vobec tento mesiac aj nejaké peniaze dostanem,či to účtovníčka doriešila.Zo zamestnania prvých 11dni možno ešte áno ale zo Socíálnej možno nsraz bud mesiac ked to domrvili.A teda poukážkou to neposielajú,može sa stať že zamestnávatel tam dopíše to číslo účtu,resp.účtovníčka??
Nie nedopíšu, ja som mala ten istý prípad....
no v utorok idem vypisat na matersku z marotky tak som zvedava co mi socialka napise lebo ked som volala tak jedna pani mi povedala ze na zvysenu matersku na pol roka nemam pravo a druha mi povedala ze mam. tak a rozhodnem sa ixxixixixixixi len od doktorky neivem kde to mam zaniest ci zamestnavatelovi ci na socialku rovno.vsade pisu inak
@vierkal O akej "zvýšenej materskej na pol roka" hovoríš? Existuje len jedna materská a buď na ňu nárok máš alebo nie - a to by si mala vedieť aj sama-ak tvoj TPP trvá a máš nemocenské poistenie 270 dní za posledné dva roky pred pôrodom tak na MD nárok máš. A MD nie je 6 mesiacov ale 34 týždňov čiže cca 8,5 mesiaca. 😉
@evittam ahojte potrebovala by som poradiť. Som na PN od 8.2 ,A marodujem naďalej. Prechodku- papier na peniaze som poslala do sociálnej poisťovne. A teraz neviem. Či peniaze dostanem keďže som tu Prechodku neposlala najprv zamestnávateľ ovi??
@marika1230 Záleží kedy si predchodku poslala a kedy ju obdržala SP....a či stihla spracovať tvoju PN - ak áno tak dostaneš PN za prvých 10 dní od zamestnávateľa a za zvyšok od SP, ak nie tak dostaneš len od zamestnávateľa a za zvyšné dni vo februári + marcovú PN dostaneš v apríli. Najlepšie je vždy doniesť prechodku osobne do SP.
@evittam Z práce som už dostal výplatu+PN za 10 dní.A Prechodku som posielala doporučené 29.2, som sledovala zásielku A píše tam že 1.3 bol list prevzatý.
Tak ale netrebalo to poslať aj do práce tu Prechodku stačilo do sociálnej?

@lenka9984 Tak záleží kedy to poslal zamestnávateľ do SP, nie kedy si to ty dala zamestnávateľovi. Ak po uzávierke - ktorú majú vždy k 5.v mesiaci tak dostaneš peniaze až v novembri - PN a OČR sa vyplácajú cca okolo 15.v mesiaci na účet. Preto ja vždy keď donesiem doklad zamestnávateľovi, tak mu nechám kópiu,dám si potvrdiť originál a osobne si to zanesiem na SP - čo si nezariadiš nemáš, bohužiaľ.
@lenka9984 No 6.novembra určite nebudeš mať ešte peniaze na účte, na účet sa PN a OČR posielajú okolo 15.v mesiaci. 😉
@vierkal Ak mali doklady včas, tak to by som tam narobila iný "bordel", nakoľko si mala dostať už PN za 18.9.-30.9. do 15.10. na účet. A ak si tam volala pred týždňom, tak aj tak oni peniaze skôr ako k tomu 15. nepošlú....