Výplata nemocenskej dávky zo sociálnej poisťovne
Ahojte.. Potrebujem poradit...Od oktobra som na PN kvoli rizikovemu tehotenstvu..Prve 4 oktobrove dni som bola este na dovolenke, od 5. oktobra az dodnes som na PN.. Chcem sa spytat: tie peniaze, co za prvych 10 dni vyplaca zamestnavatel mi prisli normalne ako vyplata, len neviem ze ci v tom bola aj ta nemocenska davka zo socialnej poistovne, alebo SP zasiela peniaze normalne zo svojho uctu..Mam v tom zmatok, poradte prosim 🙂
Baby, ktore sa vyznate, co sa stane ak bola prechodka poslana neskoro? Tie peniaze uplne prepadnu, ci pridu dalsi mesiac? Dakujem
@erinne dalsi mesiac by mali
Niekedy posielajú aj v tzv. "druhom kole" aj mne koľko krát prišlo až okolo 22... Ale prísť musia, peniažky neprepadnú 🙂 Ale asi závisí aj ktorá pobočka, prípadne sa treba spýtať- stačí zavolať...
@pukinka11
@dena1973
@miskanikolas dakujem baby, pre istotu tam zavolam. Vsak sa mi to nezdalo ze by tie peniaze len tak prepadli, ale sestricka u dr mi take nieco splietala, tak preto sa pytam. Este raz vam dakujem 🙂
Mne stále neprišli za apríl peniaze. Je to normálne?
@stankaboh Sociálna poisťovňa má 60 dní na doručenie vyjadrenia o výške dávky PN ale vyplácajú skôr - záleží teda kedy tvoje doklady o PN poslala alebo doručila osoba z vašej firmy za to zodpovedná. Ja sa na to nikdy nespolieham - vždy som si dala potvrdiť PN-ku od zamestnávateľa - nechala som kópiu a originál som zaniesla do SP a ja som si ešte dala svoju kópiu potvrdiť od nich, že PN prevzali a potom to isté s prechodným lístkom. Čiže ty si PN od 31.3. - prvých 10 dní ti platí zamestnávateľ potom SP - no a ak bola tvoja PN do SP doručená cca do 3.5. tak by ti už PN za apríl vyplatila aj SP - zisti si to u vás vo firme.
A kedy ma byt tento mesiac vyplata PN neviete nahodou?
@miskanikolas Na účet to býva vždy okolo 13.-15. v mesiaci
Prave som volala na socialku ze budu posielat pn okolo 15,16 na ucet
Zdravím Vás chcem sa spýtať keď vychádza 18 na sobotu kedy sa vypláca marodka zo sociálnej poisťovne ďakujem
Dobrý deň rada by som sa spýtala keď som si dala zaslať pn na poštu kedy to vyplácajú to ako podpory od 18? Ďakujem za odpoveď
Áno, na účet to chodí skôr...
Ahojte prisla niekomu pnka?
@miskanikolas ano, mne vcera na ucet TB
Dakujem mne dnes
Baby poradite prosim?...zamestnavatel musi platit pn prvych 10 kalendarnych alebo pracovnych dni?dakujem 🙂
Ahoj potrebujem poradit bol som hospitalizovany v nemocnici nevedel som poslat do firmy papier na peniaze vybavil som papier na peniaze paslal som ho az 8 dna lebo firma mala dovolenku chcem sa opytat neviete dostanem riadne peniaze
Ked nie su papiere odovzdane najneskor 3 v mesiaci,tak nedostanes vyplatene,az buduci mesiac aj za ten predosly.Do 3 v socialnej poistovni musia byt papiere.
@mirecbobor
@popoluska340 Prvých 10 dní platí NP zamestnávateľ, až potom SP. Čiže ak si bol PN od 1.8. - tak do 10.8. ti platí PN zamestnávateľ a mal by ti to vyplatiť v augustovej výplate , až potom vypláca SP - a to dostaneš v septembri.
@evittam mas pravdu,ze zamestnavatel,sory za mylnu info.Ja som tiez pn po operacii,a to mi uplne vypadlo.Uz som doma 5 mesiacov,po totalke.
@popoluska340 Mne sa ospravedlňovať nemusíš. 😉
Ahojte.. prisla uz dnes niekomu PN zo socialnej poistovne??
V piatok nabehlo manzelovi. Bratislava petrzalka

@suve99 dakujem za odpoved na ucet som mu to davala.