icon

Výplata nemocenskej dávky zo sociálnej poisťovne

ivoninka
20. nov 2012

Ahojte.. Potrebujem poradit...Od oktobra som na PN kvoli rizikovemu tehotenstvu..Prve 4 oktobrove dni som bola este na dovolenke, od 5. oktobra az dodnes som na PN.. Chcem sa spytat: tie peniaze, co za prvych 10 dni vyplaca zamestnavatel mi prisli normalne ako vyplata, len neviem ze ci v tom bola aj ta nemocenska davka zo socialnej poistovne, alebo SP zasiela peniaze normalne zo svojho uctu..Mam v tom zmatok, poradte prosim 🙂

miskanikolas
12. máj 2016

@suve99 dakujem za odpoved na ucet som mu to davala.

erinne
19. máj 2016

Baby, ktore sa vyznate, co sa stane ak bola prechodka poslana neskoro? Tie peniaze uplne prepadnu, ci pridu dalsi mesiac? Dakujem

miskanikolas
19. máj 2016

@erinne dalsi mesiac by mali

dena1973
19. máj 2016

@erinne Určite neprepadnú... budú zaslané na ďalší mesiac...

pukinka11
19. máj 2016

Niekedy posielajú aj v tzv. "druhom kole" aj mne koľko krát prišlo až okolo 22... Ale prísť musia, peniažky neprepadnú 🙂 Ale asi závisí aj ktorá pobočka, prípadne sa treba spýtať- stačí zavolať...

erinne
19. máj 2016

@pukinka11
@dena1973
@miskanikolas dakujem baby, pre istotu tam zavolam. Vsak sa mi to nezdalo ze by tie peniaze len tak prepadli, ale sestricka u dr mi take nieco splietala, tak preto sa pytam. Este raz vam dakujem 🙂

stankaboh
11. jún 2016

Mne stále neprišli za apríl peniaze. Je to normálne?

evittam
11. jún 2016

@stankaboh Ahoj, no záleží od toho kedy im bol doručený doklad o tvojej PN a či si doručila aj "prechodku-papier na peniaze"......Ale, že ešte nemáš za apríl je teda divné... Neviem od kedy si PN ale ak si ešte stále tak už budúci týždeň by si mala dostať za máj.

stankaboh
11. jún 2016

Ahoj,no ja som šla na PN od 31.marca a všetky papiere som aj v ten deň doručila do roboty. Počula som ale,že sociálka má na vyplatenie 2 mesiace tak neviem.
@evittam

evittam
11. jún 2016

@stankaboh Sociálna poisťovňa má 60 dní na doručenie vyjadrenia o výške dávky PN ale vyplácajú skôr - záleží teda kedy tvoje doklady o PN poslala alebo doručila osoba z vašej firmy za to zodpovedná. Ja sa na to nikdy nespolieham - vždy som si dala potvrdiť PN-ku od zamestnávateľa - nechala som kópiu a originál som zaniesla do SP a ja som si ešte dala svoju kópiu potvrdiť od nich, že PN prevzali a potom to isté s prechodným lístkom. Čiže ty si PN od 31.3. - prvých 10 dní ti platí zamestnávateľ potom SP - no a ak bola tvoja PN do SP doručená cca do 3.5. tak by ti už PN za apríl vyplatila aj SP - zisti si to u vás vo firme.

erinne
11. jún 2016

@stankaboh ani mne nie, ale viem uz kde je chyba, bola som to riesit na SP a mala by mi tento mesiac prist aj za april nemocenska.

erinne
11. jún 2016

@stankaboh presne ako hovori @evitamm, prechodka im prisla neskoro lebo moj zamestnavatel ju mal tyzden na stole. Tento mesiac som si ju na SP poslala sama.

miskanikolas
11. jún 2016

A kedy ma byt tento mesiac vyplata PN neviete nahodou?

evittam
12. jún 2016

@miskanikolas Na účet to býva vždy okolo 13.-15. v mesiaci

miskanikolas
13. jún 2016

Prave som volala na socialku ze budu posielat pn okolo 15,16 na ucet

lukasmiso
17. jún 2016

Zdravím Vás chcem sa spýtať keď vychádza 18 na sobotu kedy sa vypláca marodka zo sociálnej poisťovne ďakujem

zlatka1981
13. júl 2016

Dobrý deň rada by som sa spýtala keď som si dala zaslať pn na poštu kedy to vyplácajú to ako podpory od 18? Ďakujem za odpoveď

suve99
13. júl 2016

Áno, na účet to chodí skôr...

miskanikolas
15. júl 2016

Ahojte prisla niekomu pnka?

erinne
15. júl 2016

@miskanikolas ano, mne vcera na ucet TB

miskanikolas
15. júl 2016

Dakujem mne dnes

tigerko69
28. júl 2016

Baby poradite prosim?...zamestnavatel musi platit pn prvych 10 kalendarnych alebo pracovnych dni?dakujem 🙂

majusqa77
28. júl 2016

@tigerko69 nemocenske sa pocita na kalendarne dni

mirecbobor
13. aug 2016

Ahoj potrebujem poradit bol som hospitalizovany v nemocnici nevedel som poslat do firmy papier na peniaze vybavil som papier na peniaze paslal som ho az 8 dna lebo firma mala dovolenku chcem sa opytat neviete dostanem riadne peniaze

popoluska340
13. aug 2016

Ked nie su papiere odovzdane najneskor 3 v mesiaci,tak nedostanes vyplatene,az buduci mesiac aj za ten predosly.Do 3 v socialnej poistovni musia byt papiere.

evittam
14. aug 2016

@mirecbobor
@popoluska340 Prvých 10 dní platí NP zamestnávateľ, až potom SP. Čiže ak si bol PN od 1.8. - tak do 10.8. ti platí PN zamestnávateľ a mal by ti to vyplatiť v augustovej výplate , až potom vypláca SP - a to dostaneš v septembri.

popoluska340
14. aug 2016

@evittam mas pravdu,ze zamestnavatel,sory za mylnu info.Ja som tiez pn po operacii,a to mi uplne vypadlo.Uz som doma 5 mesiacov,po totalke.

evittam
15. aug 2016

@popoluska340 Mne sa ospravedlňovať nemusíš. 😉

ludkaj100
15. aug 2016

Ahojte.. prisla uz dnes niekomu PN zo socialnej poistovne??

miskanikolas
15. aug 2016

V piatok nabehlo manzelovi. Bratislava petrzalka