Vyplatenie súurodenca počas života rodičov
Dobry vecer..mam brata a obaja rodicia ziju.chceli by sme byvat u nasich.ako by ste postupovali v nasom pripade. Chceme byvat u rodicov s tym ze raz nam to ostane(dufam teda v to ze to bude az za veeela rokov),ale popri tom ako by sme tam byvali by sme to uz chceli prerabat..vyplatit brata uz teraz sa asi neda kedze teraz su vlastnici rodicia a ja ho vlastne nemam z coho vyplatit..ako to naj vyriesit? Dakujem za vase postrehy a mozno aj skusenosti
@reanda tych moznosti “kam by rodicia sli po predaji domu” je xxx. Dohodnut sa s dietatom, ktore dom odkupi, je len jedna z mnohych.
A este nieco - prestan ma presviedcat o spravnosti tvojho nazoru, nezaujima ma to. Dedicstvo z mojho pohladu nie je povinnost, delit ho este kym rodicia ziju je pre mna uplne no-go a nepotrebujem o tom s nikym diskutovat. Ty mas svoj nazor, tiez ti ho neberiem.
A autorka si tu snad z toho mnozstva navrhov a rad vyberie to, co bude pre nich vsetkych najlepsie.
Ja to nejako nechápem . Píšeš ,že hypo by ti aj dali, ale nemáš vlastne prostriedky a si na materskej. Takže nedali. Máte dve deti, jeden plat a materskú+manžel platí výživné na dve deti. A chcete prerábať a pomáhať rodičom. Vyplatiť brata nemáš z čoho.
Milá pani autorka, toto je zaciatok konca vazho manzelstva...dobre si to rozmysli. Naozaj financne to nedate a este takto. Neviem ake mate tam vztahy, ale sama pises, ze dedo je tvrdohlavy...aby nesekiroval pana manzela..a onedlho tu mame temu, ze sa rozvadzas...inak odporucala by som aj manzelovi, aby to dobre zvazil a ked do toho ide, tak nech si odkalda vsetky fakturky, blocky. Bude makat na cudzom a nie na svojom. Aj ked tam bude byvat a zit nikdy to nebude jeho a predpokladam, ze teda dom by napisali rodicia na teba a nie na "Vas" dvoch...bud nech tam figuruje aj on na LV alebo nic...
@autor... a brat o dom zaujem nema? jemu by sa nehodilo doopatrovat? ked nemas teraz na jeho vyplatenie a nechces ho ani obist v naroku na jeho cast tak jedine pol domu napisat na neho pol na vas uz teraz s tym ze rodicia tam budu mat tarchu .. dom prerobit na 2 samostatne jednotky by sa nedalo? ono su len dve moznosti-vyplatit brata alebo ho obist a nic mu nedat -co by bolo neeticke ..kazdopadne byvanie nech uz urobis ako chces bude tvoje a nie partnerove-bude chciet on vrazat do dacoho co nieje jeho ? ak si ho vezmes a das mu polovicu v pripade rozvodu by mal aj on narok na cast domu s rodicmi a skomplikovalo sa to este viac ... takze navrhujem sadnut si nielen s rodicmi ale aj s bratom a skusit sa neako dohodnut ..vypocut si aj brata a aj rodicov a mozno ako som uz spomenula..zacat vyplacat brata z ciastky na akej sa dohodnete ...