icon

Výpočet hmotnej núdze a ochranného príspevku pre rodinu

vladkabalazova
7. nov 2025

Prajem dobrý deň chcem sa vás opýtať vie mi niekto zhruba povedať koľko dostanem v tento mesiac prvý raz vyplatenú hmotnú núdzu sme 4clenna rodina a ochranný príspevok je vyplatený dokopy s hmotnou núdzou alebo zvlášť? Som na PN aj môj druh mám vývod v oblicke a druh prerezanu šľachu PN nám asi nebude vyplatené ale viem namiesto PN máme nárok na ten ochranný príspevok vie mi niekto povedať koľko dostanem? Pýtam sa lebo si potrebujem zaplatiť CT vyšetrenie keďže som samoplatitel vopred ďakujem

zmrzlinka2021
7. nov 2025

@vladkabalazova prečo by ti pn nemala byť vyplatená?

zmrzlinka2021
7. nov 2025

@vladkabalazova tvoj kamarát nemá platenú pn?

vladkabalazova
autor
7. nov 2025
@zmrzlinka2021

@vladkabalazova prečo by ti pn nemala byť vyplatená?

@zmrzlinka2021 pretože som nepracovala a ani priateľ nemal zmluvu on pracoval ale nie na zmluve to mal len stálu fusku v kamenarstve

anonym_83fe19
7. nov 2025
@vladkabalazova

@zmrzlinka2021 pretože som nepracovala a ani priateľ nemal zmluvu on pracoval ale nie na zmluve to mal len stálu fusku v kamenarstve

@vladkabalazova skoda ludia, a co tak ist do prace. ci to nehrozi? pri PN ak mas platenu neviem ci mas narok na HN.
vies mne sa hrozne paci jedna vec, vlastne ludia co riadne nikdy nerobili dostavaju za co?
za to ze nikdy nerobili?
takto mame ozaj nastaveny system ze vsetci ostatni makame v praci aby sme mali z coho zit a odtstani ruku natahujete?
a to mate deti? tie dalsie dve osoby?
ako sa viete o nich starat za tychto podmienok?
z coho si platis zdravotku? ked nepracujes.
nechapem, asi carujete.
ale prajem aby ste vyzdraveli, zdravie mame len jedno.

anonym_81ae13
7. nov 2025

PN nebudete mat platenu ak ste nepracovali

CT preco platis ako samoplatca? ak si evidovana na UP tak za teba zdravotne poistenie plati stat

Predpokladam ze nepoberas RP deti su uz vacsie a iba pridavky na ne a ste obaja vypisany na PN a je to nahlasene na UPSVAR

na ochranny prispevok mate narok az po 30 dnoch PN inak na vasu rodinu je davka v hmotnej nudzi 225€ (spolu)

https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...

ekira1
7. nov 2025
@vladkabalazova

@vladkabalazova ako vieš, že máte nárok na ochranný príspevok? Ktorú podmienku spĺňaš? A logicky PN nedostanete, keď nie ste zamestnaní. Samoplatca si pretože máš dlh na zdravotnom?