Kedy mi bude vyplatená hmotná núdza?

22. feb 2022

Ahojte, mám otázku..ak som podala žiadosť na
urade na hmotnú núdzu prvý februárový týždeň, tak že kedy mi bude prvá vyplatená. Pýtala som sa aj tam.povedali mi, že v marci. Druhy krát iná pani,že v apríly. Tak do tretice sa opýtam tu.

pribinak
22. feb 2022

majú min. 30 dni na spracovanie tvojej žiadosti.

alenah31
22. feb 2022

Odo dna podania ziadosti maju na posudenie, priznanie a vyplatenie davky az 60 dni. Nikto ti nepovie ci to stihnu v marci alebo az aprili.

alenah31
22. feb 2022

@pribinak nie 60? Aspon to tak bolo.

pribinak
22. feb 2022

@alenah31 veď píšem že min. 30 dni. Tak môže byt že 60 dni. Navyše ľudia majú kvôli covidu pn-ký, …

autor
22. feb 2022

Teraz čítam v inej diskusii, že pani nemá ešte zatiaľ súdom určené výživné na deti výživné a odpovede sú tam také že jej hmotnú neuznajú kým nebude mať určené výživné na dieťa. To mi dáko nesedí keďže kým prebehne súd môže to trvať aj niekoľko mesiacov. Dovtedy nemá človek nárok na nič teda okrem práce ktorá nepadá z neba ako pečené holuby, hlavne keď ste slobodná matka nemôžete zobrať každu ponuku. Pýtam sa lebo som v podobnej situácii a toto ma zarazilo

alenah31
22. feb 2022

Ak nemas sudom urcene vyzivne tak nie - hmotnu nudzu nepriznaju. Financne zabezpecit dieta ma v prvom rade rodic - matka aj otec. Pri posudzovani hmotnej nudze je vyzivne povazovane za prijem. Statu mas preukazat, ze si vyuzila vsetky zakonne moznosti na zlepsenie fin. situacie. Ak nemas rozsudok o vyzivnom - nevyuzila si ich, stat ti hm. nudzu skutocne neprizna.

loginexistuje
22. feb 2022

Bez sudom urceneho vyzivneho to nepojde detto ak mas RP tak tiez to nevychadza