Vysoké odvody a transakčná daň
Castejsie som sa vyjadrovala, ake rizika prinasaju Trumpove cla a proruske smerovanie nasej vlady: ohrozenych je 20tisich pracovnych miest v priemysle a zbrojarske firmy u nas nebudu budovat zavody, lebo sme ako krajina bezpecnostnym rizikom. Mozno si bezny clovek povie, ved dako prezijeme.
Co ma ale samotnu prekvapilo, je ako vnima zahranicie nase nove odvody a transakcnu dan. Pracujem na managerskej pozicii pre zahranicnu firmu. Ked niekoho firme odporucim, som 100% presvedcena, ze je to top clovek - 20r skusenosti, aspon 3 jazyky, ludsky, empaticky, priatelsky, mudry clovek. Taky, aky sa na trhu objavi raz za 5 rokov a po ktorom v zahranici donedavna isli ako supy. Tak taky jeden moj znamy mi volal, ci pre neho nieco nemame. Odpoved sefa ma fakt sokovala: Na Slovensku uz neplanujeme prijat nikoho. Krajina ma velmi vysoke odvody + transakcna dan. NOvych ludi prijimame v Spanielsku, Portugalsku.
Tak ak si niekto mysli, ze prezijeme, tak ja uz sa zacinam bat. Byt dnes top clovekom nestaci. Treba realne odist z krajiny :(
Je to nefer voci tym, ktori dnes maju za sebou 10r prace a dufali, ze po 20r praxe budu velmi vysoko. Takych miest na Slovensku uz proste bude malo. A ked nebude takych, nebudu ani kucharky v business centrach, upratovacky, recepcne, nebudu instalateri atd.
Ja verim, ze coskoro pride nova vlada a toto vsetko opravi.
Drzme si palce!
@veronika2021 Mas z casti pravdu. Len sa mylis,ze za to nemoze politika........za politiku mozu ludia,ktori to tam zvolili......aka krajina,taka politika. A slovakov spaja zavist,nenavist,ohovaranie neziclivost.......u nas sa uspech neodpusta. Bohuzial mame mentalitu otrokov. S čechmi sme boli 80 rokov jeden stat.......a rozdiel neskutocny v mentalite....
@martin96321 ano tak som to myslela,na prvu za to moze politika,ale politici su symptom nie pricina choroby😁
@veronika2021 Nador treba vyrezat a nebabrat sa s nim😉 Ak by bolo na mne,tak okamzite zakazem volit kudim starsim ako 45 rokov.....Nech si rozhodnu mladi co chcu.
@martin96321 nehnevaj sa na mna, moja svokra ma 73, nikdy tuto zberbu nevolila, moja mama 65, tak isto v zivote nedala hlas pohrobkom komunistov ani fasistov. Zato poznam tridsiatnikov, ktori ich volia odkedy volit mozu, stale zas a znova. Ked nie pohrobkov komunistov, tak pohrobkov fasistov. To, ze clovek ma viac ako 45 neznamena, ze je uplne krepy a ani ten pod 45 nemusi byt prave najostrejsia ceruzka z peracnika.
@martin96321 nador vyrezes ale tym tvorba rakovinotvornych buniek nezanikne.Musi sa posilnit imunta,organizmus musi byt mentalne,dusevne aj fyzicky zdravy-ktoru z tychto atribut ludstvo ako take splna?😁volit maju pravo vsetci ti,ktori platia dane a to veru platime vsetci,aj nepracujuci a aj stari a chori.Ale som za to,aby hospodarsky produktivna vekova skupina ludi mala dva hlasy na osobu😁to by pomohlo mozno.
@viestta To som nepovedal ani nechcel povedat. Napisal som to preto,ze aj pri dobre voli sa za 20 rokov vela nezmeni.......takze sa to starsich netyka......moja babka sa stale pytala koho ma volit. Lebo my sme mladi a my si mame rozhodnut
@veronika2021 Vsetciiiii tu podochneme😎🥀😁
@martin96321 takze budeme cakat kym dnesni tridsiatnici zostarnu dostatocne aby uz nemohli volit. Nie je lepsie vysvetlovat, stale dookola aby aj oni pochopili, ze tade cesta nevedie? Ja viem, aj v tejto diskusii sa ukazalo, ze niektori maju nielen prirodzenu imunitu voci logickym argumentom ale aj vyoperovane kriticke myslenie, ale nadaj je, ze aspon niektori sa zamyslia. Nie vsetci, lebo niektorych myslenie boli, ale snad sa najdu aj taki, ktori pochopia kde su korene tych sraciek, v ktorych su teraz uz po olena a ked nechcu byt v nich az po krk, tak treba tu pricin odstranit. Mozno pochopia, ze vinny nie je ani Dzurinda, ani Caputova, ani Matovic, dokonca ani nie Matovic a ani slnieckari, dokona ani EU alebo green deal, ale vinni su oni sami, pretoze uverili tym, ktorym verit netreba, nechali sa oklamat tym, ktori ich oklamat potrebuju.
@viestta Pracujem v zahranici. A pocuvam tu od velmi vela slovakov ze by sme mali vystupit z unie,ze je to na hovno,ze nas unia iba okrada a znicila nam ekonomiku aby na nas zarobila.......Na otazku preco nerobia v moskve,alebo kaliningrade su ticho.........Nevysvetlis to idiotom a ani dochodcom ktorych uz od cias meciara zvazaju z celeho slovenska a za misku gulasu a karafiat zvolia imbecila
@viestta Len tak si skus pozriet mapu slovenska kde ludia volili meciara,kde fica a kde bolo najviac odporcov ockovania a vsetkeho.....nejak vzacne sa to zhoduje
@martin96321 vsak toto... Ale mam jednu pripomienku k tomu odoberat starym ludom volebne pravo. Asi mesiac pred parlamentnymi volbami vysiel prieskum demografickeho zloenia elektoriatu jednotlivych stran. Dochodcovia vobec neboli najsilnejsia skupina volicov Smeru, bolo ich asi 30% zo vsekych, ktori boli rozhodnut volit Smer. Co bolo zaujimave viac ako polovica ich volicov boli ludia v produktivnom veku, zijuci v malych mestach a na vidieku, s nizsim vzdelanim, pracujuci na nizsich poziciach alebo ekonomicky necinni. Takze, nie, dochodcovia nam to nezvolili. Boli ti +30 a menej ako 50.
@viestta ja som nepovedal ze iba dochodcom. Kazdemu kto je starsi ako 45 rokov.........sam mam uz viac. A urobil by som to len preto,aby sme nachali mladych ludi urobit si po svojom ako a v com chcu zit.........
@viestta Lebo vsetko co je starsie uz svoju sancu prepaslo
@martin96321 vies, 45 rocny clovek ma pred sebou este 2/3 toho co uz prezil, takze aj on by mal mat pravo kecat do toho ako bude zit.
@viestta Zle si ma pochopila. V situacii v akej sa nachadzame ako krajina. Bohuzial niekedy si zufala doba vyzaduje zufale riesenia. Ano pekne to znie,vysvetlovat trpezlivo,ukazovat co vsetko sa da aj inak.....vsetko je to pekne,ale nie v casovej nudzi a nie na slovensku. Tu jednoducho musis cloveka donutit aby mu bolo dobre
@mapa vieš ako poraziť infláciu ?!! Zvýš si plat !! Nemáš za čo 😏 toto mohol povedať lacko a aj robko , keďže toto zaručene funguje u nich
Ako povedal premiér, keď do pekla ,tak na bielom koni : Bežná domácnosť si za plyn v budúcom roku zrejme priplatí stovky eur. Vláda totiž avizuje koniec plošného dotovania cien energií., plánuju ešte zvýšiť dane z nehnuteľností a tiež rozobrať druhy pilier, dufam, že sa im dobre zaspáva , s tými navýšenymi paušálnymi náhradami a 50timi štátnymi tajomníkmi
By som chcela vedieť, koľko ľudí chápe, že toto zvyšovanie je kvôli Igorovej vláde. Keďže spravili obrovitánsky dlh, odkiaľ to má ten Fico zobrať? Ste ho volili, nech je sranda, tak sranda je. Toto sú následky, ale nikto to nechápe.
@karinly Mozno by si sa mala dovzdelat a nie slepo pocuvat Fica, verejne financie sa zhorsili davno predtym, vid link
Igor urobil mrte blbosti a zlych rozhodnuti, bol to katastrofalny premier a je to psychopat, o tom niet pochyb. Ale ani koronu, ale vojnu na ukrajine, ani enereticku krizu si nevybral.
Mozno inak vysvetlis aj zvysovanie platov vlady, dozivotne renty, vyplacanie miliardy na 13. dochodku (cisto populisticke opatrenie na udrzanie volicov seniorov), nesetrenie na strane vydavkov.
@karinly A tuto si tiez mrkni ty genius...vlada Fica, ako strasne "setri" va vydavkoch....rozhadzuje este viac ako predtym....
Ale to by si musela vediet rozmyslat a to boli, ze?
Štátny rozpočet dosiahol ku koncu januára 2025 hotovostný schodok vo výške 162,0 mil. eur. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka boli príjmy štátneho rozpočtu vyššie o 231,1 mil. eur (+13,7 %). Výdavky štátneho rozpočtu boli pri medziročnom porovnaní tiež vyššie, a to o 300,0 mil. eur (+16,8 %). Uvedené znamenalo medziročné zhoršenie hospodárenia štátneho rozpočtu o 68,9 mil. eur (+73,9 %).
@karinly úplne presne...kvôli matovicovej vláde vznikajú zbytočne ministerstva, zvyšuje sa počet štátnych úradníkov, zvyšujú sa ministerské platy, odklepavaju sa doživotne renty...
Kvôli matovicovi ficova vláda zhoršuje podnikatelske prostredie, kvôli matovicovi nešetrí absolútne nič zo štátnych výdavkov, kvôli Matovicovi rozhadzuje, akoby sme mali bezodny mešec z rozprávky...
Toto majú ľudia chápať?
Tomuto ty osobne veríš?
Čo sa musí stať, aby si ty a ďalší zmanipulovaní voliči pochopili, čo sa tu deje? Musí skrachovať štát?
Občas je fajn si pozrieť aj veci mimo populistickych a manipulačných reči Fica a jeho sebranky.
Vytriezvenie bude boľavé. A bude o to bolavejsie, o čo neskôr príde.
@karinly Kukni si koho vlada urobila mega schodok pred prichodom Matovica, ktory a dokonca este znizil napriek vojne a covidu...
Ano, teraz sa bude schodok znizovat vdaka navyseniu dph a transakcnej dani, ale bude sa aj dalej rozhadzovat a zaplacu najma ti, co makaju...Ti, co hovno robia, su spokojni

@martin96321 my mame inu mentalitu ako spominane staty,my si predame aj vlastnu mater,nie sme hrdi a povedat,ze sme narod hranici s extremizmom.Ked v sebe potlacame to ,co nas zjednocuje a vyzdvihujeme to,co nas rozdeluje,tak kam sa mozeme z dlhodobeho hladiska dostat?Za to v akom stave sme,nie je v prvom rade vinna politika ale my sami.Nas nezaujima,co bude za 3-4 generacie po nas,nas zaujima ,v ktorom zahranicnom retazci je najlacnejsie kare😁.Nas nezaujima nasa potravinova a energeticka sebestacnost,nas zaujima komu co najlacnejsie predame aby boli dobre provizie v tych spravnych rukach.Takze ano,my sa nikam nedostaneme,len do vacsej chudoby a vacsej zadlzenosti,hlavne ,ze budeme kazdy vecer zabavani politkmi -je jedno akymi,vsetko je to chamrac,lebo nevolime spomedzi seba najmudrejsich a najskusenejsich.Volime chamrac hlupu alebo vychcanu inteligenciu,ktora vie ucinne rozkradat a postrada moralku.Volime ludi,ktorych vobec nepozname, ale mame pocit,ze ked ich media na pravidelnej baze predstrkuju,tak su ti spravnejsi,ti ludomilnejsi😁